مرگ در اثر مصرف نوشابه پپسی و خرماهای آلوده !
متن شایعه: امروز از طرف وزارت بهداشت نامه ای به تمام بیمارستان ها از جمله بیمارستان محک زده شد و از تمام پرسنل بیمارستان ها خواسته شده اطلاع رسانی کنند.لطفاً فعلاً تا اطلاع ثانوی از مصرف اقلام زیر خودداری شود...

دلایل شایعه بودن این خبر

متن شایعه:

« سلام.متأسفانه دیروز دختری ۶ ساله در یکی از بیمارستان های تهران فوت شد و علت مرگ وی مصرف نوشابه پپسی بوده …که ماه قبل وزیر محترم بهداشت در تلویزیون اعلام کرد فعلاً از نوشابه پپسی استفاده نکنید به دلیل وجود ویروسی ناشناخته که علامت آن ۳ روز تب و سپس فوت شخص می باشد.

امروز از طرف وزارت بهداشت نامه ای به تمام بیمارستان ها از جمله بیمارستان محک زده شد و از تمام پرسنل بیمارستان ها خواسته شده اطلاع رسانی کنند.لطفاً فعلاً تا اطلاع ثانوی از مصرف اقلام زیر خودداری شود.۱-سوسیس و کالباس۲-انواع نوشابه ۳- چیپس و پفک. و محصولات شرکت سیلانه سبز جدا خود داری کنید لطفاً انتشار دهید تا مردم با خبر شوند .

خیلی مهم و خیلی فوری..

دکتر چاووش زاده رییس بیمارستان خاتم الانبیا درخواست اطلاع رسانی فوری به مردم ایران را دارد…

به اطلاع تمام هموطنان عزیز برسانید که تا اطلاع ثانوی از خوردن خرما وارداتی و چای طلا با عنوان های تشریفات و مانی و طلا با هر نوع مدل جدا خودداری کنید.

گروهک تروریستی داعش پس از تسلط بر زرادخانه های شیمیایی و میکروبی عراق، اقدام به آلوده نمودن برخی محصولات و قاچاق آن به داخل خاک ایران نموده است.

این محصولات حاوی ماده شیمیایی اُکسالات آمونیوم هستند که مستقیماً و به سرعت بر روی سیستم عصبی اثر گذاشته و منجر به فلج شدن و مرگ فرد خواهد شد.

تاکنون بیش از ده مورد به بیمارستان امام رضا ارجاع داده شده است.

خواهشمندیم تا می توانید به نزدیکان خود اطلاع دهید.

کپی اجباری… »

 

* پاسخ شایعه مرگ در اثر مصرف نوشابه پپسی و خرماهای آلوده را در سایت بررسی شایعات بخوانید.

 پاسخ شایعه

۱- فوت دختری ۶ ساله به علت مصرف نوشابه و همچنین موارد اختلال در سیستم عصبی منجر به مرگ، به علت مصرف خرمای آلوده، در هیچ یک از بیمارستان های کشور گزارش نشده است. متاسفانه این شایعه از سال ۱۳۹۳ تا کنون در شبکه های مجازی در حال انتشار است.

۲- هرچند در متن شایعه زمانِ مشخصی برای صدور نامه از سوی وزارت بهداشت به بیمارستان ها اعلام نشده است، اما با انجام بررسی های لازم مشخص گردید چنین نامه ای وجود خارجی نداشته و ندارد.

۳- دکتر ایمانیه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ضمن رد و تکذیب این شایعه متذکر شد: از نظر علمی نیز در هیچ کجا تا کنون دیده نشده فردی بر اثر نوشیدن نوشابه و یا نوشیدنی، بلافاصله دچار عوارض شدید در ستون فقرات و یا استخوان‌ها شود.

۴- وظیفه نظارت بر مواد غذایی بر عهده بیمارستانها و ریاست آنها نیست؛ بلکه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو با توجه به اختیارات قانونی، با تایید موادغذایی و استعلام مجوزهای بهداشتی بر عرضه مواد غذایی در بازار نظارت کرده و موارد عدم انطباق را جمع آوری و گزارش می کنند.

۵- رئیس سازمان غذا و دارو و مسئولین مرتبط در وزارت بهداشت، خبر مربوط به خرمای آلوده را شایعه دانسته اند. معاون فنی سازمان حفظ نباتات دراین باره گفت: طی سال‌های اخیر ایران نیازی به واردات این محصول نداشته، بلکه صادر‌کننده خرما به کشور‌های مختلف بوده و حتی اگر قاچاق واردات آن نیز صحت داشته باشد، تنها می‌تواند در مناطق مرزنشین عرضه شود که البته این موضوع تاکنون گزارش نشده و پایه علمی ندارد.

۶- علل برخی از این شایعات علاوه بر برهم ریختن جو روانی جامعه، ممکن است به علت رقابت ناسالم باشد و عده ای برای پیشی گرفتن از برندی خاص، شایعه ای مبنی بر ناسالم بودن محصولات را روانه ی شبکه های اجتماعی نمایند.

 

منبع: شایعات