بازداشت و رسیدگی به جرایم در ایران متفاوت می شود؟
دادستان تهران گفت: باید قضات در وقت مقرر به پرونده ها رسیدگی و متهمان را تعیین تکلیف کنند و پلیس دسترسی به قضات کشیک داشته باشد که کسی بی جهت در کلانتری بازداشت نشود و متهم در شب بلاتکلیف نماند.

جزییات بازداشت‌ 8 ‌نفر‌ به‌ دلیل‌ ترویج‌ فساد‌

«عباس جعفری دولت آبادی» در حاشیه نشست مشترک با روسای کلانتری‌های تهران در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه هدف از برگزاری این جلسات مشترک چیست، گفت: در جلساتی که با فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ داشتیم به بررسی جرائم سرقت پرداختیم و در این جلسات به دنبال هماهنگی های بیشتر با دادسرا و پایگاه های پلیس در مورد جرائم سرقت و شرارت هستیم.

وی ادامه داد: مطالب خوبی در این جلسات بین ما رد و بدل شده است که خروجی آن امنیت بیشتر برای مردم، کاهش جرم، مهار و کنترل مجرمان به خصوص در جرایم سرقت، جرایم مالی و کلاهبرداری خواهد بود. بیشترین مشکلی که بین پلیس و دادسرا وجود دارد هماهنگی در رسیدگی هاست که این جلسات کمک می کند با هماهنگی های بیشتر طول رسیدگی ها کاهش پیدا کند.

دادستان تهران گفت: باید قضات در وقت مقرر به پرونده ها رسیدگی و متهمان را تعیین تکلیف کنند و پلیس دسترسی به قضات کشیک داشته باشد که کسی بی جهت در کلانتری بازداشت نشود و متهم در شب بلاتکلیف نماند.

جعفری دولت آبادی در پاسخ به سئوال خبرنگار میزان مبنی بر اینکه یکی از دلایل تاخیر در رسیدگی ها مسئله ابلاغ است، جدیدا بحث ابلاغ الکترونیم مطرح شده است آیا در حال حاضر ابلاغ ها به صورت الکترونیکی صادر می شود و روند آن به چه صورت است، تصریح کرد: بخش فناوری قوه قضائیه طرح های خوبی را در بخش ساختارها شروع کرده است که در گذشته ما این ساختارها را نداشتیم که امیدواریم این ساختارها به نتیجه برسد.

وی افزود: در حال حاضر کماکان ابلاغ ها از طریق پلیس و پست انجام می شود که زمانبر است و امیداوریم شیوه های الکترونیکی هم در ابلاغ و هم در نظارت بر محکومان صورت گیرد؛ چراکه در قانون آیین دادرسی کیفری به این مسئله توجه شده است.دادستان تهران افزود: همچنین در این قانون بیان شده که افراد را به جای حبس در زندان، در منزل یا مرکزی که دادگاه تعیین می کند می توان تحت نظارت قرار داد.

جعفری دولت آبادی در پاسخ به سئوالی مبنی بر تشریح جزئیات دستگیری 8 نفر از افرادی که علیه عفت و اخلاق عمومی اقدام کرده بودند، گفت: در این موارد هویت افراد و نوع اتهام را نمی توانیم بیان کنیم؛ اما این هشدار را به خانواده ها می دهیم که نظارت بیشتری در این خصوص در شبکه های اجتماعی داشته باشند.

دادستان تهران اظهار کرد: این شبکه ها هم تهدید و هم فرصت است، کسانی که در شبکه های اجتماعی ترویج فساد علیه اخلاق و عفت عمومی می کنند از طریق ضابطین تحت نظارت قرار می گیرند و در این رابطه افرادی که خلاف قوانین و موازین شرعی و اسلامی اقدام کرده بودند شناسایی و دستگیر شدند.

 

منبع: میزان