قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار/اوج کار دلالان
امسال اولین سالی است که تنظیم بازار میوه به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده است؛ وزارتخانه‌ای که اکنون دیگر هم سکان تولید را به دست دارد و هم تنظیم بازار را. دیگر بهانه‌ای برای هیچ وزارتخانه‌ای نیست که عدم هماهنگی گرانی میوه شب عید را رقم زند.

بازار میوه این روزها حال و روز خوشی ندارد. این بار دیگر تنها مصرف‌کنندگان ناراضی نیستند؛ بلکه برخی مغازه‌داران نیز شاکی از روند امسال قیمت میوه در میادین اصلی میوه و تره بار هستند. مغازه دارانی که تنها مشکلشان خرید میوه گران از میادین میوه و تره بار نیست، بلکه آنها به دلیل گرانی، مشتریان خود را نیز از دست داده اند.

از سوی دیگر، مردم هم که بیشترین اتکایشان برای تامین میوه شب عید، به میادین میوه و تره بار سطح شهر و واحدهایی است که دولت برای عرضه میوه تنظیم بازاری مشخص کرده، از وضعیت فعلی رضایت چندانی ندارند. آنها می گویند که خرید میوه برایشان دشوار است و حتی اگر دو برابر قیمت قبلی پرتقال یا سیب را هم بپردازند، باز هم میوه خوبی نصیبشان نمی شود.

اما روزها می گذرد و هر چقدر به پایان سال نزدیک می‌شویم، قیمت بالاتر می رود، مغازه داران هم مانده اند که در این دو راهی افزایش قیمت یا تامین میوه کم کیفیت‌تر، چه راهی را انتخاب کنند، از یک سو ممکن است با توزیع میوه های کم کیفیت، مشتریان خاص خود را از دست بدهند و از سوی دیگر، با گرانی قیمت، مشتریان عمده خود را از دست خواهند داد.

این شرایط در حالی برای بازار میوه در روزهای پایانی سال 93 رقم خورده است که دولت از مدت‌ها قبل ابراز آسودگی برای بازار میوه شب عید داشت و به مردم اطمینان می داد که کمبودی وجود ندارد و میوه های با کیفیت ذخیره سازی و بسته بندی شده اند.

البته همیشه تنظیم بازار میوه از سوی دولت، به هر گونه ای که اجرا شود می تواند بخشی از کشش بازار را پاسخ دهد، اما شاید بهترین سال برای تنظیم بازار میوه را در سالهای گذشته که دولت وارد عرصه خرید و ذخیره سازی میوه و توزیع آن برای شب عید داشته است را بتوان سال 89 و 90 دانست، سالهایی که دولت به دلیل حساسیت اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، به شدت زیر ذره بین قرار داشت و بنابراین از مدتها قبل برای ذخیره سازی میوه با کیفیت و قیمت مناسب، برنامه ریزی از سوی وزارت بازرگانی صورت گرفته بود و کار به جایی رسیده بود که عید آن سالها، هم دولت و هم مردم از وضعیت ذخیره سازی و توزیع میوه راضی بودند.

اما برعکس امسال، دولت کار تنظیم بازار را به وزارت جهادکشاورزی سپرد که مسئولیت امر تولید را هم به عهده دارد، وزارتخانه ای که بر سر گرفتن مسئولیت تنظیم بازار، حداقل دو بار وارد مشاجره جدی با وزارت صنعت شد، یک بار در زمان مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دهم و یکبار هم در زمان دولت یازدهم و وزارت محمدرضا نعمت زاده.

به هرحال امسال هم به مردم می گذرد، اما باید دید که کارنامه دولت برای تنظیم بازار میوه چه نمره ای را از سوی مردم در خود ثبت خواهد کرد.

براساس گزارش میدانی، قیمت پرتقال در مغازه‌های جنوب شهر تهران به ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان رسیده، قیمت سیب قرمز ۴۵۰۰ تومان، سیب زرد بین ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان، کیوی ۴۰۰۰ تومان و موز ۵۵۰۰ تومان است.
همچنین قیمت انواع میوه در مرکز شهر بدین شرح است؛ سیب قرمز درجه یک ۶۴۵۰ تومان، پرتقال خونی شمال ۷۵۰۰ تومان، لیموشیرین درجه یک ۸۹۸۰ تومان، پرتقال تامسون درجه یک ۶۹۸۰ تومان، سیب قرمز دماوندی ۷۴۵۰ تومان، کیوی درجه یک ۴۳۰۰ تومان، توت فرنگی ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان، پرتقال والنسیا ۷۵۰۰ تومان، سیب زرد ۷۴۵۰ تومان، انگور ۷۵۵۰ تومان، پرتقال تامسون جنوب ۵۶۰۰ تومان، پرتقال تامسون شمال ۴۹۵۰ تومان، پرتقال تامسون جنوب خونی ۶۹۵۰ تومان، گریپ فروت ۳۵۰۰ تومان، انگور شاهرودی ۷۴۰۰ تومان، سیب قرمز بی‌کیفیت ۲۸۵۰ تومان، خیار رسمی ۲۹۵۰ تومان، خیار درختی ۳۹۵۰ تومان، موز بزرگ درجه یک ۶۳۰۰ تومان، نارنگی پاکستانی ۶۵۰۰ تومان، سیب قرمز ۴۹۰۰ تومان، هر عدد آناناس ۱۲ هزار تومان و سیب سبز لبنانی ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان است.


گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع:tabnak.ir