تعیین تکلیف فیلترینگ تلگرام به کجا رسید؟
نماینده مردم آستانه اشرفیه گفت: امنیت و مسائل اخلاقی در فضای مجازی به ویژه تلگرام برای ما مهم است ولی می توانیم با قدرت چانه‌زنی خواسته‌مان را به این شرکت بقبولانیم.

قربانی: با چانه‌زنی خواسته‌هایمان را به تلگرام بقبولانیم

محمدحسین قربانی نماینده مردم آستانه، در حاشیه جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با رد خبر فیلتر شدن تلگرام گفت: بنده به ضرس قاطع می گویم تا این لحظه هیچ تصمیمی برای فیلتر تلگرام گرفته نشده است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به بخشی از جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس گفت: در این جلسه درباره جایگاه، فرصت‌ها و چالش‌های فضای مجازی با دبیر شورای عالی فضای مجازی توضیحات مفصلی در خصوص فضای مجازی مطرح کرد اما باید به این مسئله توجه کرد که تلگرام بخش کوچکی از این فضا را به خود اختصاص داده است و مبادا خودمان را از موقعیت‌های اقتصادی و سایر موقعیت‌هایی که برای تولید ثروت می‌توانیم از آنها استفاده کنیم، محروم کنیم.

وی گردش مالی اقتصاد جهانی از فضای مجازی را 4000 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: در آمریکا 26 درصد و در روسیه 2.4 درصد از تولید ثروت به وسیله فضای مجازی انجام می شود. ما نیز می توانیم برای مدیریت محیط‌زیست و یا هوشمند سازی و یا سایر اهدافی که برای تولید ثروت می توان از آنها بهره گرفت، استفاده کنیم.

وی تنها کشوری که دارای شبکه‌های اجتماعی صد در صد داخلی است را «چین» اعلام کرد و اظهار کرد: اگر بتواینم در ایران شبکه‌های اجتماعی مثل چین به وجود آوریم باید بدانیم که حداکثر 30 درصد از بازار شبکه‌های اجتماعی را به اپلیکیشن های ایرانی اختصاص خواهیم داد و نه بیشتر.


دلایل ناکارآمد بودن تلگرام از زبان دبیر شورای عالی فضای مجازی

دبیر شورای عالی فضای مجازی، ادامه فعالیت تلگرام را به صلاح نمی‌داند.

سیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، طی یادداشتی در «خبرآنلاین» نوشت: تلگرام از نظر مهندسی و سطح تکنیکی، شماره یک است. اینکه شبکه‌ای بتواند همه شهروندان را در یک کشور به هم مرتبط کند بدون آنکه سر سوزنی در داخل کشور سخت‌افزار و نرم‌افزار و پلتفورم در اختیار داشته باشد، کار کمی نیست. آن هم با حجم صد گیگابیت بر ثانیه، در حد اعجاز است. اما در مقابل، یک سرویس عقب‌افتاده ارائه می‌کند. کانال به دلیل یک‌طرفه بودن و فقدان هویت، عقب‌افتاده‌ترین سرویسی است که حتی لایک و دیس‌لایک هم ندارد.

اینها در حقیقت چند هدف را تعقیب کرده‌اند. یکی آنکه ما در رسانه بین‌المللی حضور نداریم. ما معادل جمعیتمان، فارسی‌زبان در دنیا داریم. در کشور ما دو میلیون عرب زندگی می‌کنند که می‌توانند با عرب‌های دنیا حرف بزنند، ۲۰ میلیون ترک داریم که می‌توانند با ترک‌های دنیا حرف بزنند، ترکمن و کرد داریم که می‌توانند با ترکمن‌ها و کردهای دنیا حرف بزنند.

اینها خیلی هوشیارانه ما را به گوشه‌ای برده‌اند. البته تندروهای داخلی هم با حمایت از بستن توئیتر و فیس‌بوک و ... به آنها کمک کرده‌اند. کانال‌های تلگرام نوعی ترویج لمپنیسم در کشور است. نوعی خبررسانی یک‌طرفه است. غوغاسالاری و ایجاد فتنه است. روی این شبکه، فیلترشکن می‌گذارند. سوال این است که اگر می‌خواهند شبکه پیام‌رسان در کشورها ایجاد کنند پس چرا فیلترشکن روی آن قرار می‌دهند؟ مگر می‌خواهند درگیر شوند؟ چرا در این شبکه پول مجازی می‌گذارند؟ چرا این کار را در فیس‌بوک انجام نمی‌دهند؟

اینها سوالات بزرگی است که رسانه‌ها باید طرح کنند. شما باید سوال کنید که تلگرام برای چه پول دیجیتال عرضه می‌کند در حالی که می‌داند فقط در ایران می‌تواند مشتری جدی داشته باشد؟ چرا این پول توسط تلگرام تولید شده و مردم در تولید این پول نقشی ندارند؟ در ایران که شامل تحریم است و مردم دنبال پول‌های جایگزین هستند و بعضی افراد ثروت خود را دائم به طلا، دلار، بیت کوین و ... تغییر می‌دهند. به همین دلیل هم هست که با صراحت می‌گویم ادامه فعالیت تلگرام با وضعیت فعلی به صلاح نیست. البته مشکل ما این است که برای آن آلترناتیو نداریم و باید آلترناتیو ایجاد کنیم.


امکان فیلترینگ تلگرام به دلیل کانال ترویج کننده خشونت

دبیر شورای عالی فضای مجازی: تلگرام به تعهدات خود عمل نکرده و بحث فیلتر آن جدی است. با وجود کانال های دعوت کننده به ترویج خشونت و اغتشاش هر لحظه ممکن است فیلترینگ اجرا شود.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: