آیا می دانید بادام دارای فواید بسیار زیادی است که ما تنها از چند فواید جزیی آن آگاه هستیم.

 

بادام به کاهش وزن و کاهش کلسترول کمک می کند
اگر می خواهید از مضرات داروهای استاتین خلاص شوید و همچنان کلسترول خون خود را پایین نگهدارید، مصرف بادام را به شما توصیه می کنیم. مطالعات نشان داده است که خوردن یک وعده غذایی سالم که شامل بادام هم هست موجب افت میزان LDL می گردد و به علاوه خواص دیگری نیز به همراه دارد. مصرف بادام موجب حفاظت بسیار قوی بدن در مقابل دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و حتی افزایش وزن و چاقی می شود.
 
در نتیجه تحقیقات درباره کلسترول، بادام تک ستاره است.
در یک تحقیق چهار هفته ای که گزارش آن در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد، 46 نفر که از سلامت برخوردار بودند به سه گروه تقسیم بندی شدند. گروه کنترل وعده های غذایی شامل چربی اشباع شده اندک مصرف کرد که محتوی گندم، غلات و غذاهای کم چرب بود. گروه دوم همان غذاها را مصرف کرد و به علاوه از داروی استاتین لوواستاتین نیز استفاده نمود.
گروه سوم بادام و روغنهای گیاهی، پروتئین بدون گوشت و فیبر مصرف کردند. کلسترول LDL در گروه کنترل به میزان 8 درصد کاهش یافت، این میزان برای گروه دو 30 درصد و در گروه سوم که بادام مصرف می کرد 28 درصد بود.

 

یک مطالعه دیگر که در مجله اروپایی Clinical Nutrition منتشر شد نشان داد که خطر حملات قلبی نه تنها با سطح کلسترول همبستگی مستقیم دارد بلکه با انسداد عروق نیز مرتبط است. پیروی از وعده های غذایی که شامل بادام می باشند نه تنها موجب کاهش سطح کلسترول LDL می گردد بلکه سطح پروتئین واکنشی C که شاخصی برای گرفتگی رگها می باشد را نیز کاهش می دهد. این گرفتگیها برای قلب مشکل ساز هستند زیرا موجب بیماری تصلب شراین گردیده و قلب را مجبور به انجام پمپاژ به طور سریعتر و شدیدتر می کنند.

در این تحقیق 34 نفر در یک طرح برنامه غذایی شرکت کردند که محتوی بادام بود. در این گروه سطح پروتئین واکنشی C 24 درصد کاهش یافت که این میزان مشابه با میزان کاهشی است که از مصرف داروی استاتین بدست می آید با این تفاوت که بادام اثرات جانبی مصرف دارو را نیز به دنبال ندارد.

در یک تحقیق دیگر که در مجله آمریکایی Clinical Nutrition  منتشر شد همان گروه در نظر گرفته شد و ملاحظه گردید که در مقایسه با داروهای استاتین نسل اول، این برنامه غذایی که بر روی بادام تأکید دارد به همان میزان در کاهش کلسترول LDL موثر بوده و آنرا به میزان توصیه شده برای جلوگیری از بیماریهای قلبی کاهش می دهد.

پنج مطالعه گسترده اپیدمیولوژی شامل مطالعات سلامت پرستاران همگی نشان می دهند که مصرف آجیل با کاهش بیماریهای قلبی رابطه مستقیم دارد. داده های تحقیقاتی محققان که از پرستاران بدست آمده است نشان می دهد که جایگزین کردن آجیل به جای همان مقدار هیدرات کربن در وعده های غذا به طور متوسط موجب کاهش 30 درصدی خطر بیماری قلبی خواهد شد. استفاده از چربی گیاهی حاصل از آجیل به جای چربیهای اشباع شده نیز موجب کاهش 45 درصدی این خطر گردید.
 
بادام در مقابل بیماریهای قلبی عروقی و دیابت از ما محافظت می کند
قابلیت بادام در کاهش خطر بیماری قلبی می تواند به دلیل مقدار زیاد ویتامین E یافت شده در این مواد، و اثر چربیهای غیر اشباع آنها در کاهش LDL باشد. با جایگزین کردن چربی بادام به جای چربیهای مرسومی که توسط انسان مصرف می شود، کلسترول LDL بین 8 تا 12 درصد کاهش می یابد.

یک چهارم فنجان بادام حاوی 99 میلیگرم منیزیم، و 275 میلیگرم پتاسیم است. منیزیم یک محافظ طبیعی برای رگها است. هنگامی که سطح منیزیم بالا است، سرخرگها و سیاهرگها آزاد و شل هستند که موجب کاهش مقاومت و امکان افزایش جریان اکسیژن در رگ و تغذیه بهتر رگها می گردد. پتاسیم در انتقال عصبی و انقباض ماهیچه ها از جمله قلب نقش دارد. این ماده یکی از مواد معدنی لازم برای ایجاد فشار خون طبیعی و عملکرد طبیعی قلب می باشد. بادام به پایدار نگاه داشتن سطح قند خون کمک می کند و از بوجود آمدن رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند.

