دندانپزشکان برای مراقبت از دندانها نکاتی را مورد اهمیت شمارده‌اند که یکی از این راهها نگهداری صحیح از مسواکها می‌باشد در این مقاله به بررسی آنها می‌پردازیم.
 

1- دندانپزشكان توصیه می‌كنند كه هر 3 ماه یك‌بار مسواكتان را تعویض كنید اما راه حل ساده‌تری هم وجود دارد تا بفهمید زمان دورانداختن مسواكتان فرا رسیده یا خیر؟

به‌طور حتم موهای آبی‌رنگی را كه روی اغلب مسواك‌ها وجود دارد، دیده‌اید. هنگامی‌كه رنگ آبی كمرنگ شد و به نیمه رسید، یعنی عمر مسواكتان به پایان رسیده و شما به یك مسواك تازه نیاز دارید.

تحقیقات ثابت كرده كه تفاوت یك مسواك نو با مسواكی كه بیش از 3 ماه كار كرده این  است كه قدرت تمیزكنندگی اولی 30 درصد بیشتر است.

2- هرگز برای تمیزكردن دندان‌ها از مسواك كهنه با الیاف كج و بدشكل استفاده نكنید چون نه تنها به بهداشت دهان و دندان كمك نمی‌كند بلكه ممكن است به لثه‌ها و دندان‌های شما آسیب برساند.

3- پس از هر بار مسواك‌زدن، مسواكتان را به‌طور كامل بشویید تا باقیمانده خمیردندان و خرده‌های غذا از لابه‌لای الیاف آن خارج شود.

4- مسواكتان را در مكان گرم و مرطوب قرار ندهید چون در چنین شرایطی الیاف مسواك حالت ارتجاعی خود را از دست داده، بدشكل و بدفرم می‌شود. به علاوه خودتان كه بهتر می‌دانید، گرما و رطوبت شرایط لازم برای رشد میكروب‌ها را فراهم می‌كند.

5- اگر برای نگهداری مسواك‌ها لیوانی را درنظر گرفته‌اید، باید مراقب تمیزی لیوان هم باشید چون جرم‌ها و میكروب‌های داخل لیوان علاوه بر اینكه ظاهری زشت و زننده ایجاد می‌كند، باعث انتقال میكروب‌ها به بدن شما هم می‌شوند.

6- اگر می‌خواهید مسواكتان تمیز و عاری از هرگونه میكروب باشد، برای آن درپوش تهیه كنید و بعد مسواك‌ها را با خیال راحت داخل لیوان یا هر ظرف دیگری كه دوست دارید، قرار دهید. البته یادتان باشد قبل از اینكه مسواك را داخل درپوش بگذارید، آن‌را خوب خشك كنید تا محیط مناسبی را برای رشد میكروب‌ها و قارچ‌ها فراهم نكرده باشید.

7- گاهی ممكن است كه دندان شكسته شما یا دندان پرشده‌ای كه محتویات آن خالی شده، به مسواكتان آسیب برساند و خاصیت ارتجاعی الیاف آن را از بین ببرد.
 
گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع:hamshahrionline.ir
 
مطالب پیشنهادی:
لزوم مسواك زدن زنان باردار و مادران شیرده
روش صحیح مسواک زدن
7 توصیه برای درست تمیز کردن دندانها
مسواک بزنیدتا بیماری قلبی نگیرید!!
بهداشت وسایل شخصی در حمام و توالت