نگاهی به غمگینانهترین فیلمهای تاریخ سینما
در بین تمامی ژانرهایی که فیلمها بر اساس آن ساخته میشوند ژانر درام که به فیلمهایی با موضوعات غمگین و داستانهای حزنانگیز میپردازد همیشه مورد توجه خاصی بوده است. این فیلمها ممکن است داستانی غمگین و ناراحتکننده داشته باشند اما انسان را به فکر وا میدارند و نسبت به فیلمهای اکشن یا خندهدار حرفهای بیشتری برای گفتن دارند. این امر باعث شده تا سینماگران بزرگی فیلمهای فراموش نشدنی در سبک درام بسازند. از طرف دیگر علاقهمندان سینما توجه ویژهای به فیلمهای غمگین و احساسی دارند و حساب دیگری روی این فیلمها باز میکنند. به همین دلیل اگر شما هم به این سبک علاقه دارید پیشنهاد میکنیم در ادامه به فهرست غمگینانهترین فیلمهای تاریخ سینما نگاهی داشته باشید.
بیشتر بدانید : غمگین ترین فیلمهای تاریخ سینما +عکس (قسمت1)
۱۲ سال بردگی (محصول سال ۲۰۱۳)
بردهداری از آن موضوعاتی است که با هر دیدی به آن نگاه کنید تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. این فیلم از روی کتابی با همین نام است و داستان واقعی فردی سیاهپوست را روایت میکند که دزدیده میشود در بازار بردهها به فروش میرسد.
این فیلم سختیهایی که سیاهان تحمل کردهاند را به بهترین نحو روایت میکند و به همین دلیل عنوان بهترین فیلم سال را از آکادمی اسکار بدست میآورد. این فیلم جایزه اسکار بهترین بازیگر مکمل زن را نیز از آن خود کرد. جالب است بدانید فیلم ۱۲ سال بردگی اولین فیلم تاریخ سینما به حساب میآید که یک سیاه پوست بابت آن اسکار گرفته است.
انیمیشن بالا (محصول سال ۲۰۰۹)
انیمیشنها دنیایی از رنگ و تصویر را در پیش روی مخاطب قرار میدهند و داستانهای عاشقانه و احساسی لطیفی دارند. کارتون آپ (Up) که با نام «بالا» نیز شناخته میشود یکی از لطیفترین کارتونهایی که تاکنون ساخته شده است. این کارتون از دوران بچگی یک پسر و دختر کوچک شروع میشود. این بچهها آرزوی گشت و گذار در دنیا و کشف مناطقی را دارند که هیچ انسانی تاکنون به آنها قدم نگذاشته است. علاقه آنها به این موضوع باعث ایجاد محبت بینشان میشود و در بزرگسالی با هم ازدواج میکنند.
درگیریهای بزرگسالی و مشکلات زندگی باعث میشود رؤیای این بچهها در بزرگسالی حقیقت پیدا نکند و دختر جوان و ماجراجوی داستان پیر و فرسوده میشود و از دنیا میرود. پسر این داستان که به پیرمردی تبدیل شده تصمیم میگیرد صدها بادکنک را به خانهاش ببندد و به دنبال تحقق رؤیای کودکیشان به سرزمینهای ناشناخته سفر کند. انیمیشن «بالا» در کنار اینکه ساعتهای خوشی برا برای کودکان فراهم میکند از آن انیمیشنهایی است که بدون شک دل بزرگسالان را نیز به دست میآورد و لحظات فراموش نشدنی را در ذهن آنها حک میکند.
در جستجوی خوشبختی (محصول سال ۲۰۰۶)
در این فیلم ویل اسمیت، بازیگر توانای هالیوود در نقش پدری بیپول ظاهر میشود که به همراه فرزندش باید در دنیای ماشینی و بیرحم جایی برای خودشان پیدا کنند. این فیلم حکایت عزم و تلاش است و کریس گاردنر با بازی ویل اسمیت خودش را به هر دری میزند تا بتواند روزی حلالی برای خودش و پسرش فراهم کند.
