زنگنه : قرارداد توتال امنیت‌زا است
وزیر نفت با تشریح چگونگی انعقاد قرارداد توسعه فراساحل فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: این قرارداد برای ما امنیت‌زا است و اگر به هر دلیلی در حین اجرا پیمانکار کار را متوقف یا رها کند هیچ پرداخت و یا خسارتی داده نمی‌شود.

قرارداد توتال امنیت‌زا است/ هیچ محدودیتی برای استفاده از ظرفیت‌های داخلی وجود ندارد

بیژن زنگنه در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس با توضیح شرایط و ویژگی‌های قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با توتال، گفت: مجموعه تعهداتی که دولت با مصوبه شورای اقتصاد دارد، ۱۲ میلیارد و ۹ میلیون دلار است و این که گفته می‌شود دولت رفته قراردادی بسته که در طول ۲۰ سال،۵۰ درصد تولید میدان را به شرکت خارجی می‌دهد، حرف نادرستی است.

زنگنه خاطرنشان کرد:

در این نوع قرارداد هیچ گونه محدودیتی برای استفاده از ظرفیت‌های داخلی و ارجاع کار برای شرکت‌های داخلی نداریم.

8 بهمن 1394  بین توتال فرانسه و شرکت ملی نفت ایران  یادداشت تفاهمی درباره فاز 11 پارس جنوبی امضا شد و قرار داد رازداری و محرمانگی را با شرکت توتال امضا کردیم تا اطلاعات میدان را در اختیارشان قرار دهیم.

هدف از اجرای قرارداد این است که دو میلیارد فوت مکعب معادل 56 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در روز  از فاز 11 پارس جنوبی محصول تولید شود.

با اجرای این طرح در طول 20 سال، 335 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی ترش، 290 میلیون بشکه میعانات گازی، 14 میلیون تن گاز مایع، 12 میلیون تن اتان، دو میلیون تن گوگرد و 315 میلیارد متر مکعب گاز سبک شیرین تولید می شود.

قانون حاکم بر این قرارداد، قانون ایران است و نحوه دادرسی آن مشخص شده است.

اگر در حین اجرای قرارداد به هر دلیلی فعالیت های پیمانکار متوقف شد، هیچ پرداختی صورت نمی گیرد و پرداخت خسارتی در کار نخواهد بود تا دوباره تولید فعال شود .

در مورد فسخ قرارداد پیش بینی ما دقیق و با عدد و رقم بوده است؛ لذا اگر اینها در زمان مشخص شده سرمایه گذاری لازم را انجام ندهند شرکت می تواند قرارداد را لغو کند و هیچ پرداختی نخواهد داشت.

 

لاریجانی: هیاتی متشکل از قوه قضائیه و مجلس بر قرارداد توتال نظارت می‌کند

 علی لاریجانی پس از ارائه گزارش وزیر نفت درباره قرارداد توتال و اظهارات نمایندگان در این زمینه گفت: از نمایندگان و آقای وزیر به خاطر توضیحات مفیدشان تشکر می کنیم و من فکر می کنم ابعاد مختلف  این موضوع روشن شد.

وی افزود: همچنین هیات نظارتی هم وجود دارد که هم از قوه‌قضائیه و هم دو نفر از روسای کمیسیون‌های مجلس (یعنی رئیس کمیسیون انرژی و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه) عضو این هیات هستند که بر این قرارداد نظارت خواهند داشت.

 

 پاسخ زنگنه به انتقادات برخی نمایندگان/صریحا بگویید با سرمایه‌گذاری خارجی مخالفیم

وزیر نفت در جلسه علنی مجلس:
آقای شهریاری گفتند که ای پی سی خلاف قانون اساسی است. نظر ایشان این است که این نوع قراردادها خلاف قانون است، من به نظر ایشان احترام می‌گذارم اما من به نظر ایشان عمل نمی کنم بلکه قانون و مقرراتی را در دست دارم که به من اجازه می‌دهد قرارداد ببندم.
می‌گویند به جای توتال با یک شرکت خوشنام قرارداد ببندید شما غیر ار قرارگاه و داخلی‌ها دو شرکت خوشنام را نام ببرید؛ اگر با انگلیسی قرارداد ببندیم می‌گویند روباه پیر است؛

خیلی‌ها می‌گویند با سرمایه گذاری خارجی موافقیم و لکن ... این صحبت‌های اینها ما را کشته است. اگر مخالفید صریحا بگویید با سرمایه گذاری خارجی مخالفیم و به من بگویید حق نداری قرارداد ببندی، اما مگر با چند شرکت می شود قرارداد درجه یک بست؟
می‌گویند توتال رشوه گرفته است. من بارها گفته‌ام اگر اسنادی وجود دارد آن را به قوه‌قضائیه بدهید تا محکوم و ممنوع المعامله‌اش کند. من نمی‌توانم بدون حکم قضایی با یک عده قرارداد امضا نکنم.

می گویند توتال گفته در شرایط تحریم گفته‌اند می رویم. اگر تحریم شورای امنیت سازمان ملل اتفاق بیفتد مگر اینها می توانند بمانند؟ مگر سایرین ماندند؟ اما حضور اینها و تعدد حضورشان موجب می شود تحریمه هرگز اتفاق نیفتد زیرا خودشان ضرر می‌کنند اینها به خاطر خدا با ما ارتباط برقرار نمی‌کنند؛

 

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: isna.ir