درمان سکته مغزی، به شرط سرعت در رساندن مصدوم به مراکز درمانی، امکان پذیر است
دکتر زمانی رئیس انجمن سکته مغزی ایران ابراز داشت: مهم ترین نکته در این زمینه این است که مردم به این باور برسند که امکان درمان سکته مغزی نیز وجود دارد و به آن ایمان قلبی داشته باشند و این انجمن نیز یکی از اهدافی که دارد این می باشد که این باور را به وجود بیاورد.
ایشان افزودند: متاسفانه خیلی از مردم این مطلب را نمی دانند و اگر بدانند هم باوری به آن ندارند و در صورت دچار شدن به سکته مغزی، خیلی از آنها دیگر کار را تمام شده به حساب می آورند در حالیکه باید بیماری که دچار سکته مغزی شده است را در عرض سه الی چهار ساعت، به مراکز درمانی منتقل نمایند که متاسفانه در کشور ما این اقدام خیلی به تاخیر می افتد.
دکتر زمانی در ادامه عواملی که موجب پیشرفت در درمان بیماران سکته مغزی می شود، گفتند: علاوه بر اقدامات گفته شده، برای پیشرفت در زمینه درمان سکته مغزی، عوامل زیادی نیز دخیل هستند که تاثیر زیادی در درصد اثربخشی درمان دارند و از جمله آنها می توان به سیستم حمل و نقل و آمادگی مراکز درمانی و اعتماد مردم اشاره کرد. وی گفت در حال حاضر ۵۵ بیمارستان تخصصی سکته مغزی در سراسر کشور داریم.
مسعود مهرپرور نیز توضیحاتی درباره تجهیزات مورد نیاز برای درمان سکته مغزی و باور های غلطی که در مورد این عارضه وجود دارد ابراز داشت.
دبیر انجمن سکته مغزی در ادامه گزارش افزودند: سکته مغزی رتبه دوم در عوامل مرگ و میر و رتبه اول در عوامل ناتوان سازی را، در ایران دارد. به همین دلیل، هم برای خانواده و هم جامعه تبعات زیادی را به همرا خواهد داشت. بنابراین به شدت نیازمند این می باشیم که سکته های مغزی را در کشور کنترل کنیم.
مهرپرور افزود: برای درمان سکته مغزی، باید قبل از هر اقدامی در مورد این عارضه، سکته مغزی را تشخیص داد و قدم بعدی اقدام سریع اورژانس، بعد از اطلاع از سکته فرد و سپس انتقال فوری او به مراکز درمانی مجهز می باشد و مرحله نهایی نیز توانبخشی و اقدامات موثر خود بیمار در جهت درمان می باشد و خوشبختانه انجمن در زمینه درمان سکته مغزی، به نتیجه های خوبی رسیده و با همکاری وزارت بهداشت، تمامی تلاش خود را می کند تا این مراحل را تحت پوشش قرار دهد، ولی باید دستگاه های دیگر نیز همکاری های لازم را انجام دهند، زیرا به تنهایی انجمن نمیتواند به موفقیت بزرگی دست یابد.
ایشان در ادامه افزودند: در زمان حال، ۵۵ بیمارستان تخصصی برای مقابله با سکته مغزی داریم که در حال انجام خدمات برای هموطنان گرامی است که تا سال آینده این پیش بینی را داریم که به ۱۰۰ عدد برسد.
مهرپرور ضمن اشاره به اقدامات انجمن در حوزه درمان سکته مغزی، در مورد باورهای غلط در جامعه گفت:
نقش مهمی که انجمن سکته مغزی ایران در این زمینه برای خود قائل است این است که باور های غلط از جمله اینکه بیماری سکته مغزی قابل پیشگیری نیست و درمان خاصی نیز برای آن وجود ندارد را از بین ببرد.
باور غلط دیگری نیز که باید از بین برود این است که اکثر افراد فکر می کنند سکته مغزی برای افراد مسن است در حالیکه طبق آمار، یک چهارم بیماران سکته مغزی زیر ۵۵ سال، سن دارند که باید این موضوع نیز مورد توجه مسئولین قرار بگیرد.
مهرپرور در آخر با بیان اینکه سکته مغزی نیز مانند سکته قلبی است، اظهار داشت: اکثر عواملی که باعث سکته قلبی و مغزی می شود یکسان بوده و در بروز هر دو موثر هستند. بنابراین باید همانند سکته قلبی با این بیماری برخورد کرد.
قابل ذکر است که موثرترین عواملی که باعث بروز سکته مغزی می شود، اکثرأ در اثر سبک زندگی غلط خود افراد می باشد و عبارتند از:
☑ فشار خون
☑ بیماری های قندی
☑ سیگار کشیدن
☑ چربی خون بالا
☑ چاقی
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: salamati.ir