تعجب دو جهانگرد آلمانی از تفاوت جلوه بیرونی و درونی زندگی ایرانیان+تصاویر
دو گردشگر آلمانی با کوله‌پشتی و چادر با پای پیاده، با خودروهای جورواجور یا با کشتی به اقصا نقاط جهان از جمله ایران سفر کردند. خاطرات این سفر در فیلم مستند "دوردست" در ۵۰ سینمای آلمان روی اکران است.

جلوه های مهمان نوازی ایرانیان در فیلم مستند دوردست اثر دو گردشگر آلمانی

کامیونی در دوردست، در راه دامنه کوهستان پامیر در رودخانه‌ای به گل نشسته، چرخ دنده‌ کامیون شکسته "گوندولین وایزر" و "پاتریک آلگیر" در کنار راننده جلوی کامیون نشسته‌اند؛ صورت‌ها در هم رفته، هیچکس در اطراف دیده نمی‌شود، در فیلم مستند "دوردست" تماشاگران شاهد چنین صحنه‌هایی هستند. دو جهانگرد آلمانی در طول سفر بارها این احساس را داشتند که به نقطه پایانی سفر رسیده‌اند و دیگر امکان ادامه آن وجود ندارد.

دو جهانگرد آلمانی

فیلم "دوردست" که در حال حاضر در ۵۰ سینمای آلمان به روی اکران است با استقبال بی‌نظیر تماشاگران روبرو شده است، به ویژه صف‌های جلوی سینماها مملو از جوانانی است که علاقه زیادی به این نوع سفرها از خود نشان می‌دهند.

این سفر بین ۲۵ تا ۳۰ هزار یورو خرج برداشته است. گون و پاتریک از چین و هند گرفته تا ایران و افغانستان و پاکستان، گرجستان و روسیه تا آمریکای لاتین و مکزیک سفر کردند. در سفر بود که بچه‌دار شدند و با پسر کوچکشان به راه خود ادامه دادند.


خاطرات ایران

گون و پاتریک از ایران هم خاطرات زیادی با خود آورده‌اند. ایران؛ جایی که در جهان تا چندی پیش محور شرارت نامیده می شد اکنون در فیلم این دو جهانگرد کشوری با مردمان مهربان, شیرین و صمیمی جلوه می کند! اشتیاق جوانان ایرانی برای آشنایی بیشتر با انسان‌هایی از فرهنگ‌های گوناگون در چند صحنه از فیلم نمایش داده می‌شود. کاوچ سرفینگ در ایران شناخته شده است. در صحنه‌ای از فیلم دو آپارتمان کوچک را می‌بینیم که در آن گردشگرانی از کشورهای مختلف از جمله سوئد و فرانسه و انگلیس روی زمین و کنار هم در کیسه خواب شب را به صبح می‌رسانند. پاتریک می‌گوید:
«والدین دو جوان ایرانی با وجود این که از مهمان‌هایی که پسرانشان به خانه آورده‌اند، خیلی دل خوشی ندارند، اما با آن‌ها به مهربانی رفتار می‌کنند و در پایان حتی دستورهای غذایی مختلف رد و بدل می‌شود.»

جلوه هایی از مهمان نوازی ایرانیان در فیلم مستند دوردست

جلوه هایی از مهمان نوازی ایرانیان در فیلم مستند دوردست

پاتریک در کتابش می گوید وقتی مهمان نوازی ایرانیان را با رفتار بد آلمانی ها مقایسه میکنم, احساس شرمندگی می کنم. او همچنین در بخشی از خاطراتش می گوید: وقتی ایرانی ها می فهمند که ما آلمانی هستیم به ما سلام هیتلری می دهند در حالی که امروزه در آلمان این عمل جرم است و آن ها از این موضوع بی اطلاعند!

دو جهانگرد آلمانی در ایران

دو جهانگرد آلمانی در ایران

در صحنه‌هایی از فیلم "دوردست" شاهد صحنه‌هایی از معماری بی‌نظیر عمارت‌های تاریخی اصفهان، سبزی درخشان کوه‌های شمال ایران و بیابان بی‌انتهای کویر هستیم. ایرانی‌ها در هر ده و شهر بزرگ و کوچک با آغوشی گرم پذیرای "مهمان‌های ناخوانده" خود هستند.  

زیبایی های ایران از چشم دو جهانگرد آلمانی

زیبایی های ایران از چشم دو جهانگرد آلمانی

همچنین فرهنگ عبور و مرور توام با خطر خاص ایرانیان و نیز جشن های و مهمانی های ایرانیان تعجب این دو جهانگرد را برانگیخته می کند. و آنها می گویند هیچ چیزی مانع جریان یافتن زندگی عادی در بین ایرانیان نمی شود.

تصویر ایرانیان در قاب دوربین دو جهانگرد آلمانی

تصویر ایرانیان در قاب دوربین دو جهانگرد آلمانی

مستند "دوردست" که در فاصله سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ تهیه شده، از شهر فرایبورگ در آلمان آغاز می‌شود. تماشاگران همراه با دو جهانگرد ضمن دیدن طبیعت اتریش از چند کشور اروپایی دیگر می‌گذرند و به آسیا و شمال و جنوب آمریکا سفر می‌کنند. این فیلم به دلیل "نزدیکی به انسان‌ها و با‌زگو کردن تجارب زندگی آن‌ها به زبان تصویر" تا به حال فروش زیادی در آلمان داشته است.

 

گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
به نقل از دویچه وله/اختصاصی سیمرغ