بالاخره برای عید سبزه بکاریم یا نکاریم؟ نظر فعالان محیط زیست چیست؟
بالاخره برای عید سبزه بکاریم یا نکاریم؟ سوالی است که برای بسیاری از ما پیش آمده است. در این مطلب به نظریه های چند فعال محیط زیست در این باره اشاره می کنیم.

برای عید سبزه بکاریم یا نکاریم ؟

محسن گلی، دبیر طرح نهضت درختکاری و یک فعال حوزه محیط زیست ضمن مخالف با کاشت سبزه از پویش سبزه به جای درخت حمایت کرد و گفت: کاشت سبزه باعث از بین رفتن مقدار زیادی غلات می‌شود و رها کردن آن در طبیعت معضل محیط زیستی ایجاد می‌کند.

وی در ادامه ی گویئ: "من با این طرح موافقم چون هر ساله چندین تن گندم و انواع غلات برای کاشت سبزه در کشور استفاده می‌شود در حالی‌که این مقدارغلات می‌توانند غذای بسیاری از مردم ما را تامین کنند بنابراین من با کاشت سبزه مخالفم و کار کاملا غلطی است. ضمن اینکه با رها کردن این سبزه‌ها در طبیعت باعث ایجاد معضل زیست محیطی می‌شویم.

می‌توان سر سفره هفت‌سین در یک گلدان نهال کاشت و در روز سیزده بدر این نهال را به پارک‌های مختلف که آمادگی پذیرش این نهال‌ها را دارند، منتقل کرد.

تا پایان فروردین ماه می‌توان نهال‌کاری را در برخی مناطق تهران انجام داد؛ به‌طور کلی از زمان خواب درخت یعنی از دی ماه تا حدود ۲۰ فروردین که زمان بیدار شدن درخت است امکان انتقال نهال به طبیعت وجود دارد.

مخالفت این فعال حوزه محیط زیست با کاشت سبزه در حالی صورت می‌گیرد که تعدادی از فعالان حوزه محیط زیست با کاشت سبزه به عنوان یک سنت ایرانی موافق هستند و حتی این کار را یک اقدام محیط زیستی می‌دانند. میترا البرزی منش از جمله فعالانی است که پیش از این ضمن موافق سرسختانه با کاشت سبزه عید، اظهار کرده بود: سبزکردن سبزه هیچ ایرادی ندارد و حتی یک حرکت محیط زیستی هم محسوب می‌شود و برای فرزندان خانواده به‌ویژه کودکان بسیار مفید و آموزنده است.

بالاخره برای عید سبزه بکاریم یا نکاریم؟ نظر فعالان محیط زیست چیست؟

افزون بر این محمد درویش - فعال حوزه محیط زیست و مدیرکل سابق دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست - نیز کاشت درخت در روز سیزده‌بدر را نادرست دانسته و گفته بود: اصولا فصل کاشت درخت در تهران ۱۳ فروردین نیست و روشن است که احتمال سالم ماندن این نهال‌ها پایین است چون در تهران نهایتا باید تا نیمه اسفندماه نهال‌ها کاشته شوند.

درویش پیشنهاد احیای جنگل‌های مخروبه کشور را به شهرداری تهران داده و تاکید کرده بود: شهرداری تهران باید به فکر احیای جنگل‌های تخریب شده ایران باشد. در واقع شهرداری تهران بهتر است با راه‌اندازی یک کمیپن، بودجه‌ای را فراهم کند تا بتوانیم جنگل‌های تخریب شده هیرکانی، رویشگاه‌های ارس در محور چالوس و رویشگاه‌ها در ارسباران را احیا کنیم و حتی شهرداری تهران می‌تواند با نصب پلاکارد در این مناطق، اعلام کند که این منطقه توسط نهاد شهرداری احیا شده است.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : برای عید گندم بکاریم یا هسته پرتقال؟ پاسخ حامیان محیط زیست غافلگیرتان می کند



گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: isna.ir