قابل توجه کسانی که به تهرانی ها گفتند بی دین و اهل کوفه
 آنها پس از اینکه مردم تهران به کاندیداهایشان رأی ندادند، مردم را بی‌بصیرت، بی‌دین، اهل کوفه، غرب‌زده، سربازان ملکه انگلیس، مبتلا به اعتیاد و فروپاشی خانواده و... خواندند.

توهین برخی رسانه‌ها به شهروندان تهرانی

یک سایت خبری، یادداشتی پیرامون توهین برخی رسانه‌ها به شهروندان تهرانی در پی اعلام نتایج انتخابات منتشر کرد. آنها پس از اینکه مردم تهران به کاندیداهایشان رأی ندادند، مردم را بی‌بصیرت، بی‌دین، اهل کوفه، غرب‌زده، سربازان ملکه انگلیس، مبتلا به اعتیاد و فروپاشی خانواده و ... خواندند.

به عنوان نمونه، بخشی از مطلب یکی از رسانه‌های این طیف را بخوانید:

«اصولگرایان در تهران انتخابات را نه به‌خاطر لیست سیاسی یا شعارهای انتخاباتی، بلکه به‌خاطر غلبه پیدا کردن فرهنگ و سبک زندگی غرب‌گرایانه، شبه‌مدرنیستی باختند.

واقعیت این است که تهران به دلیل مرکزیت و پایتخت بودن، بیش از دیگر استان‌ها هدف انواع برنامه‌های توسعه غرب‌گرایانه فرهنگی، اقتصادی و ... در طول سال‌های مختلف بوده و روند سکولاریزاسیون در تهران بیش از هر استان دیگری به بار نشسته، لذا علاوه بر طبقه مرفه و سرمایه‌دار در شمال تهران، طبقه متوسط شهری نیز که تمایلات آشکار غرب‌گرایانه‌ای دارد در تهران به قشری تأثیرگذار تبدیل شده و به همین علت است که لیست اصلاحات و حامیان دولت در تهران با اقبال روبرو می‌شود ...

لذا شکست اصولگرایان از اصلاحات در تهران، یک شکست کاملاً اجتماعی - فرهنگی است. وقتی در تهران بنا بر آمارهای رسمی بیشترین میزان جرایم اجتماعی، روزه‌خواری، طلاق، اعتیاد و ... ثبت شده، بدین معناست که این شهر بیشترین فاصله از فرهنگ اصیل دینی و انقلابی را برای خود ثبت کرده و به همین میزان طبیعی است که در چنین شهری به جای افرادی که نخستین وجهه آنها در افکار عمومی شهرت آنها به دیانت و گفتمان انقلاب اسلامی است، چهره‌هایی وارد مجلس شوند که در افکار عمومی بیشترین فاصله را با این معیارها و مفاهیم دارند.»

همچنین حجت‌الاسلام جعفر شجونی عضو جامعه روحانیت مبارز تهران نیز در تحلیل رأی مردم تهران گفته است: «دلیل چنین اتفاقی نیز مشخص است. تهران پایگاه اصلی ضدیت با انقلاب و ولایت فقیه است و رأی‌آوری این افراد نیز نشان‌دهنده همین مسأله است.»

 

در این‌باره نکات زیر قابل توجه است:

1- گویا اقتضای طبیعت این طیف، فحاشی و تهمت‌زنی است. تا دیروز به کاندیداهای رقیب فحاشی می‌کردند و بی‌دین و بی‌بصیرت و انگلیسی و ... می‌نامیدندشان و حالا که به مطلوبشان نرسیده‌اند، همان فحاشی‌ها را متوجه رأی‌دهندگان کرده‌اند. به نظر می‌رسد که هنوز متوجه نشده‌اند فحاشی و تهمت‌زنی نتیجه عکس می‌دهد.

