قلب سالم چطور در مقابله با بیماری کووید 19 (کرونا) کمک می کند؟
بیماری کرونا یکی از بزرگترین بحران ها در جهان امروز است که سلامت قلب یکی از مهم ترین عوامل برای مقابله با این بیماری است

سلامت قلب و مقابله با بیماری کرونا

بدون در نظر گرفتن این که کجا زندگی می کنیم، تقریبا تمام کشورهای جهان درگیر مبارزه با بیماری کووید-19 هستند. افزون بر دستورالعمل های چگونگی قطع زنجیره گسترش بیماری، کارشناسان همچنان درباره مشکلات سلامت زمینه ای و افزایش خطر ابتلا به بیماری کووید-19 هشدار می دهند.

زمانی که موضوع کروناویروس جدید مطرح می شود، اگرچه سن می تواند به میزان جزئی در میزان خطر ابتلا به بیماری تاثیرگذار باشد، اما سلامت قلب و رگ های خونی نقش مهمی در این زمینه ایفا می کند.

بیشتر بدانید : آیا اسهال و حالت تهوع از علائم ویروس کرونا است؟

بیشتر بدانید : ماده ای فراموش شده و مفید برای قلب

بیشتر بدانید : قلب سالم با رژیم غذایی 8 مرحله‌ایی!

کلسترول بالا، فشار خون بالا، و دیگر عوامل خطر برای کروناویروس جدید

به گفته کارشناسان، یک فرد 75 ساله سالم پس از ابتلا به بیماری کووید-19 نسبت به فردی 60 ساله مبتلا به مشکلات قلبی مزمن، از شانس به مراتب بهتری برای بقا برخوردار است.

بیماری قلبی یک عامل خطر اصلی محسوب می شود و می تواند موارد زیر را شامل شود:

  • سابقه یک حمله قلبی
  • نارسایی قلبی
  • ریتم های نامنظم قلب
  • بیماری سرخرگ محیطی
  • فشار خون بالا

برخی شرایط دیگر نیز می توانند خطر بیماری قلبی و تضعیف رگ های خونی را افزایش دهند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 به بیان دیگر، مشکلاتی که می توانند به سلامت قلب آسیب برسانند، نقطه ضعفی هستند که کروناویروس جدید می تواند از آنها سوء استفاده کند. افرادی که به این قبیل مسائل سلامت مبتلا هستند باید هوشیارتر بوده و در حال حاضر، مراقبت بیشتری از خود داشته باشند.

بیشتر بدانید : افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد با این نوشیدنی

مراقبت از سلامت قلب
کرونا

برای مراقبت از سلامت خود در برابر بیماری کووید-19، در ابتدا باید به دستورالعمل هایی که مقامات بهداشت و سلامت برای پیشگیری و کاهش خطر  ابتلا به این بیماری ارائه کرده اند، توجه داشته و آنها را رعایت کنید.

شستشوی منظم دست ها با آب و صابون، پرهیز از لمس صورت، درآوردن کفش ها و قرار دادن آنها بیرون از خانه، ضدعفونی کردن سطوحی که زیاد با آنها در تماس هستید و استفاده از ماسک از جمله مواردی هستند که طی چند وقت اخیر برای پرهیز از ابتلا به بیماری کووید-19 زیاد شنیده اید.

اما اگر به یک بیماری زمینه ای مبتلا هستید، پشتیبانی از سلامت قلب اهمیت ویژه ای دارد. کروناویروس جدید به ریه ها حمله می کند و این شرایط فشار مضاعفی را بر قلب برای پمپاژ خون سرشار از اکسیژن در سراسر بدن وارد می کند.

برخی مواد مغذی می توانند به تقویت سلامت قلب کمک کنند که از جمله مهم‌ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویتامین K2

ویتامین K توانایی خود در کمک به پشتیبانی از سلامت رگ های خونی و جریان خون سالم را نشان داده است. ویتامین K2 فواید قابل توجهی را در این زمینه ارائه می کند.

بیشتر بدانید : ویتامین K2 چیست؟ منابع و عملکرد آن

اکسید نیتریک

در سال 1998، سه دانشمند برای اکتشافات خود پیرامون اکسید نیتریک، مولکولی که به طور طبیعی در اندوتلیوم، دیواره داخلی سرخرگ ها تولید می شود، برنده جایزه نوبل شدند. اکسید نیتریک سیگنال هایی را به سرخرگ ها ارسال می کند تا برای دریافت جریان خون منبسط شده و سپس دوباره منقبض شوند که به حفظ گردش خون سالم و سطوح فشار خون در یک محدوده عادی کمک می کند.

پژوهش ها نشان داده اند که در 70 سالگی تولید اکسید نیتریک تا 75 درصد کاهش می یابد. مقادیر مناسب از ال-آلرژنین به بدن در تولید اکسید نیتریک مورد نیاز برای پشتیبانی از سلامت سرخرگ ها کمک کرده، از سلامت اندوتلیوم پشتیبانی کرده و  به حفظ سطوح سالم اکسید نیتریک کمک می کند.

ناتوکیناز

ناتوکیناز آنزیمی است که به تقویت جریان خون کمک می کند. بیش از 17 مطالعه، از جمله آزمایش هایی با حضور سوژه های انسانی در ژاپن و آمریکا نشان داده اند که ناتوکیناز در تقویت سلامت گردش خون موثر بوده است.

کوآنزیم کیو10

مطالعات بسیاری نشان داده اند که کوآنزیم کیو10 برای سلامت قلبی‌عروقی مفید است. به عنوان مثال، این ماده توانایی خود در پشتیبانی از سلامت سلولی، کمک به حفظ سطوح فشار خون در محدوده ای عادی، پشتیبانی از حافظه و مبارزه با رادیکال های آزاد را نشان داده است.

کوآنزیم کیو10 موجب تقویت انرژی سلولی، از جمله در سلول های قلب می شود. متاسفانه، تولید کوآنزیم کیو10 از حدود 20 سالگی به بعد شروع به افت کرده و سطوح آن تا 60 سالگی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. مصرف مکمل روشی ساده برای تامین نیاز روزانه به این ماده است.

به خاطر داشته باشید که سلامت قلب شما می تواند نقش مهمی در مقابله با عوارض جدی ناشی از بیماری کووید-19 داشته باشد. از این رو، انجام هر کاری که با پشتیبانی از سلامت بدن و تقویت توانایی آن برای مبارزه با عفونت می تواند به کاهش خطر بیماری کمک کند، اهمیت ویژه ای دارد.

بیشتر بدانید : ویروس کرونا در مواد غذایی

بیشتر بدانید : چه بخوریم که قلبی سالم داشته باشیم؟

بیشتر بدانید : آخرین اخبار کرونا ویروس COVID-19


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: asriran.com