اما روزگار فراز و نشیبهای زیادی جلوی این پدر خستگی ناپذیر قرار میدهد و کار به جایی میرسد که کریس گاردنر برای تهیه پول مجبور میشود خوناش را بفروشد تا برای فرزندش غذا تهیه کند. تلاش گاردنر در نهایت نتیجه میدهد و شغل درست و درمانی برای خودش پیدا میکند و به مال و منال خوبی میرسد. تماشای فیلم در جستجوی خوشبختی به تمامی پدران تلاشگر و سختکوش پیشنهاد میشود.
هاچی: داستان یک سگ (محصول سال ۲۰۰۹)
همانگونه که از نام فیلم پیداست، رابطه عاطفی سگی با نام هاچی و یک پروفسور را حکایت میکند. نقش پروفسور را ریچارد گیر در این فیلم ایفا کرده و داستان از آنجا شروع میشود که یک سگ تنها را در ایستگاه قطار پیدا میکند. از قضای روزگار زن این پروفسور علاقهای به سگها ندارد، از طرف دیگر این پروفسور دلش نمیآید سگ را به امان خدا رها کند. در نتیجه پروفسور تصمیم میگیرد در مکانی کوچک بیرون از خانهاش در کنار سگ اقامت کند. این سگ هرروز منتظر صاحبش میماند و سر ساعت ۵ بعد از ظهر به استقبال پروفسور میرود تا اینکه دست بیرحم زمانه پروفسور را به کام مرگ میکشاند و سگ هر روز به دیدار پروفسور میرود و دست خالی باز میگردد.
فیلم داستان یک سگ به بهترین نحو ممکن است رابطه عاطفی انسان و حیوان را روایت میکند و اگر دوستدار حیوانات هستید پیشنهاد میکنیم حتماً این فیلم زیبا را تماشا کنید.
فیلم نحسی ستارگان بخت ما (محصول سال ۲۰۱۴)
این فیلم بر اساس رمانی با همین نام ساخته شده است و داستان زندگی هزل گریس لنکستر را به عنوان نوجوان شانزدهسالهای که مبتلا به سرطان است روایت میکند. سرطان وی به کمک دارو کنترل شده است و در جمع کودکان سرطانی حضور پیدا میکند تا به آنها روحیه بدهد.
در این جمع با آگوستوس واترز آشنا میشود، یکی از پاهای وی به دلیل سرطان قطع شده است و این دو نوجوان به دوستهای خوبی برای هم تبدیل میشوند. تلاش این دو نوجوان برای مبارزه با سرطان به اندازهای احساسی و حزنانگیز است که مخاطب جذب داستان فیلم میشود و در پایان مخاطبین با چالشی اندوهناک روبرو میشوند.
ولنتاین غمگین (محصول سال ۲۰۱۰)
رایان گاسلینگ و میشله ویلیامز که پیش از این بازیهای احساسی و غمگینی را به نمایش گذاشته بودند در فیلم ولنتاین غمگین در کنار هم حضور پیدا میکنند تا داستانی لطیف و فراموشنشدنی را به تصویر بکشند.
در این فیلم داستان یک زوج با نامهای سیندی و دین روایت میشود. این زوج به صورت اتفاقی همدیگر را ملاقات میکنند و یک دل نه صد دل عاشق یکدیگر میشوند. اما از آنجایی که در همیشه روی یک پاشنه نمیچرخد پس از ازدواج این دو عاشق و معشوق مشکلات زیادی با هم پیدا میکنند و سیندی که از دوستپسر قبلیاش یک دختر به دنیا آورده است با همسرش کنار نمیآید و دائم دعوا و مرفه دارند. همانگونه که از نام این فیلم پیداست پایان غمانگیزی دارد و روایت عشق آتشینی را شاهد هستیم که به سردی میگراید.
پرده رنگی (محصول سال ۲۰۰۶)
این فیلم بر اساس داستانی با همین نام اثر سامرست موام اقتباس شده است و نائومی واتسن و ادوارد نورتون نقش زوج عاشق فیلم پرده رنگی را ایفا کردهاند. ادوارد نورتن در این فیلم دکتر والتر فرین به حرفه پزشکی مشغول است که کیتی با بازی نائومی واتسن را ملاقات میکند و عاشقاش میشود. اما این عشق کاملاً یکطرفه است و کیتی مهری از والتر در دل ندارد. اصرار والتر باعث ازدواج آنها میشود و کیتی که عاشق والتر نیست پرده عفت را میدرد و به او خیانت میکند.
