پول های کلانی که ستاره های دوزاری سینمای ایران می گیرند!
هفتمین شب کانون کارگردانان، شاهد بیان مطالبات و اعتراضات فیلمسازان به شرایط سینمای ایران و توقیف یا پایین کشیده‌شدن فیلم‌ها از پرده‌ها بود.

 

گزارش هفتمین شب کانون کارگردانان

هفتمین شب کانون کارگردانان سینمای ایران، شامگاه چهارشنبه ۲۱ تیر با حضور جمعی از سینماگران و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

تجلیل از نفس تازه سینمای ایران

در ادامه این مراسم، از چهار نسل از کارگردانان سینمای ایران و همچنین کارگردان تازه‌وارد به‌این عرصه تجلیل شد.

ابتدا، محمد بزر‌گ‌نیا با اعلام نام نرگس آبیار، از او دعوت کرد پشت تریبون بیاید. او خطاب به این فیلمساز گفت: «نفس تازه در سینمای ایران از حضور شماست.»

نرگس آبیار هم در سخنانی گفت:
«آرزو می‌کنم وقتی سینماگران ما در جشنواره‌ها جایزه می‌گیرند، مثل ورزشکاران از آنها استقبال شود و برای‌شان سرود ملی ایران را بنوازند. امیدوارم مجوزهای ساخت و نمایش اعتبار داشته باشند که دیگر شاهد توقیف آثار نباشیم.»


کیمیایی: در دوره ما جایزه گرفتن از جشنواره‌های خارجی ضد ارزش بود

تجلیل از چهار نسل از کارگردانان سینمای ایران، ادامه‌بخش این مراسم بود. اولین تجلیل به سیروس الوند اختصاص داشت که تندیس او را مسعود کیمیایی اهدا کرد.

کیمیایی هنگام اهدای تندیس الوند گفت:
«در دوره ما اگر فیلم ما از فستیوال خارجی جایزه می‌گرفت، ضد ارزش بود و تلاش می‌کردیم که فیلم‌مان جایزه نگیرد. برای همین ما از قافله قطاری که برای سینمای ایران افتخار می‌آفریند عقب افتادیم. من شاگرد دبستانی بودم که پدر سیروس الوند مدیر آن بود. وقتی «قیصر» را ساختم، سیروس الوند یکی از بهترین نقدها را نوشت و ای کاش در کنار فیلمسازان به عنوان منتقد می‌ماند.»

الوند هم در پاسخ به سخنان کیمایی گفت:
«به عنوان هنرمند باید بگویم اگر کیمیایی «قیصر» را نمی‌ساخت، بعید بود که من و بسیاری از سینماگران اینجا می‌بودیم. او سینما را به بعد و قبل خود تقسیم کرد و خوشحالم که او اینجا ایستاده و این تندیس را به من می‌دهد.»

مقدم: مورد اتهام‌های مختلف قرار گرفتم

تجلیل بعدی در این مراسم به سامان مقدم اختصاص داشت که همایون اسعدیان اهدای تندیس او را بر عهده داشت.

اسعدیان درباره آثار مقدم گفت:
«وقتی سامان مقدم فیلمسازی را شروع کرد، یک نگاه طنز انتقادی و اجتماعی را وارد کار کرد اما به دلیل کارهای مسئولان سینمایی، به سمت سینمای دیگری رفت.»

سامان مقدم هم از توقیف فیلم‌ها انتقاد کرد و گفت:
«فیلم من با نام «صدسال به این سال‌ها»، ۱۱ سال پیش ساخته شد ولی بعد از نمایش اول فیلم مورد اتهام‌های مختلف قرار گرفتم، درحالیکه این فیلم مجوز نمایش و ساخت داشت.»


این همه به پول کلان به سوپراستارهای دوزاری ندهید...

کیومرث پوراحمد، پنجمین کارگردانی بود که برای تجلیل فراخوانده شد.

عیاری که وظیفه تندیس را به پوراحمد داشت، گفت:

«من ابتدا پوراحمد را دیدم و بعد به تماشای آثارش نشستم و زمانی که آثارش را دیدم فهمیدم چقدر کارهای سینمایی او و شخصیتش با هم همخوانی دارند. در هیچ یک از فیلم‌های او ردپایی از سیاست و شعار وجود ندارد، هر چند که او در خارج از سینما بدون گرایش‌های سیاسی نیست.»

در ادامه، کیومرث پوراحمد خطاب به وزیر و مسئولان سینمایی گفت:
«اگر می‌توانید کاری کنید که این تهیه‌کنندگان پول‌های کلان را به سوپراستارهای دوزاری ندهند، چرا که سینما با این کار فلج شده است. من در ۱۰ سال گذشته یک فیلم جنگی و یک فیلم دیگر ساختم که اشتباه کردم فیلم جنگی ساختم و دیگر نخواهم ساخت. با این‌حال وظیفه من این است که تا آخر پشت روحانی و دولتش بایستم، ‌حتی اگر ۲۰ سال فیلم نسازم.»

 

پاسخ وزیر ارشاد به سینماگران

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیگر سخنران شب کانون کارگردانان سینما بود که در ابتدای سخنانش گفت:
«سینمای ایران باید یک جهش جدید را با تغییرات و تحولاتی که در حوزه اجتماعی و فرهنگی شکل گرفته، تجربه کند. من باور دارم که ظرفیت کانون کارگردانان، خانه سینما و همه نهادهای صنفی می‌تواند در مسیر این جهش قرار بگیرد. دهه چهارم می‌تواند دوره دیگر جهش در سینمای ایران باشد.»

صالحی‌امیری همچنین با اشاره به اعتراض کارگردانان نسبت به توقیف فیلم‌ها و ممیزی‌ها در سینمای ایران تاکید کرد:
«ما و شما در یک صف و یک جریان قرار داریم. می‌توانم تاکید کنم از آغازین روزهایی که ما آمدیم، هر هفته یک مصاحبه و بیانیه در حمایت از جریان‌های سینمایی ایران داشتم. اینکه شما انتظار حمایت دارید حق طبیعی شماست، ما تا امروز یک راهبرد مشخص داشته‌ایم که حمایت همه جانبه از خانواده بزرگ سینما برای رسیدن به قله‌های توسعه است. امنیت، کرامت و منزلت شما را امنیت و کرامت خود می‌دانیم و در شرایطی که تا امروز قرار گرفتیم، کنار شما بودم و باور دارم برای حل مسائل جامعه ایران نیازمند توسعه سینمای ایران هستیم.»

این مراسم با عکس دسته‌جمعی تقدیر شدگان پایان‌ یافت.


گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
منبع: khabaronline.ir