بیوگرافی قیصر امین پور: مردی که حر ف هایش نا تمام ماند + تصویر
قیصر امین پور نویسنده، مدرس دانشگاه و شاعر معاصر ایرانی و یکی از تأثیرگذارترین شاعران دوره انقلاب اسلامی است. به مناسبت 2 اردیبهشت ماه سالروز تولد این شاعر نگاهی به زندگینامه و آثار وی خواهیم داشت.

قیصر امین پور: ناگهان چقدر زود دیر می شود!

قیصر امین پور نویسنده، مدرس دانشگاه و شاعر معاصر ایرانی بود. او یکی از تأثیرگذارترین شاعران دوره انقلاب اسلامی است.

بیوگرافی قیصر امین پور

قیصر امین پور در دوم اردیبهشت ماه 1338 درشهرستان گُتوندخوزستان متولد شد. دوران کودکی و تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش گذراند و برای ادامه تحصیل به دزفول رفت. امین پور در سال 1357 دیپلم تجربی گرفت و سپس تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته دامپزشکی در دانشگاه تهران آغاز کرد. وی در سال 1358 با انصراف از رشته دامپزشکی، به جمع دانشجویان علوم اجتماعی پیوست.

قیصر امین پور در جوانی

قیصر امین پور در جوانی

قیصر امین پور مجدداً در سال 1363 تغییررشته داد و تحصیلات خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران دنبال کرد و در بهمن ماه سال 1376 با دریافت مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. دکتر قیصر امین پور از زمرهِ شاعرانی بود که از همان آغاز فعالیت های حوزه هنری به جمع گروه شعر آنجا پیوست و همگام با سایر شاعران فعال حوزه هنری در بسیاری از شب های شعر برگزار شده در جبهه های دفاع مقدس شرکت کرد و در مناطق مختلف عملیاتی به شعرخوانی پرداخت. او عضو شورای شعر و ادبیات حوزه بود و در تشکیل جلسات شعرخوانی و نقد و بررسی شعر و تشویق و ترغیب شاعران جوان انقلاب نقش مؤ ثر و ارزنده ای داشت. سپس به جمع نویسندگان و شورای سردبیری مجله سروش نوجوان پیوست. همچنین دکتر امین پور به تدریس زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه اشتغال داشت.

افتخارات قیصر امین پور

دکتر قیصر امین پور در سال 1367 از مؤسسه گسترش هنر، جایزه ویژه نیما یوشیج را دریافت کرد. همچنین در سال 1378 از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از شاعران برتر دفاع مقدس در دهه های 60 و 70 برگزیده شد.

مرگ قیصر امین پور

وی در آخرین روزهای سال 1377 دچار سانحه تصادف در جاده کناره شمال گردید و به شدت مجروح شد. شدت جراحات وارده به دکتر امین پور به حدی بود که وی به دفعات تحت عمل های مختلف جراحی قرار گرفته و برای ادامه معالجات برای مدت کوتاه به کشور انگلستان اعزام شد. وی در سال 1381 تحت عمل پیوند کلیه قرار گرفت و بهبودی نسبی یافت.وی پس از تصادفی در سال ۱۳۷۸ همواره از بیماری‌های مختلف رنج می‌برد و حتی دست کم دو عمل جراحی قلب و پیوند کلیه را پشت سر گذاشته بود و در نهایت حدود ساعت ۳ بامداد سه‌شنبه ۸ آبان ۱۳۸۶ در بیمارستان دی درگذشت. پیکر این شاعر در زادگاهش گتوند و در کنار مقبرهٔ شهدای گمنام این شهرستان به خاک سپرده شد. پس از مرگ وی میدان شهرداری منطقه ۲ واقع در محله سعادت آباد به نام قیصر امین پور نامگذاری شد.

آثار قیصر امین پور

از وی در زمینه‌هایی چون شعر کودک و نثر ادبی، آثاری منتشر شده‌است که به آنها اشاره می‌کنیم:

  • طوفان در پرانتز (نثر ادبی، ۱۳۶۵)،
    منظومه ظهر روز دهم (شعر نوجوان، ۱۳۶۵)،
    مثل چشمه، مثل رود (شعر نوجوان، ۱۳۶۸)،
    بی‌بال پریدن (نثر ادبی، ۱۳۷۰)
    مجموعه شعر آینه‌های ناگهان (۱۳۷۲)،
    به قول پرستو (شعر نوجوان، ۱۳۷۵).
    گزینه اشعار (۱۳۷۸، مروارید)
    مجموعه شعر گل‌ها همه آفتابگردانند (۱۳۸۰، مروارید)،
    دستور زبان عشق' (۱۳۸۶، مروارید).
    «دستور زبان عشق» آخرین دفتر شعر قیصر امین پور بود که تابستان ۱۳۸۶ در تهران منتشر شد و بر اساس گزارش‌ها، در کمتر از یک ماه به چاپ دوم رفت.

نمونه ایی از اشعار قیصر امین پور

حسرت همیشگی:

    حرف‌های ما هنوز ناتمام…
    تا نگاه می‌کنی:
    وقت رفتن است
    بازهم همان حکایت همیشگی
    پیش از آنکه باخبر شوی
    لحظهٔ عزیمت تو ناگزیر می‌شود
    آی…
    ای دریغ و حسرتِ همیشگی
    ناگهان

        چقدر زود

            دیر می‌شود!


گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
منبع: namnak.com/wikipedia.org