فیلم پرده رنگی حکایت عشقی شکست خورده و نافرجام است و موسیقی بسیار زیبا را در این فیلم شاهد هستیم که توانست جایزه بهترین موسیقی را از مراسم گلدن گلوب از آن خود کند.
کوهستان بروکبک (محصول سال ۲۰۰۵)
با یکی از غمانگیزترین فیلمهای سینما طرف هستیم که بازیگران بزرگی مانند هیت لجر، جیک جلینهال و میشل ویلیامز برای بازی در این فیلم سنگتمام گذاشتهاند. این فیلم جوایز مختلفی را از جشنوارههایی مانند فستیوال ونیز، گلدن گلوب و ایندیپندنت اسپیریت را از آن خود کرد و سه جایزه اسکار را نیز بدست آورد.
ماجرای این فیلم در کوهستان بروکبک روایت میشود و داستانی احساسی و نفسگیر را از زندگی چند جوان شاهد هستیم.
عشق (محصول سال ۲۰۱۲)
نام اصلی این فیلم Amour به معنای عشق در زبان فرانسوی است و با فیلمی عاشقانه طرف هستیم که توانست نخل طلای جشنواره کن را از آن خود کند. این فیلم روایتی حزنانگیز از یک زوج سالمند است که به آلزایمر دچار هستند و حافظه خود را از دست دادهاند.
این زوج پس از سالها زندگی در کنار هم به آخر خط نزدیک شدهاند و با تنهایی و بیماری دست و پنجه نرم می کنند. پیرزن داستان در اثر سکته توان صحبت کردن ندارد و این همسرش پیرش است که از او پرستاری میکند و با مرور خاطرات عاشقانهای که در گذشته با هم داشتهاند سعی دارد تا به همسرش روحیه دهد. این داستان عمیق و جذاب در خارج از فرانسه نیز موفقیتهای زیادی برای فیلم عشق به دنبال داشت که در بین آنها میتوان به جایزه بهترین فیلم خارجی زبان در جشنوارههای اسکار و گلدن گلوب اشاره کرد.
رقص با غریبه (محصول سال ۱۹۸۵)
این فیلم ماجرای اعدام روث الیس را در سال ۱۹۵۰ در بریتانیا به تصویر میکشد، روث زندگی پر فراز و نشیبی داشت و به دلیل شغل پدرش که در کافهها موسیقی مینواخت از سنین نوجوانی پایش به کافه باز شد و با افراد زیادی در ارتباط قرار گرفت.
این ارتباطها باعث شد تا در سن ۱۷ سالگی باردار شود و پسری به دنیا بیاورد. در ۲۴ سالگی نیز با مردی ۴۱ ساله ازدواج کرد و از آنجایی که دل در گرو این مرد نداشت به یک راننده معروف مسابقات اتومبیلرانی با نام دیوید بلیکلی دل بست. این راننده مسابقات در کنار روث با خانم دیگری نیز ارتباط داشت و همین امر باعث شد تا روث با شلیک به وی، او را به قتل برساند. پس ای اینکار روث خودش را تسلیم پلیس کرد اما قوانین انگلستان در آن زمان به گونهای بود که روث متهم شناخته شد و اعدام گردید. این داستان پرفراز و نشیب خمیرمایه اصلی فیلم رقص با غریبه را تشکیل میدهد، این فیلم پس از اکران همیشه در فهرست غمگینانهترین آثار تاریخ سینما به چشم میخورد.
پسرها گریه نمیکنند (محصول سال ۱۹۹۹)
هیلاری سوانک بازی خیرهکنندهای در این فیلم ارائه دارد و توانست اولین جایزه اسکار خودش را به خانه ببرد. در این فیلم شاهد داستان زندگی فردی با نام براندون تینا هستیم. دوستان براندون به او تجاوز میکنند و سپس وی را به قتل میرسانند.
در نتیجه میتوان گفت فیلم پسرها گریه نمیکنند داستان تلخی را روایت میکند که پس از دیدن آن مدتها شما را به فکر وادار خواهد کرد.
