هپاتیت را بشناسید
این بیماری توسط ویروسهای هپاتیت A, B, C, D, E ,G ایجاد میشود که نوع Bو C هپاتیت مزمن ایجاد میکند و اگر تشخیص داده نشود منجر به ایجاد نارسایی کبدی و در نهایت سرطان کبد خواهد شد.
التهاب در بافت کبد (هپاتیت) میتواند بدون علامت باشد و در صورت پیشرفت درگیری مغزی، کبدی، کلیوی و در نهایت مرگ ایجاد کند.
تب، لزر، بدن درد و بیاشتهایی از علائم هپاتیت می باشد، زمانی که درگیری کبدی ایجاد شود و سلولهای این عضو از بین برود، آنزیمهای کبدی بالا می رود و فرد به زردی مبتلا میشود.
راههای انتقال هپاتیت A و E مدفویی و دهانی است اما هپاتیت B, C, D, G معمولا به صورت تماسهای جنسی، انتقال مادر به کودک، تزریق مواد مخدر و تزریق فرآوردههای آلوده خونی منتقل شود.
در مورد هپاتیت C با توجه به اینکه در یک سری گروههای پرخطر مثل هموفیلی، تالاسمی، افرادی که همودیالیز می شوند و معتادان تزریقی انتقال پیدا میکند، به همین دلیل تشخیص و غربالگری قدری مشکلتر است.
واکسیناسیون بهترین اقدام برای کنترل بیماری است که برای نوع B هپاتیت انجام می شود.
فرد مبتلا به هپاتیت مزمن فعال، درمان دارویی خود را باید تا آخر عمر ادامه دهد که البته درمان مطلوبی است و سیر خوبی دارد. برای هپاتیت C نیز در سال های اخیر داروهای خوبی به بازار آمده است که هم دوره بیماری را کوتاهتر میکند و هم مقبولیت درمان را افزایش میدهد.
برخی افراد مبتلای بدون علامت هستند، این افراد ناقل هستند و باید به طور مداوم پایش شوند ولی درمان خاصی لازم نیست. فقط اطرافیان آنان حتما باید واکسینه شوند.
بیشتر بدانید : دانستنی هایی درباره هپاتیت
بیشتر بدانید : کدام نوع از هپاتیت ها خطرناک هستند؟
بیشتر بدانید : هپاتیت حاد چیست و چه علائمی دارد؟
بیشتر بدانید : آشنایی با انواع هپاتیت A ، B و C و روش های انتقال آن ها
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی