مصرف غذاهای پر چرب و عملکرد مغز
همه ما ازمضرات مصرف غذاهای پرچرب باخبر هستیم. این بار می خواهیم از تاثیر مصرف غذاهای پرچرب بر مغز شما بگوییم.

ارتباط مصرف غذاهای پرچرب با بروز مشکلات روانی

کودکانی که مقادیر زیادی غذاهای پرچرب مصرف می‌کنند، نه‌تنها چاق می‌شوند بلکه با گذشت زمان به مشکلات شناختی و روانی مبتلا خواهند شد.اخیراً نتایج مطالعه‌ای نشان داده که علت این امر تخلیه نوعی پروتئین موجود در مغز به نام ریلین (Reelin) است که توسط رژیم غذایی پرچرب صورت می‌گیرد. این پروتئین به عملکرد مناسب مغز کمک می‌کند. در این بررسی که روی موش انجام شد مشخص شد 4 هفته بعد از مصرف غذاهای پرچرب توسط موش، نقایص شناختی قابل مشاهده است. این شواهد قبل از اینکه حیوان شروع به افزایش وزن کند، قابل مشاهده بود. 

همچنین این تغییرات در موش‌هایی رخ داد که در دوران نوجوانی از غذاهای پرچرب استفاده کرده بودند و در موش‌هایی که در بزرگسالی غذای پرچرب مصرف کرده بودند، رخ نداد.

کمبود ریلین در اختلالات عصبی مانند اسکیزوفرنی و آلزایمر مشاهده می‌شود. هرچند نیاز به انجام مطالعات بیشتر در این زمینه وجود دارد، رژیم غذایی پرچرب می‌تواند به طور بالقوه سبب تشدید کمبود ریلین در بیماران مبتلا به اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی و نیز آلزایمر شود

یافته‌های مطالعه فوق مبنی بر اختلال عملکرد در کورتکس پره‌فرونتال، نشان می‌دهد رژیم غذایی متعادل در دوران حساس نوجوانی برای دستیابی به حداکثر توانایی مغزی در دوران بزرگسالی ضروری است. همچنین نشان می‌دهد که چگونه مواد غذایی ناسالم و چاقی با بروز مشکلات عصبی و روانی مرتبط است.


گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:روزنامه سپید