آلزایمر؛از علائم تا درمان
آلزایمر یک بیماری می باشد که به ضعیف شدن حافظه منجر می شود و باعث اختلال در عملکرد شناختی و رفتاری می شود

اکلیل کوهی توانایی درمان آلزایمر را دارد؟

زوال عقل یا آلزایمر شایع ترین علت دمانس است؛ طبق آمار اخیر سازمان جهانی بهداشت، دمانس هفتمین علت مرگ درجهان به حساب می آید و در حال حاضر 50 میلیون نفر در جهان مبتلا به دمانس هستند که بیش از 60 درصد آنها را افراد مبتلا به بیماری آلزایمر تشکیل می دهند.

بر اساس اعلام انجمن آلزایمر ایران، هم اکنون بیش از 900 هزار نفر در کشور مبتلا به دمانس هستند و هر هفت دقیقه یک ایرانی به دمانس یا بیماری آلزایمر مبتلا می شود.

مراحل بیماری آلزایمر را می شناسید؟

در مرحله نخست، فرد مبتلا در یادآوری خاطرات اخیرش دچار اختلال می شود. مثلا سوالی را چند لحظه پیش پرسیده و مجددا همان سوال را تکرار می کند. در مرحله دوم، دوستان و آشنایانش را نمی شناسد. مسیرها را گم می کند. راه منزلش را فراموش می کند. حتی در منزلش نمی تواند آشپزخانه، حمام و دستشویی را تشخیص دهد.
در مرحله سوم، در کنترل ادرار و مدفوع و تکلم او اختلال ایجاد شده و فرد کم حرف و گوشه گیر می شود. در مرحله چهارم نیز علایمی مانند ازدست دادن آگاهی نسبت به بیماری، از بین رفتن توانایی حرکتی و ازدست دادن تعادل و زمین خوردن بروز پیدا می کند. در مرحله پنجم هم، پس از گذشت 5 تا 10 سال از بروز این علایم، فرد به علت بیماری های تنفسی دچار مرگ می شود.

بیشتر بدانید : آیا می دانستید آلزایمر یک بیماری خود ایمنی است

آیا آلزایمر را می توان درمان کرد؟

بالا رفتن سن، سابقه خانوادگی ابتلا به آلزایمر و داشتن برخی ژن های خاص را از جمله عوامل موثر در بروز بیماری آلزایمر می باشد. در حال حاضر درمان قطعی برای آلزایمر وجود ندارد زیرا احیای مجدد سلول های مغزی مرده امکان پذیر نیست. با این حال، اقدامات درمانی در دسترس هستند که به افراد مبتلا کمک می کنند تا زندگی آرام تری داشته باشند.

 انجام فعالیت بدنی، تقویت سیستم قلبی عروقی، کنترل بیماری های قلبی، دیابت، چاقی و فشار خون بالا، داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل، می توانند احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش دهند.

 هم اکنون دارویی خاصی برای درمان آلزایمر وجود ندارد اما برخی داروها مانند مهار کننده های کولین استراز به تسکین علائم و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا کمک می کنند.

بیشتر بدانید : کنترل کردن آلزایمر با ریحان

آیا آلزایمر را با گیاه درمانی می توان کنترل کرد؟

هرچند تاکنون درمانی برای این بیماری یافت نشده است و داروهای موجود در بازار به دلیل ماهیت شیمیایی، عوارض بسیاری به دنبال دارند اما پاره ای از مطالعات نشان داده اند که مصرف برخی از گیاهان دارویی در درمان این بیماری نقش بسزایی دارند.

برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف عصاره گیاه کاپاریس( هندوانه کوهی) به دلیل داشتن مقادیر فراوانی فلاونوییدها بیان ژن های التهابی بیماران آلزایمر را به طور معنی داری کاهش می دهند. این گیاه اکنون با نام‌ های داغ قارپوزی، خیاروک، لگجی، لیجین، لیجون نیز شناخته می‌ شود.

همچنین عطردرمانگرها نیز معتقدند مصرف روغن اکلیل کوهی در درمان آلزایمر موثر است؛ اکلیل کوهی به عنوان گیاه تقویت کننده حافظه سابقه طولانی دارد و آن را گیاه خاطره می نامند.

جان جرارد، گیاه شناس قرن نوزدهم نیز گفته است که مریم گلی در مدت زمان کوتاهی ضعف ذهن و حافظه را برطرف می کند. اخیرا محققان انگلیسی نیز تایید کرده اند که مریم گلی از بروز آلزایمر جلوگیری می کند اما باید به مقدار متعادل خورده شود زیرا مصرف زیاد آن تشنج ایجاد می کند.

بیشتر بدانید : علت فراموشی چیست وقتی آلزایمر ندارم؟

بیشتر بدانید : مشکلات خواب در افراد آلزایمری؛عمیق خوابیدن راهی پیشگیرانه برای آلزایمر

بیشتر بدانید : آلزایمر راه فرار هم دارد؟

بیشتر بدانید : بیماری آلزایمر به این دلایل عجیب به سراغ تان خواهد آمد

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع :sinapress.ir