نتیجه تحقیقاتی که در کشور استرالیا انجام شد نشان می‌دهد برای اینکه حافظه قوی‌تری داشته باشیم باید به جای...
 

نتیجه تحقیقات جدید نشان می‌دهد: از میان برنامه‌های تلویزیون، اخبار ممکن است برای تقویت حافظه مفیدتر از سایر برنامه‌ها باشد.

نتیجه تحقیقاتی که در کشور استرالیا انجام شد نشان می‌دهد برای اینکه حافظه قوی‌تری داشته باشیم باید به جای تماشای مداوم تلویزیون‌ها، به حل جدول بپردازیم و در رژیم غذایی خود نیز ماهی را بگنجانیم.

یک موسسه علمی - تحقیقاتی استرالیایی در یک نظر خواهی آنلاین که از حدود سه هزار نفر انجام شد به این نتیجه رسید که افرادی که داستان‌های تخیلی می‌خوانند دارای حافظه قوی‌تری هستند و افرادی که مشروبات الکلی مصرف می‌کنند به سختی حتی نام افراد را به خاطر می‌آورند.

بر اساس گفته نانسی پاچانا (Nancy Pachana) روانشناس فعال در این تحقیقات، تلویزیون به تنهایی سبب تضعیف حافظه نمی‌شود و با روش زندگی فعال و رژیم غذایی مناسب می‌توان تغییرات عمده‌ای در کیفیت حافظه ایجاد کرد.

نتایجی که از این تحقیق بدست آمد باعث شد تا موسسه ملی حافظه در همین کشور تستی را برای بررسی میزان حافظه افراد ترتیب دهد که در آن حدود 29500 نفر شرکت کردند.

مسئولین برگزاری، از این افراد سوالاتی در مورد وظایف روزانه از قبیل بخاطر سپردن لیست خرید و به یاد آوردن نام افراد و چهره‌ها، شغل آنان و همچنین در مورد حافظه دور مانند تشخیص عکس افرادی که سال‌ها آنها را ندیده بودند انجام دادند. افرادی که در این تست شرکت کردند باید درباره عادات خود از قبیل مقدار مصرف مشروبات الکلی و مدت زمانی که صرف تماشای تلویزیون و خواندن کتاب می‌کردند توضیحاتی می‌دادند.

نتیجه این تست تفاوتی در میزان حافظه زن و مرد در انجام وظائف مشابه روزانه نشان نداد. اما مشخص شد که مقدار زمانی که آنها صرف تماشای تلویزیون می‌کردند در حافظه‌شان تاثیر زیادی دارد.

برخی برنامه‌ها مانند اخبار مفیدتر از سایر برنامه‌های تلویزیون هستند به عقیده پاچانا داشتن ذهن فعال برای تقویت حافظه بسیار مفید است.

تماشای پاره‌ای از برنامه‌های تلویزیون ممکن است در تقویت حافظه موثر باشد اما تاثیر آنها مانند خواندن کتاب که یک فعالیت پویا برای حافظه به شمار می‌آید، نیست.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ

www.seemorgh.com/health

منبع: ایسنا

 

مطالب پیشنهادی:

حافظه خود را تقویت کنید!!
چرا کم حواسم؟
تاثیر فشارهای روانی بر عملکرد افراد
آیا نوشیدن الكل ضرر دارد؟
همراه شما دوست یا دشمن؟!