بهترین جای ایران در این چند روز، همینجاست
 امسال هم جشنواره‌ی «سینما حقیقت»، جشنواره‌ ی فیلم‌های مستند ایران، آنلاین برگزار می‌شود و از امروز، پنج‌شنبه ۱۸ آذر تا پنج‌شنبه ۲۵ آذر، می‌توانید مستندهای این جشنواره را آنلاین تماشا کنید

فیلم های جشنواره سینما حقیقت سال 1400

 امسال هم جشنواره‌ی «سینما حقیقت»، جشنواره‌ی فیلم‌های مستند ایران، آنلاین برگزار می‌شود و از امروز، پنج‌شنبه ۱۸ آذر تا پنج‌شنبه ۲۵ آذر، می‌توانید مستند‌های این جشنواره را آنلاین تماشا کنید. ما اینجا ۲۳ مستند ایرانی بخش‌های کوتاه، نیمه‌بلند و بلند را به شما معرفی کرده‌ایم. این مطلب برگرفته از پیچ اینستاگرام جعبه است. مستند‌های جشنواره‌ی امسال در سایت‌های «هاشور» و «نماوا» نمایش داده می‌شوند. قیمت بلیت نمایش فیلم‌ها هم ارزان است؛ بلیت تماشای هر فیلم در بخش‌های فیلم کوتاه، نیمه‌بلند و بلند به ترتیب ۶، ۸ و ۱۲ هزار تومان است.

بی‌بی جان / نرگس جودکی، ایمان پاکنهاد

فیلمی تاثیرگذار درباره‌ی ماجرایی کهیک دهه پیش اتفاق افتاده. درباره‌ی دختر بچه‌ی سیزده ساله‌ی افغان که یک روز بعد از عروسی اش برای او اتفاق تلخ و هولناکی می‌افتد.

آب، باد، خاک، نان / مهدی زمانپور کیاسری

روایت این مستند در فهرج استان کرمان می‌گذرد. ابوالفضل و ستایش دو کودک فهرجی هستند که در پیچ و تاب سرنوشت محکم ایستاده اند و زندگی متفاوتی را تجربه می‌کنند.

برگ/ حمید جعفری

یک مستند کوتاه درباره‌ی مردی که همراه با خودش تعدادی نهال بر می‌دارد و در کوه‌های اطراف تهران می‌کارد و از رودخانه به نهال‌ها اب می‌دهد.

موذی / حمید مهاجرانی

مستندی درباره‌ی رابطه‌ی انسان و حیواناتی که در شهر زندگی می‌کنند. مهاجرانی سعی کرده در این مستند به این موضوع بپردازد که کدام رفتار مناسب‌ترین نوع برخورد با حیوانات شهری است.

مادر بی سیم / زهرا نیازی

این مستند چهل دقیقه‌ای روایت زندگی روزمره‌ی اولین زن راننده تاکسی بی سیم است و همین طور بخشی از چالش‌های پیش روی زنان در شهر اصفهان.

پاییزان / سجاد ایمانی

مستندی کوتاه از یک مستند ساز جوان و اهل کهگیلویه، درباره‌ی مادری که چشم انتظار است فرزندانش که در نزدیکی اش زندگی می‌کنند به دیدنش بروند.

آقای صیاد را ول کنید! / مریم ملک مختار

این مستند نیمه بلند که ساخت آن سه سال طول کشیده فیلم پرتره‌ای است درباره‌ی «محمد صیاد» عکاس خبری بین الملی ایرانی که تصویر چهار دهه‌ی اخیر تاریخ معاصر ایران را از لابه لای عکس‌ها و خاطرات او از اولین روز‌های انقلاب دوران جنگ تحمیلی و دیگر رویداد‌های مهم اجتماعی و سیاسی ایران می‌توان جست و جو کرد.

گیسلو/ محمدصادق اسماعیلی

«گیسلو» در فرهنگ واژگان کرمان به معنای گل مژه است. «گیسلو» روایت دختری کرمانی به نام زهراست که در پانزده سالگی فریب مردی را می‌خورد که خودش را ایرانی و دانشجو معرفی می‌کند و به افغانستان منتقل می‌شود. اما آنجا متوجه می‌شود که این مرد عضو طالبان بوده است.

 آن شب / مینا قاسمی زواره

این مستند که به صورت موبایلی فیلمبرداری شده درباره‌ی خرید و فروش نوزدان است. زنی با نوازدش شبانه از بیمارستان فرار می‌کند تا فردا صبح او را به سرنوشتی که برایش رقم زده بسپارد، اما .. کارگردان مستند می‌گوید: «زمانی سعی می‌کردیم تا مادر را برای نگهداری از نوزادش راضی کنیم، متوجه شدیم ماجرا از این فراتر است.»

