همسر عصبانی را چگونه آرام کنیم؟
 ما خیلی راحت می‎توانیم با عصبانیت همسرمان کنار بیاییم، آن را مدیریت و از نتایج و عواقب نامناسبش کم کنیم؛ کافی است کمی در رفتارمان تجدیدنظر کنیم. در ادامه نکاتی را برای مواجهه با عصبانیت همسر، می‎خوانید.

با همسر عصبانی چگونه کنار بیاییم؟

زود قضاوت نکنیم

ما بیشتر اوقات به‎ویژه اگر همسرمان موقع عصبانیت سکوت کند، دلیل عصبانیت او را حدس می‌زنیم. اگر بخواهیم با فرضیه های خود پیش برویم، ممکن است واقعیت را درست متوجه نشویم و اوضاع بدتر شود. بنابراین اول باید بدانیم علت واقعی عصبانیت او چیست، شاید چیزی که ما به آن فکر می‌کنیم، اشتباه باشد.

 

انتظاراتمان را کم کنیم

همسرمان از خیلی جهت ها مثل ژنتیک، تربیت خانوادگی، شرایط کنونی، شخصیت و موارد دیگر با ما متفاوت است؛ بنابراین مانند ما فکر نمی‌کند و رفتارش در برابر اتفاقات مختلف شبیه ما نیست. دانستن این موضوع باعث می‌شود انتظار زیادی از او برای داشتن رفتار موردنظرمان نداشته باشیم؛ چراکه انتظار معمولا زمانی پیش می‌آید که احساس می‌کنیم طرف مقابلمان همانند ما فکر می‌کند و باید به گونه ای که مدنظر ماست، رفتار کند.

 

به خودمان نگیریم

خیلی وقت‌ها دلیل عصبانیت، سوءبرداشت‌ها و نداشتن درک درست از رفتار یا کلام طرف مقابل است. پس بهتر است عصبانیت همسرمان را بلافاصله به خودمان ارتباط ندهیم و به دنبال دلیل واقعی عصبانیت او باشیم. چه‌بسا دلیل واقعی خشم وی مسائل غیر مرتبط با ما یا درک نادرست از رفتار ماست؛ نه دقیقا خود رفتار ما.

 

صبور باشیم

لازم نیست به‌سرعت واکنش نشان دهیم. موفقیت ما در مقابل عصبانیت همسرمان به میزان صبوری ما بستگی دارد. اگر بتوانیم قضاوت خود را در گوشه‌ای از ذهن مهار کنیم و رفتار او را سریع به خود منتسب نکنیم، می‌توانیم تحمل بیشتری نشان دهیم و صبورتر رفتار کنیم.

 

دلیل عصبانیت او را بپرسیم

عوامل زیادی مثل استرس، ناامیدی و درماندگی ممکن است زمینه‌ساز رفتار همراه با خشم باشد. لازم است قبل از هر واکنشی درباره علت عصبانیت او بپرسیم. به یاد داشته باشیم هرگز از «چرا» استفاده نکنیم، بلکه با «چیزی شده» دلیل را جست‌وجو کنیم تا معنی بازجویی را در ذهن همسرمان ایجاد نکند.

 

همدلی را فراموش نکنیم

سعی کنیم احساس همسرمان را خوب بفهمیم، خودمان را جای او بگذاریم و این درک کردن را به او نیز نشان دهیم. لازم نیست حتما او را تأیید کنیم، بلکه باید بتوانیم احساسی را که داشته خوب از حرف‌هایش بیرون بکشیم و به او بگوییم. در بسیاری از اوقات همین همدلی باعث می‌شود فرد خشمگین، آرام و از رفتارش پشیمان شود.

 

به حل مسئله فکر کنیم

بهتر است به جای پرداختن به رفتار همسرمان و انتقاد و گله به فکر راهکاری باشیم تا او بتواند مسئله‌ای را که باعث عصبانیتش شده حل کند. می‎توانیم باهم به این موضوع بپردازیم که چگونه باید این خشم را مدیریت کنیم تا دفعه بعد به رفتار نامناسبی منجر نشود. مواظب باشیم نصیحت نکنیم؛ انتقاد، توهین و تحقیر نیز درهرحال، روش مناسبی نیست بلکه با همسرمان هم‌فکر شویم.

 

 

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : سپیده دانایی