در مجله تغذیه مقاله ای درباره مطالعه صورت گرفته بر روی 15 نفر افراد سالم که روزانه 5 وعده غذایی شامل مقادیری پروتئین، هیدرات کربن و چربی مصرف می کردند چاپ شده بود. این وعده آنها فقط از نان تشکیل می شد. سه وعده دیگر از بادام، نان، برنج دم کرده و پوره سیب زمینی بود. پس از هر وعده غذایی از آنها خون گرفته می شد و بررسی ها نشان داد که پس از هر وعده که شامل بادام است قند خون و انسولین کاهش یافته و آنتی اکسیدانها افزایش می یابند. این مطالعه قدرت اثر ضد پیری بادام و نیز توانایی آن در کنترل دیابت را نشان می دهد.

هر چه در یک وعده غذایی بادام بیشتری مصرف شود شاخص گلیسمیا و میزان افزایش قند خون به ازای آن وعده غذایی کاهش می یابد. فواید مصرف بادام به میزان دوز مصرف آن وابسته است. 

چربی های سالم موجود در بادام به کاهش وزن کمک می کنند
آجیل دارای مقدار زیادی چربی هستند و بسیاری از افراد همچنان به اشتباه تصور می کنند که خوردن چربی موجب چاق شدن می شود. با این حال بررسی اطلاعات حاصل از مطالعه سلامت پرستاران نشان می دهد کسانی که به طور متناوب آجیل مصرف می کنند نسبت به کسانی که هیچگاه آجیل نمی خورند به طور میانگین لاغرتر هستند.

یک دلیل اینکه آجیل به کاهش وزن کمک می کند چگالی ماده مغذی آن است. کسی که از غذا سیر باشد تمایلی به خوردن غذای بیشتر ندارد. رژیم غذایی مرسوم در آمریکا چنان از مواد مغذی تهی است که بدن با وجود دریافت غذا همچنان به ارسال سیگنال گرسنگی ادامه می دهد. در پاسخ به این سیگنالها، شخص غذای بی محتوای بیشتری مصرف می کند و در ازای آن سیگنالهای گرسنگی بیشتری فرستاده می شود. این یک دور تسلسل است که در طی سالیان موجب افزایش وزن می شود. با مصرف بادام و سایر خشکبار حاوی مواد مغذی این دور تسلسل شکسته می شود و احساس سیری جای آنرا می گیرد.

در یک مطالعه صورت گرفته که در مجله بین المللی چاقی و اختلالات سوخت و سازی مربوط به آن منتشر شد چنین بدست آمده است که اضافه کردن بادام به یک وعده غذایی کم کالری به جای مصرف کربوهیدراتهای پیچیده در یک وعده غذایی کم کالری می تواند به افراد چاق در کاهش وزن آنها کمک کند. از بین 95 فرد چاق که در این مطالعه شرکت داشتند، استفاده از وعده غذایی کم کالری غنی شده با بادام موجب مصرف 39 درصد کالریهای از  چربیها می شد. شرکت کننده هایی که از وعده های غذایی کم کالری و مملو از هیدرات کربن پیچیده استفاده می کردند تنها 18 درصد از کالریهایی که مصرف می کردند از چربی بود. هر دو وعده غذایی از نظر میزان کالری و پروتئین باهم برابر بودند.

پس از شش ماه کسانی که به وعده غذاییشان بادام اضافه شده بود بیشتر دچار کاهش وزن و چربی بدن، آب بدن و فشار خون شدند. کسانی که بادام مصرف می کردند شاخص جرمی بدنشان( BMI) 62 درصد بیش از سایرین و دور کمر آنها نیز 50 درصد بیش از سایرین دچار کاهش شد. همچنین چربی بدن آنها در مقایسه با کسانی که وعده های غذایی کم کالری با هیدرات کربن پیچیده مصرف می کردند 56 درصد بیشتر کاهش یافت. در این بین افرادی که مبتلا به دیابت بودند مصرف دارو را کاهش دادند و از بین آنها کسانی که بادام مصرف می کردند 96 درصد بیش از بقیه مصرف داروهای دیابت را کاهش دادند.

یک مطالعه انجام شده دیگر که تحت عنوان بادام در WHFOOD منتشر گردید با بررسی بر روی 8865 نفر افراد بالغ دریافت که کسانی که در هفته حداقل دوبار بادام مصرف می کنند نسبت به کسانی که به ندرت بادام مصرف می کنند 31 درصد کمتر دچار افزایش وزن می شوند.

مجله انگلیسی غذا گزارش یک مطالعه صورت گرفته بر روی 43 مرد و 38 زن منتشر کرد که در آن الگوی غذا خوردن طبیعی این افراد به مدت شش ماه تحت نظر قرار گرفت. همچنین به آنها گفته شد که روزانه حدود 2 اونس یا یک چهارم فنجان بادام خالص مصرف کنند. سپس با بررسی در یک دوره شش ماهه دیگر مشاهده شد که میزان دریافت اسیدهای چرب اشباع نشده ساده، اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه، فیبر، سبزی، پروتئین، ویتامین E، مس و منیزیم در بدن آنها بیشتر بوده و سطح موادی مانند اسیدهای چرب ترنس، پروتئین حیوانی، سدیم، کلسترول و شکر در بدن آنها کاهش نشان میدهد.


بیشتر بدانید : بادام سرد است یا گرم ؟ + طرز تهیه حلوای بادام


تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