آیا مادران باردار ماهی بخورند؟
جیوه از طریق خون مادر وارد بدن جنین می شود و اگر مقدار آن بیش از حد مجاز باشد، می تواند خطرهایی داشته باشد. توصیه فعلی این است که زنان باردار دریافت جیوه را محدود کنند و ماهی هایی مانند کوسه ماهی، شمشیر ماهی و شاه ماهی خالدار که مقدار جیوه زیادی دارند، نخورند.

مصرف ماهی در مادران باردار

یک مطالعه جدید نشان می دهد نوزادانی که مادرشان در طول دوره بارداری میزان زیادی ماهی مصرف کرده اند، بیشتر در معرض ابتلا به چاقی در دوره کودکی قرار دارند. تیم تحقیق دانشگاه کرت یونان به سرپرستی دکتر «لدا چاتزی» داده های مربوط به بیش از ۲۶ هزار زن باردار و فرزندانشان را در آمریکا و اروپا مورد مطالعه قرار دادند. وزن این کودکان تا سن ۶ سالگی تحت کنترل بود.

 

محققان دریافتند کودکانی که مادرشان در طول بارداری بیش از سه وعده ماهی در هفته خورده بود سرعت رشد بالای از زمان تولد تا ۲ سالگی داشتند. همچنین در سن ۴ و ۶ سالگی بیشتر در معرض اضافه وزن یا چاقی قرار داشتند. به گفته این تیم تحقیق، آلاینده های ارگانیک موجود در ماهی می تواند موجب اختلال در هورمون های بدن شود و ریسک چاقی را افزایش دهد.

 

در حال حاضر هم سازمان غذا و دارو آمریکا و همچنین سازمان حفاظت از محیط زیست توصیه می کنند زنان باردار، زنان شیرده یا زنانی که قصد بارداری دارند نباید بیش از سه وعده ماهی در هفته بخورند تا بدین ترتیب تاثیرات ناشی از مواد سمی نظیر جیوه به حداقل برسد.

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
mehrnews.com