درمان بیخوابی با گیاهان دارویی! واقعیت یا شایعه؟
بیخوابی یکی از مشکلات شایع در بین افراد است که اغلب به دلیل عوارض جانبی از مصرف دارو اجتناب می کنند، در این مطلب چند داروی گیاهی معرفی می شوند که به بهبود علائم بیخوابی کمک می کنند

آیا گیاهان دارویی به درمان بیخوابی کمک می کنند؟

 بی خوابی ممکن است به علت هیجان بیش از حد، اضطراب و نگرانی یا یک علت جسمی ایجاد شود. مثلا درد که نیاز به مداوا دارد. در طب چینی آن را معلول حرارت بیش از حد قلب می دانند. ناتوانی در به خواب رفتن، بیداری مکرر در طول شب، بیقراری، خواب های آکنده از رویای واضح از مهمترین علائم کلیدی بی خوابی هستند.

در ادامه به چند گیاه اشاره می کنیم که می توانند به بهبود علائم بیخوابی کمک کنند. 

بیشتر بدانید : تاثیر کم خوابی و بی خوابی و شب بیداری بر بدن از نگاه طب سنتی

گیاه کوکنار

گیاه کوکنار می تواند در درمان این بیماری مفید باشد. این گیاه خواب آور ملایم،غیر اعتیاد آور، آرامبخش و ضد درد بی خطر برای کودکان است. بهتر است این گیاه را هر شب به صورت دمکرده یا تنتور مصرف کنید. در صورتی که هیجان بیش از حد علت بیخوابی باشد می توانید این گیاه را به صورت ساده یا همراه با گل ساعتی، اسطوخودو استفاده کنید.

رازک

رازک نیز خاصیت خواب آور، آرامبخش و ضد درد، کاهش دهنده هیجان بیش از حد دارد. می توانید روزی 5 میلی متر تنتور یا دمکرده 10 گرم این گیاه در نیم لیتر آب را پیش از خوابیدن مصرف کنید. این گیاه قابل ترکیب با سایر گیاهان آرام کننده مانند والرین یا گل ساعتی، حداکثر تا 5 میلی لیتر تنتور در هر روز است. در صورت ابتلا به افسردگی از این گیاه مصرف نکنید. از مقدار توصیه شده نیز نباید تجاوز کنید.

کاهوی وحشی

کاهوی وحشی نیز خاصیت آرامبخشی دارد؛ هنگام بذر دادن گیاه تازه بسیار موثر است. کاهوی باغی نیز اثری مشابه اما خفیف تر دارد. پیش از خوابیدن از تنتور یا دمکرده آن بنوشید، با برگ تازه آن می توانید سالاد درست کنید. به صورت ساده یا همراه با چند قطره تنتور گل کاسلیپ می توانید آن را مصرف کنید. در صورت هیجان بیش از حد، می توانید برای افزایش اثر آرام کننده به آن تنتور والرین یا گل ساعتی اضافه نماید.

مصرف بیش از حد آن منجر به بی خوابی و افزایش فعالیت جنسی می شود. مقادیر کمتر نیز باعث خواب آلودگی می شود. در هنگام مصرف آن نیز از رانندگی خودداری کنید.

گل ساعتی

گل ساعتی نیز اثری آرامبخش، خواب آور و ضد درد، آرام کننده سیستم عصبی و مهیا کننده فرد برای خواب است. نیم ساعت پیش از خواب 5 میلی لیتر از تنتور آن بنوشید یا با 2-3 قاشق چایخوری از برگ آن یک فنجان دمکرده درست کنید و بنوشید. در صورت تمایل به دمکرده آن بابونه و اسطوخودوس اضافه کنید. در دوران بارداری از مصرف مقادیر زیاد این گیاه پرهیز کنید.

بیشتر بدانید :  توصیه هایی برای درمان بی خوابی

بیشتر بدانید :  مقابله با بی خوابی با 10 نکته مهم و اساسی

بیشتر بدانید : راه حل های 5 نوع بی خوابی!

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: sinapress.ir