نکاتی برای افزایش عمر کولر خودرو و سیستم آن
با توجه به گرم شدن هوا و استفاده از کولر خودرو در این روزها, قصد داریم نکاتی را برای افزایش عمر کولر خودرو به شما یادآوری کنیم.

نکاتی برای استفاده بهتر از کولر خودرو

جمله معروفی وجود دارد که می گوید: برخلاف اصطلاح تعمیر و نگهداری، نگهداری مقدم بر تعمیر است. برای استفاده از کولر خودرو نیز نکات نگهداری وجود دارد که می تواند عمر این قطعه را تا حد بسیاری بالا ببرد. حتی بنا بر اظهارات نجوی رئیس اتحادیه خدمات برق خودروی مشهد، ممکن است در صورت استفاده خوب از کولر خودرو، سال های سال، این بخش رفاهی خودروی شما، بدون نیاز به تعمیر، کار کند.


برای دانستن و توجه شما، در ادامه برخی از این نکات را ارائه می کنیم که توجه به آنها باعث افزایش عمر کولر خودرو شما می شود:

1- شاید تا حدی این موضوع عجیب باشد، اما در اصطلاح تعمیرکارها، برای این که گاز و روغن کولر خودرو رسوب نکند و پایدار بماند، باید علاوه بر فصول گرم، در فصول سرد نیز کولر خودرو را برای دقایقی (مثلاً  نیم ساعت) در هر ماه روشن کرد. دقیق‌تر این است که استفاده نکردن طولانی از کولر خودرو، به جداشدن روغن و گاز کولر از یکدیگر منجر می شود. در زمان استفاده مجدد، مدتی طول می کشد تا این دو ماده به نحو مطلوب با هم مخلوط شوند این موضوع، پیستون‌ها در کمپرسور خودرو را دچار استهلاک می کند.


2- در کولر خودروها، دکمه ای وجود دارد که مربوط به گردش هوای داخل، بدون ورود هوای خارج به داخل کابین است. کارشناسان توصیه می کنند که برای استفاده بهتر از کولر خودرو، حتی الامکان ابتدا این دکمه را بزنید. این کار موجب زودتر سرد شدن هوای داخل کابین می شود. همچنین در نقاط پرترافیک و تونل ها، این کار ضمن سرد کردن هوای داخل کابین، مانع از ورود دود و غبار به داخل خودرو می شود.


3- سیستم تهویه را به ویژه هنگامی که داخل خودرو بسیار گرم شده است، بلافاصله بعد از وارد شدن به داخل خودرو روشن نکنید. پس از وارد شدن به خودرو، پنجره ها را پایین کشیده و صبر کنید تا هوای داخل خودرو عوض شود؛ بعد از چند دقیقه می توانید سیستم تهویه مطبوع خودرو را روشن کنید. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، داشبورد، صندلی و سیستم تهویه از خود گاز بنزن متصاعد می کنند که یک گاز بسیار سمی و سرطان‌زاست. شاید بارها بویی شبیه به بوی پلاستیک گرم‌شده را در خودرویتان احساس کرده‌اید؛ این همان بوی گاز سرطان‌زای بنزن است.

علاوه بر سرطان‌زا بودن، گاز بنزن به استخوان‌ها آسیب رسانده (مسمومیت استخوان‌ها) و نیز باعث ابتلا به کم‌خونی و کاهش سطح گلبول‌های قرمز خون می شود. همچنین تماس طولانی‌مدت با این گاز سمی باعث ابتلا به لوسمی شده که نوعی از سرطان خون مربوط به گلبول‌های سفید است و در مواردی همزمان با افزایش ریسک ابتلا به سرطان، باعث سقط جنین در خانم‌ها می‌شود.

میزان قابل قبول بنزن در هوای آزاد حدود ۵۰ میلی گرم در واحد حجم است، در حالی که میزان بنزن موجود در داخل یک خودروی پارک شده با پنجره های بسته بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم است. حال اگر این خودرو در فضای باز و زیر نور خورشید در دمای بالای ۴۰ درجه سانتی‌گراد پارک شده باشد، سطح بنزن موجود در فضای داخل آن بین دوهزار تا چهار هزار میلی‌گرم بالا می رود که ۴۰ برابر بیشتر از میزان قابل قبول آن در واحد حجم خواهد بود.

4- دقت کنید که قبل از استارت زدن، کولر خاموش باشد. همچنین به شدت از روشن کردن کولر در هنگام حرکت و دورهای بالای موتور پرهیز کنید. این کار به کولر خودرو آسیب می رساند.

5- دمای آب موتور در هنگام کارکرد کولر، معمولاً کمی بالاتر از دمای کارکرد آن بدون استفاده از کولر است. چنان چه نمایشگر به مدت طولانی مخصوصا در ترافیک، دمای آب را اضافه تر از حد مجاز نشان می دهد، کولر را خاموش کنید و اجازه دهید تا دمای موتور قدری پایین بیاید.

6- نحوه رانندگی شما نیز بر طول عمر کولر خودرو تاثیر می گذارد. در صورتی که رانندگی های پرتنش همراه با عبور بی دقت از چاله ها و سرعتکاه ها داشته باشید، احتمال آسیب به سیستم کولر خودرو بیشتر می شود.

در پایان، بازدید دوره ای کولر توسط کارشناس خبره به ویژه در ابتدای فصل گرما، توصیه می شود.



گردآوری:گروه سرگرمی سیمرغ
seemorgh.com/entertainment
منبع: dande6.com