رامبد جوان: نگار میتواند رنگ لحن و زیان سینمای ما را تغییر دهد!
رامبد جوان در گفت و گویی به بیان ویژگی های فیلم نگار و انتظاراتی که از واکنش مخاطبان و منتقدان دارد پرداخت.

گفت و گو با رامبد جوان

رامبد جوان که امسال با فیلم «نگار» در سی و پنجمین  جشنواره فیلم فجر حضور دارد، در آخرین مصاحبه خود به موضوعاتی از جمله امکان اکران این فیلم در عید نوروز و قرار گرفتن آن در بخش «هنر و تجربه» جشنواره امسال اشاره کرد. رامبد جوان می‌گوید فکر نمی کند که «نگار» یک فیلم تجربی باشد و تاکید می کند تجربه ساخت این فیلم برای او بسیار لذت بخش بوده است.

فیلم سینمایی «نگار» که قرار است فردا شب در برج میلاد به نمایش درآید، نسبت به کارهای قبلی رامبد جوان متفاوت است. رامبد جوان درباره پیش بینی خود از بازخوردهای این فیلم از سوی مخاطبان گفته است:
«فکر می‌کنم همان‌قدر که این فیلم برای ما تازگی داشته، برای تماشاچی هم تازگی خواهد داشت. فیلم «نگار» یک اثر اجتماعی، رئال یا فیلمی با قصه‌ای یک خطی نیست و به نظرم همه نوع واکنشی خواهد داشت؛ یعنی ممکن است عده‌ای آن را دوست داشته باشند و عده‌ای هم اصلا آن را دوست نداشته باشند که چنین چیزی طبیعی است چون هر چیزی در جهان همین شکلی است و موافق و مخالف‌هایی دارد.»

رامبد جوان که بیشتر به عنوان کارگردان فیلم‌ها و سریال‌های کمدی شناخته می‌شود، درباره ساخت فیلم جدی «نگار» گفت:
«این موضوع برای من هم جذاب است به ویژه آن که ما در این پروژه اراده و جرأت کردیم تا چنین جنس فیلمی بسازیم. پس خیلی خوب است که مخاطبش هم با آن همراه شود و اگر از چنین فیلمی استقبال شود زبان و رنگ و لحن سینمای ما هم می‌تواند کمی تغییر کند و ژانرهای دیگری هم می‌توانند در این سینما فرصت پیدا کنند تا نفس بکشند.»

جوان همچنین درباره تغییری که در ژانر ساخته‌های خود با فیلم «نگار» به وجود آورده است می‌گوید:
«به نظرم جور دیگری فیلم ساختن، این مزیت را دارد که حال و هوای سینما را عوض می‌کند و البته این اتفاق همیشه مخالفانی هم دارد، چون تغییر همیشه مخالفان خود را دارد و از آنجایی که من اولین بارم بود چنین فیلمی می‌ساختم به طور یقین ضعف‌هایی دارد که بعدا از زبان متخصصان خواهم شنید و حتما آن‌ها را برای فیلم‌های بعدی‌ چراغ راهم می‌کنم.»

کارگردان فیلم « ورود آقایان ممنوع» در پاسخ به اینکه آیا  فیلم «نگار»  در نوروز 96 نمایش داده خواهد شد یا خیر، گفت:
« اکران فیلم به آنچه در جشنواره اتفاق می‌افتد بستگی دارد و باید ببینیم در جشنواره چه برخوردی با فیلم خواهد شد و واکنش تماشاگر عام و خاص (یعنی منتقدان و اصحاب رسانه) چه خواهد بود. حتی باید ببینیم خود جشنواره چه مواضعی نسبت به فیلم دارد و این‌ها همه برایمان اهمیت دارد؛ آن وقت تصمیم خواهیم گرفت که فیلم را در چه زمانی و چطور اکران کنیم.»

رامبد جوان درباره‌ی قرارگیری فیلم‌اش در تقسیم‌بندی گروه «هنر و تجربه» و در پاسخ به این پرسش که با توجه به سابقه کارگردان و بازیگران این فیلم، آیا می‌توان «نگار» را به عنوان یک فیلم تجربی قلمداد کرد گفت:
«فکر نمی‌کنم «نگار» یک فیلم تجربی باشد. البته نمی‌دانم تجربه با چه مفهومی مطرح می‌شود ولی به هر حال هر کاری که انجام می‌دهیم یک تجربه‌ای را به دست می‌آوریم و فیلم «نگار» فیلمی است که لااقل برای من خیلی تازه است و تا به حال چنین فیلمی نساخته بودم، به همین دلیل برایم به شدت لذت‌بخش بود و شاید میل بسیار زیادی به ساخت چنین فیلم‌هایی داشته باشم.»

جوان در پایان تاکید کرد:
« قطعا فکر می‌کنم با تجربه‌ای که در این فیلم به دست آورده‌ام فیلم بعدی‌ام را هم دوست دارم با استفاده از این جنس روایت و تکنیک در سینما و به شکل قصه‌ای که می‌تواند ذهن مخاطب را درگیر کند و به فکر بیاندازد، بسازم. حالا اگر اسمش تجربی باشد می‌تواند در سینمای تجربی قرار گیرد ولی به نظرم فیلم «نگار» یک فیلم حرفه‌ای است، چون تمام عوامل آن حرفه‌ای هستند و با تجربه‌ی زیادی در این فیلم وارد شدند، چه آن‌هایی که جلوی دوربین بودند و چه آن‌هایی که پشت دوربین بودند.»

 

گردآوری:گروه فرهنگ و هنر
seemorgh.com/culture
منبع:isna.ir