2- مردم تهران، مجموعه‌ای از مردم کل ایران هستند. میلیون‌ها نفر از مناطق مختلف ایران، از آذربایجان و کردستان و لرستان و شمال تا خراسان و سیستان و بلوچستان و خوزستان و استان‌های جنوبی و مرکزی و بقیه نواحی ایران در تهران زندگی می‌کنند و همین‌ها نیز به لیست امید رأی داده‌اند. اگر مردم مثلاً سنندج عمدتاً و اصالتاً سنندجی هستند و بسیاری از شهرهای دیگر نیز همین‌گونه است، در تهران اما چنین وضعیتی نیست و همه اقوام ایرانی، مقیم تهرانند. توهین به مردم تهران، توهین به معدود تهرانیان اصیلی که در این شهر زندگی می‌کنند نیست بلکه اهانت به همه اقوام ایرانی از ترک و لُر و کرد و فارس گرفته تا بلوچ و گلیکی و عرب و ترکمن است که مقیم این شهرند.

3- «میزان رأی مردم است» اما گویا برای برخی میزان «رأی مردم به آنها»ست. هم از این روست که وقتی مردم به اینان رأی می‌دهند، محترم هستند ولی وقتی به رقیب رأی می‌دهند، شایسته هرگونه توهین و بی‌احترامی!

4- به نظر می‌رسد که رسما و علنا دروغ می‌گویند که تابع امام و رهبری هستند. آنها ولایت فقیه را تنها تا جایی می‌پذیرند که با منافع و منویاتشان در تضاد نباشد. در حالی که مقام معظم رهبری از حضور مردم در انتخابات قدردانی کرده‌اند، اینها همان مردم را به انواع تهمت‌ها می‌نوازند، درست بر عکس مشی رهبری. تکرار می‌کنیم: آنها رسما و علنا دروغ می گویند که تابع امام و رهبری هستند.

5- گویا قصد ندارند از توهم «خود مقدس‌انگاری» بیرون بیایند! کسی نیست به اینها بگوید مگر کاندیداهای شما، - نعوذبالله - قافله امام حسین (ع) بودند که هرکه با آنان نبود، انگ «کوفی» بخورد؟ رقابتی بود بین کاندیداهایی که اتفاقا همه‌شان را شورای نگهبان نیز تأیید صلاحیت کرده بود و مردم نیز از بین آنها کسانی را که اصلح دانستند انتخاب کردند. آیا فهمیدن این مسأله ساده، آن هم بعد از برگزاری بیش از 30 انتخابات در جمهوری اسلامی، اینقدر پیچیده و سخت است؟

6- راستی نظر آنان درباره مردم ده‌ها شهر دیگر ایران که به کاندیداهای آنان رأی ندادند چیست؟ آیا قرار است به آنان هم فحاشی کنند؟ یا قصدشان ایجاد دوقطبی کاذب تهرانی و غیرتهرانی است؟ گویا آنها برای رسیدن به چند کرسی مجلس، حاضرند اتحاد ملی را نیز خدشه‌دار کنند!

7- فارغ از توهین‌آمیز بودن ادعاهای دلواپسان، نکته بسیار مهم این است که اگر مردم تهران بی‌ایمان، بی‌بصیرت، ضدانقلاب و غرب‌زده شده‌اند، تقصیر کیست؟ مگر نه این است که وقتی اصولگرایان در همین تهران در مجالس هفتم، هشتم و نهم رأی آوردند، مردم تهران بابصیرت، مؤمن و انقلابی بودند؟ حال کلاهتان را قاضی کنید که اگر آنچه درباره مردم تهران می‌گویید واقعی است، چه کسانی در دولت و مجلس سر کار بودند و چه عملکردی داشتند که آن مردم بصیر و مؤمن و انقلابی، به‌ زعم دلواپسان شده‌اند بی‌بصیرت و بی‌دین و ضدانقلاب و غرب‌زده؟ آیا این اتهام به مردم، اعتراف به ناکارآمدی خود آنان نیست که بر سر کار بودند و چنان عملکردی داشتند که مردم را چنین کردند؟

و سخن پایانی، یک نصیحت دلسوزانه: به‌جای این همه آسمان و ریسمان بافتن، صدای مردم را بشنوید و به دامانشان بازگردید.

 

منبع: ایسنا/ عصر ایران