بالا رفتن چربی خون با قرص های جلوگیری از بارداری و کورتونی
استفاده از برخی داروها و ترکیبات استروژنی از قبیل قرص‌های جلوگیری از بارداری و داروهای کورتونی نیز سبب افزایش چربی‌ خون می‌شود.

دلایل ثانویه بالا رفتن چربی خون در کودکان و بزرگسالان

سید محسن خوش نیت فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: پرخوری،مصرف فست‌فود و شیرینی در کودکان می تواند آنها را با مشکل افزایش چربی خون مواجه کند و قرص‌های ضدبارداری و داروهای کورتونی نیز سبب افزایش چربی‌ می‌شود.

افزایش چربی خون در کودکان می‌تواند زمینه ژنتیک داشته باشد، اگر میزان کلسترول خون در کودکان بالای ۱۹۰ باشد و با پرهیز غذایی کاهش پیدا نکند به ناچار باید با تجویز متخصص دارو مصرف کند.

وی با بیان اینکه ۲۰ الی ۲۵ درصد از افراد جامعه دچار اختلالات چربی خون می باشند،از نظر ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی، تصلب شرائین، افزایش خطر سکته قلبی و مغزی و ... اختلالات چربی خون اهمیت دارد.

پانکراتیت Pancreatitis یا التهاب لوزالمعده با دردهای شدید شکمی و مرگ و میر بالا همراه است که اگر تری‌گلیسیرید خون بالای ۱۰۰۰ باشد ریسک پانکراتیت را افزایش می‌دهد.

کلسترول و تری‌گلیسیرید مهم‌ترین چربی‌های خون هستند که فرمول شیمیایی شان با یکدیگر متفاوت است، و دو نوع کلسترول خوب یا HDL و کلسترول بد یا LDL وجود دارد اگر فردی کلسترول کلی خونش بالا باشد، باید مشاهده کنیم که کلسترول خوب یا کلسترول بد خونش بالاست.

چه‌بسا ممکن است کلسترول خوب خون بالا باشد، البته نسبت بد بر خوب مهم است. هر چه این نسبت بالاتر باشد مضر است و هر چه این نسبت پایین‌تر باشد بهتر است؛ اما میزان طبیعی تری‌گلیسیرید زیر ۱۵۰ است که اگر تری‌گلیسیرید خون از ۱۵۰ بالاتر رود نشان‌دهنده شروع بیماری کرونر قلب است، بخصوص اگر همراه با پایین بودن HDL باشد.

علت اختلالات چربی خون یا ژنتیک است یا علت ثانویه، اگر زمینه ژنتیک علت اختلالات چربی خون باشد فرد هر اقدامی انجام دهد باز هم چربی خونش بالاست؛ از این رو، این افراد به دارو نیاز دارند که مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند. این داروها، هم چربی خون را اصلاح می‌کند و هم خطر تصلب شرائین، بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

علت ثانویه افزایش چربی خون مصرف الکل، چاقی، بی‌تحرکی، سیگار بین انواع دخانیات بر افزایش چربی خون، برخی بیماری‌ها همچون کم‌کاری تیروئید، دیابت، بیماری‌های کبد و کلیه می تواند موجب افزایش چربی خون شوند.

استفاده از برخی داروها و ترکیبات استروژنی از قبیل قرص‌های جلوگیری از بارداری و داروهای کورتونی نیز سبب افزایش چربی‌ خون می‌شود.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : بی‌ضررترین و ارزانترین درمان چربی و قند خون بالا!؟

اگر می خواهید بیشتر بدانید : رژیم غذایی برای چربی خون بالا

اگر می خواهید بیشتر بدانید :  چگونه چربی خون را کاهش دهیم؟

اگر می خواهید بیشتر بدانید : شوید واقعا چربی خون را کاهش می دهد؟



گردآوري : گروه سلامت سيمرغ
seemorgh.com/health
منبع : رادیو سلامت