انگور، معجزه ای برای جلوگیری از آلزایمر
محققان دانشگاه لس آنجلس کالیفرنیا دریافتند، مصرف روزانه دو فنجان انگور می‌تواند مانع ابتلا به بیماری آلزایمر شود. این اثر بدلیل خواص ضد اکسیدانی و ضد التهابی پلی فنول‌های موجود در انگور می باشد

تاثیر انگور بر آلزایمر

این تحقیقات با کمک 10 داوطلب مرد و زن انجام شد که همگی در مرحله اولیه ابتلا به آلزایمر قرار داشتند. در این تحقیقات نیمی از داوطلبان به مدت شش ماه، هر روز مقداری پودر انگور کامل که معادل دو فنجان انگور تازه بود، در رژیم غذایی خود مصرف کردند.

به گزارش مدیکال ساینس،نیمی دیگر از داوطلبان در همین مدت ماده‌ای مصرف کردند که در ظاهر و طعم شبیه پودر انگور بود، اما در واقع یک دارونما و فاقد پلی فنول‌های انگور بود.

توانایی‌های شناختی این داوطلبان و متابولیسم مغز آن‌ها از طریق اسکن PET، یک بار در ابتدای تحقیق و یک بار در انتهای آن مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.

در این مطالعات معلوم شد در گروهی که از دارونما استفاده کردند، سوخت و ساز مغز آنها در قسمت‌های تحت تاثیر آلزایمر، کاهش داشته است، اما مغز گروهی که پودر انگور مصرف کرده بودند، سوخت و ساز طبیعی داشت. عملکرد شناختی گروه اخیر نشان‌دهنده بهبود قابل توجه در توانایی‌های شناختی و حافظه آنها بود.

این اثر، تحت عنوان خواص ضد اکسیدانی و ضد التهابی پلی فنول‌ها شناخته می‌شود و محققان بر این باورند که پلی فنول‌ها موجب کاهش فشار اکسیدشدن در مغز و بهبود جریان خون در آن می‌شوند و میزان ترکیبات شیمیایی لازم برای افزایش کارآیی حافظه را در مغز حفظ می‌کنند.

بیماری پیشرونده آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر کاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می کند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه کهولت سن نیست و عوامل ژنتیکی، سکته مغزی و شوک عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.

بر اساس آمار مرکز بین المللی آلزایمر، در حال حاضر 46.8 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در کشورهای در حال توسعه می رسد.

محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو چاقی، باریک شدن شریان کاروتید، افسردگی، سطح پایین تحصیلات، فشار خون بالا، کم تحرکی، استعمال دخانیات، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را به عنوان مهمترین عوامل خطر آلزایمر برشمرده اند.

 

رژیم غذایی مناسب در کاهش آلزایمر

-هر روز میوه و سبزیجات، به ویژه سبزیجاتی که برگ سبز پهن دارند استفاده کنید.

-آجیل را در برنامه غذایی خود بگنجانید و سعی کنید به جای تنقلات ناسالم فقط از آجیل استفاده کنید.

-در هفته چند بار لوبیا مصرف کنید.

-حداقل دو بار در هفته از گوشت مرغ و طیور استفاده کنید.

-حداقل یک بار در هفته ماهی بخورید.

-حداقل دو بار در هفته از یکی از محصولات خانواده توت (خشک یا تازه) استفاده کنید.

-مصرف گوشت قرمز، کره و مارگارین، شیرینی، پنیر پرچرب (مانند پنیر پیتزا) فست فود و غذای سرخ کرده را محدود کنید.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: salamatnews.com