کاهش انرژی شما شاید به خاطر یکی از این بیماری ها باشد
 همه ما ممکن است گاهی در طول روز دچار افت یا کاهش انرژی شویم، اما اگر کاهش انرژی مداوم و غیر قابل توضیح باشد باید به دنبال دلیل مهمی باشید که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

 بیماری ها و شرایطی که باعث کاهش انرژی می شوند!!

کاهش سطح انرژی روزانه که غیر قابل توضیح نیز هست، تنها نشانه کاهش کیفیت خواب نبوده و قرار نیست با استراحت کافی از بین برود. کمبود انرژی و احساس کسل بودن ۷ دلیل پزشکی هم دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

1. کاهش انرژی بر اثر افسردگی

افسردگی یک اختلال هیجانی همراه با احساس خستگی غیر قابل توضیح، عدم اشتها و احساسات منفی است که سبب کمبود انرژی در طول روز می شود. مبتلایان به این اختلال نیاز به مراجعه به پزشک و شروع یک برنامه درمانی برای افزایش سطح خلق و خوی و انرژی از طریق مشاوره، ورزش، و در برخی موارد تجویز داروهای ضد افسردگی دارند.


2. کاهش انرژی بر اثر ابتلا به عفونت ادراری

معمولا زنان زمانی که مبتلا به عفونت دستگاه اداری یا یک عفونت قارچی می شوند، کاهش انرژی در طول روز را تجربه می کنند. در واقع عفونت موجود در بدن باعث ایجاد خستگی می شود. برای اطمینان از عدم وجود عفونت باید حتما با پزشک مشورت کرد.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : راه حلی علیه عفونت ادراری

اگر می خواهید بیشتر بدانید : مهم ترین علت های عفونت ادراری چیست و چه باید کرد؟


3. کاهش انرژی بر اثر آپنه خواب

حتی اگر به طور کامل در طول شب بخوابید، اما مبتلا به آپنه خواب باشید و قطع تنفس را در طول شب برای چند بار تجربه کنید، باز هم در خواب عمیق شما اختلال ایجاد می شود و در طول روز احساس فقدان انرژی می کنید. یکی از راه های مطمئن برای کاهش آپنه خواب، کم کردن وزن است. ترک سیگار، و مشورت با متخصصان کلینیک های خواب برای استفاده از دستگاه *CPAP می تواند مفید باشد.

* دستگاه CPAP: به اختصار از عبارت لاتین Continuos Positive Airway Pressre ، فشار جریان هوای مثبت دایمی گرفته شده است. CPAP یا فشار هوای مثبت مداوم ، دستگاهی ست که با استفاده از فشار هوای خفیف راه های تنفسی را باز نگه میدارد.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : انواع آپنه خواب، علائم، شیوع، علل و درمان هر یک از آنها

اگر می خواهید بیشتر بدانید : آپنه خواب، بدن شما را نابود می‌کند

اگر می خواهید بیشتر بدانید : دچار آپنه خواب شده اید اگر این 7 علائم را دارید


4. کاهش انرژی بر اثر مشکلات تیروئید

کاهش انرژی شما شاید به خاطر یکی از این بیماری ها باشد

کم کاری تیروئید منجر به اختلال در متابولیسم بدن شده و تخلیه انرژی در آن به کندی صورت می گیرد. افزایش وزن ناشی از کم کاری تیروئید نیز یکی از دلایل احساس کمبود انرژی در طول روز است. تجویز پزشک برای پی بردن به اختلالات تیروئید از طریق آزمایش خون می تواند مفید باشد.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : کم‌کاری تیروئید چیست و چگونه درمان می شود؟

اگر می خواهید بیشتر بدانید : پیشگیری از کم کاری و پرکاری تیروئید با این 4 روش

اگر می خواهید بیشتر بدانید : بیماریهای تیروئید


5. کاهش انرژی بر اثر کم خونی

کم خونی به ویژه ناشی از فقر آهن در زنان می تواند علت عمده کمبود انرژی باشد. شما نیاز به سلول های قرمز خون برای حمل اکسیژن به بافت ها و اندام دیگر حیاتی دارید. برای مبارزه با کم خونی از مواد غذایی غنی از آهن مانند لوبیا، غلات سبوس دار، جگر و گوشت قرمز بدون چربی استفاده کنید.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : همه چیز درباره کم خونی

اگر می خواهید بیشتر بدانید : خطرات کمبود آهن خون

اگر می خواهید بیشتر بدانید : کم خون ها بخوانند

اگر می خواهید بیشتر بدانید : من کمبود آهن دارم، چه کار کنم؟

اگر می خواهید بیشتر بدانید : رژيم غذايی در کم خونی و فقر آهن


6. کاهی انرژی بر اثر دیابت

گروهی از بیماران دیابتی که همواره قند خون تنظیم نشده دارند، چه آنهایی که دارو مصرف می کنند و چه آنهایی که داروی خاصی را استفاده نمی کنند، معمولا در ملاقات با پزشک خود احساس خستگی و بی حالی را گزارش می کنند. پس اگر شما احساس بی حالی و خستگی دائمی، تاری دید، پر ادراری دارید و مایعات زیاد می نوشید، توصیه می شود که آزمایش قند خون ناشتا را حتما انجام دهید.


7. کاهش انرژی بر اثر بیماری قلبی تشخیص داده نشده

خستگی می تواند علامت بیماری قلبی نیز باشد، مخصوصا در زنان. محققان می گویند اگر شما با ورزش کردن مشکل دارید، ورزش را از سطح سبک شروع کنید. اما اگر بعد از مدتی حتی با کاهش شدت ورزش، شما همچنان احساس ناراحتی می کردید، ممکن است بیماری قلبی تشخیص داده نشده علت خستگی شما باشد.



گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: avayesalamati.com