پیش بینی جالب الکساندر گراهام‌بل درباره زمین در 100 سال پیش
الکساندر گراهام‌بل 100 سال پیش, پیش بینی جالبی درباره آینده زمین و استفاده از سوخت های فسیلی انجام داده بود

الکساندر گراهام‌بل درباره زمین چه پیش بینی کرده بود؟

الکساندر گراهام‌بل به دلیل ابداع اولین تلفن کاربردی جهان به شهرت زیادی دست یافت، اما نبوغ او تنها به ابداعات انقلابی محدود نبود.

بل نه تنها بحران انرژی امروز زمین را پیش‌بینی كرده‌است،‌بلكه برای حل این بحران راه‌حلی نیز ارائه داد‌ه‌است: استفاده از صفحات خورشیدی و سوخت زیستی.

بل در مقاله‌ای كه در سال 1917، یعنی 100 سال پیش در مجله نشنال جئوگرافیك چاپ كرد درباره استفاده خارج از كنترل سوخت‌های فسیلی توسط انسان پیش‌بینی عجیبی كرده‌‌است و هشدار داده كه این روند باعث می‌شود زمین به یك گرم‌خانه تبدیل شود.

براساس بیوگرافی كه با همكاری یكی از نوادگان بل به نام ادوین گروسونور نوشته شده‌است، تعدادی از دانشمندان در حدود یك قرن پیش درباره تاثیرات اقلیمی آلودگی هوا اظهار نظر كرده‌اند اما بل با پیش‌بینی گرم‌خانه خود چند گام از تمامی هم دوره‌های خود جلوتر رفته و با آنها به مخالفت پرداخت.

به گفته گروسونور در آن دوران چند دانشمند براین باور بودند آلودگی هوا در سال 1917 به معنی سردتر شدن زمین است زیرا به اعتقاد آنها آلودگی هوا مانع از رسیدن پرتوهای خورشید به سطح زمین می‌شدند. اما بل كاملا متفاوت می‌اندیشید، به اعتقاد وی اگرچه بخشی از حرارت خورشید به واسطه این پدیده از دست می‌رود،‌ اما در مقابل بخشی از حرارت زمین نیز كه در حالت عادی به فضا تابانده می‌شود، روی سطح سیاره به دام می‌افتد و نوعی تاثیر گلخانه‌ای ایجاد خواهد شد كه نتیجه نهایی آن این است كه گلخانه به یك گرم‌خانه تبدیل خواهد شد.

اگرچه به نظر می‌آید بل اولین فردی باشد كه عبارت تاثیر گلخانه‌ای را ابداع كرده باشد،‌اما در اصل این عبارت درحدود یك دهه پیش از وی توسط دانشمندی بریتانیایی به نام جان هنری پوینتینگ استفاده شده‌بود. وی در سال 1909 از این عبارت برای اشاره به تاثیر پوشانندگی آلودگی هوا استفاده كرد.

بل در مطلبی كه در نشنال جئوگرافیك چاپ شد، پیش‌بینی كرده كه انسان از مصرف سوخت‌های فسیلی دست نخواهد كشید تا زمانی كه تمامی منابع آن به اتمام برسند. به گفته وی هیچ یك از این منابع قابل احیا نیستند و زمانی كه به پایان برسند جایگزینی نخواهند داشت مگر اینكه از انرژی امواج و جزر و مد یا انرژی پرتوهای خورشیدی به عنوان منبع انرژی استفاده شود.

بل در این مطلب به نحوه استفاده از انرژی خورشیدی اشاره كرده‌است:هر شهر از فضای وسیعی مانند سقف خانه‌ها برخوردار است كه در معرض نور خورشید قرار دارند، دلیلی وجود ندارد كه از این فضاها برای نصب دستگاه‌های خورشیدی و جذب انرژی پرتوهای خورشید استفاده نكنیم. گرمای خورشید محصولی است كه به هدر می‌رود و انسان از آن استفاده نمی‌كند. بل در جایی دیگر از الكل به عنوان سوختی زیستی، پاك و مقرون به صرفه یاد كرده‌است.



گردآوری:گروه سرگرمی سیمرغ
seemorgh.com/entertainment
منبع: hamshahrionline.ir