یونایتد ۹۳ (محصول سال ۲۰۰۶)
حادثه ۱۱ سپتامبر بازتاب زیادی در دنیای سینما داشت و آثار زیادی را در این زمینه شاهد هستیم که یکی از تاثیرگذارترین این آثار، فیلم یونایتد ۹۳ است. این فیلم به پرواز یونایتد ایرلاین شماره ۹۳ که در حادثه ۱۱ سپتامبر ربوده شده بود اشاره دارد. این هواپیما در ۱۱ سپتامبر توسط تروریستها ربوده میشود و قرار بود با کاخ سفید برخورد نماید، اما این اتفاق به دلیل باخبر شدن مسافرین از حضور هواپیما ربایان صورت نگرفت و دست آخر پرواز یونایتد ۹۳ با زمین برخورد کرد.
فیلم یونایتد ۹۳ در کنار داستان هیجانی که دارد روابط انسانی زیادی را میان مسافرین به تصویر میکشد و به همین دلیل جذابیتهایی زیادی به عنوان یک فیلم درام دارد.
منچستر بای د سی (محصول سال ۲۰۱۶)
این فیلم در سال ۲۰۱۶ غوغا کرد و در مراسم اسکار نامزد شش رشته شد و در نهایت دو جایزه را به خانه برد. فیلم منچستر بای د سی داستان یک سرایدار جوان را حکایت میکند که اتفاقهای زیادی را در زندگی تجربه نکرده است تا اینکه روزی به وی تلفن میشود و در جریان قرار میگیرد برادرش که مدت زیادی از او خبری نداشته در بیمارستان به دلیل سکته قلبی بستری شده است.
لی عازم بیمارستان میشود اما دیر میرسد و با جنازه برادرش روبرو میشود. سپس برای خبر دادن به پسر برادرش به شهر منچستر که محل سکونت آنها بوده میرود و رابطه احساسی عمیقی با برادر زادهاش پیدا میکند. با این حساب میتوان گفت با فیلمی سروکار داریم که سرشار از عواطف خانوادگی و احساسی است و اگر به موضوعهای اجتماعی و خانوادگی علاقه دارید فیلم منچستر بای د سی را از دست ندهید.
دزد دوچرخه (محصول سال ۱۹۴۸)
این فیلم یکی از تاثیرگذارترین فیلمهای تاریخ سینما لقب گرفته است و فضای زندگی واقعی مردم در خیابانهای ایتالیا را به تصویر میکشد. همانگونه که از نام فیلم پیداست یک سارق دوچرخه فردی که با هزار و یک زحمت برای کارش خریده است را میدزدد. در نتیجه آنتونیو به عنوان شخص اول این فیلم چارهای ندارد به غیر از اینکه دوچرخهاش را پیدا کند. او برای اینکار از پسر کوچکش کمک میگیرد و شاهد روایت ماجرایی غمانگیز و احساسی در ادامه فیلم هستیم.
فیلم دزد دوچرخه در سال ۱۹۴۹ در دو رشته مختلف نامزد جایزه اسکار شد و به شما قول میدیم داستان جذاب و موسیقی ماندگار آن را هرگز فراموش نکنید.
فهرست شینلدر (۱۹۹۳)
استیون اسپیلبرگ، در سال ۱۹۹۳ زندگی واقعی فردی با نام اسکار شینلدر را به تصویر کشید و توانست جایزه اسکار بهترین فیلم و بهترین کارگردانی را از آن خود کند. داستان این فیلم در جنگ جهانی دوم روایت میشود و از قرار معلوم اسکار شینلدر توانسته بود جان بیشتر از هزار نفر را از دست نازیها نجات دهد.
بازیگران بزرگی مانند لیام نیسون، بن کینگزلی و رالف فاینز در این فیلم اوج هنرنمایی خود را به نمایش میگذارند و با اثری طرف هستیم که بنیاد فیلم آمریکا آن را سومین فیلم برتر تاریخ سینما میداند.
بیشتر بدانید : 10 صحنه از فیلمهای هالیوود که حتی مردها را هم به گریه انداختند!! (+عکس)
بیشتر بدانید : غمگینترین شخصیت انیمیشنی
بیشتر بدانید : فیلم های عاشقانه دردناک که شما را از درون تکان می دهد + عکس (قسمت2)
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
منبع: زندگی ایده آل