قلعه‌ی برقرار/ فرشاد فدائیان

این مستند درباره‌ی پیرمردی به نام «مرتضی گندمی راوندی» است. کسی که به یک قلعه‌ی مخروبه در کویر راوند کاشان آمده و با داستان خودش آن را زنده و برقرار کرده است. او بیست و پنج سال برای بازسازی قتان عمر گذاشته و از خاک خشک بیابان زندگی رویانده است.

ماجرای سال آخر / مهدی جبین شناس

روایتی از یک مدرسه که آموزش انلاین نظم همیشگی آن را به هم زده. خانم مدیر که سال آخر کاری اش است نمی‌خواد آبروی سی ساله اش از بین برود.

روز‌های ناتمام / مهدی قربان پور

روایت رزمنده‌ای که پس از جنگ به جزیره‌ی کیش آمده و زندگی اش را در این جزیره می‌گذارند. با ورود ویروس کرونا به جزیره او نا خواسته وارد جنگی دیگر می‌شود.

راکال / احمد ابراهیمی

مستندی درباره‌ی سردار «علی اسحاقی» بنیان گذار شنود و مبدع جنگال در جنگ تحمیلی است. در این مستند برای اولین بار مکالمات نظامیان عراقی منتشر می‌شود.

 وقتی دارکوب‌ ها می‌روند / محمد احسانی

این مستند درباره‌ی محیط زیست منطقه‌ی کبودر آهنگ است که از زبان پیرمرد کشاورز و سرزنده‌ی هفتادساله‌ای روایت می‌شود. او و خانواده اش درگیر مهاجرت اقلیمی شده اند.

گود/ آیدین حلال زاده، سپیده سالاروند

مستندی نیمه بلند درباره‌ی بچه‌های زباله گردی که زباله‌های شهر تهران را جمع آوری می‌کنند و در جایی از تهران به نام گود سعید زندگی می‌کنند.

خروج ممنوع / علی همراز

یک فیلم تجربی؛ با شروع کرونا و قرنطینه فکر کردم چطور بدون خروج از خانه می‌توانم فیلمی بسازم که تمام اتفاقات خارج از خانه و مردم در آن وجود داشته باشد؟ و شد «خروج ممنوع»

چهره پرداز / جعفر نجفی

مینا زن جوانی است که به خاطر رفتن به دانشگاه در رشته‌ی چهره پردازی با شوهرش اختلاف دارد. به همین دلیل مجبور است که از شوهرش جدا شود. طبق رسم محلی بچه متعلق به پدر است. این مستند چندی پیش از سی و چهارمین جشنواره‌ی جهانی مستند «ایدفا» جایزه گرفته است.

دبستان پارسی / حسن نقاشی

کارگردان فیلم می‌گوید» «سال‌ها پیش در کویر مرکزی ایران عده‌ای زرتشتی تلاش می‌کردند که مدرسه‌ای بسازند. حکومت قاجار چندان تمایلی به تاسیس این مدارس داشت و برخی معتقد بودند که این مدارس مردم را دچار انحراف خواهد کرد.» این مستند درباره‌ی تاسیس اولین دبستان نوین یزد معروف به دبستان پارسی در عهد قاجار است.

یکی از رویا‌های من / محسن هادی

وحید رجبلو یک توانخواه جسمی - حرکتی است. یک کارآفرین و بنیان گذار یک استارآپ مشهور. جوانی که خوب می‌داند کمتر از بقیه عمر خواهد کرد، اما این باعث نشده که او دست از رویاهایش بکشد. مادر وحید بسیار در برابر او صبور است و خواسته‌های او را تام و تمام انجام می‌دهد، اما...

آن مرد با اتوبوس آمد / نیما مهدیان

این مستند در لایه‌ی اول تاریخ صد ساله‌ی اتوبوسرانی تهران و در لایه‌های بعدی رفتارشناسی مردم را بررسی می‌کند. محتوای فیلم تلفیقی است از تصاویر آرشیوی و روایت‌های مردم معمولی طبقه‌های اجتماعی مختلف درباره‌ی نگاه شان به اتوبوس. روایت‌هایی که گاهی تراژیک و گاهی کمدی.

احتضار / حجت طاهری

یک دوستدار محیط زیست در کنار نگهداری از پدر بیمارش برای طبیعت رو به مرگ زاگرس تلاش می‌کند. چالش مراقبت همزمان از خانواده و طبیعت.

 استخوان‌های شکسته / علیرضا معماریانی

پرتره‌ی «عبدالله رنجبری» شکسته بند سنتی جزیره‌ی هرمز. جزیره‌ای که از مناطق محروم ایران است، اما این سال‌ها طیف وسیعی از گردشگر مواجه شده است.

ایستوود / علیرضا رسولی نژاد

یک روایت بامزه از فیلمسازی آماتور که بعد از دیدن عکسی در روزنامه برای پیدا کردن فردی شبیه «کلینت ایستوود» راهی شهرستان سیرجان و روستا‌های اطراف می‌شود. 

 

گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
منبع: bartarinha.ir