چرا نباید نوزاد را در بدو تولد شست؟
نوزادانی که مادران آنها بیماری نقص ایمنی مانند HIV و هپاتیت دارند، باید بلافاصله بعد از تولد شسته شوند.

یک فوق تخصص نوزادان با تاکید بر اینکه نوزادان بعد از به دنیا آمدن نباید شسته شوند، گفت: در ساعات اولیه تولد به دلیل سرد شدن نوزاد بعد از حمام بردن، احتمال اینکه وی در خطر هیپوترمی (افت دمای بدن) قرار گیرد، زیاد است. دکتر عباس حبیب‌الهی در این باره گفت: هیپوترمی که به دنبال کاهش دمای بدن ایجاد می‌شود، باعث آسیب به اندام‌ها و اختلال کارکرد آن‌ها می‌شود و این وضعیت در صورت پیشرفت و عدم درمان می‌تواند باعث مرگ نوزاد شود.

این فوق تخصص نوزادان یادآور شد: نوزادانی که مادران آنها بیماری نقص ایمنی مانند HIV و هپاتیت دارند، باید بلافاصله بعد از تولد شسته شوند و به سرعت با یک حوله گرم، خشک و تمیز نوزاد را پاک کنند تا آسیبی به او وارد نشود.

حبیب الهی برقراری تماس پوست به پوست نوزاد و مادر و قرار دادن آنها در کنار یکدیگر را یکی از مهم‌ترین راهکارها برای گرم نگه داشتن نوزاد بعد از تولد دانست و افزود: گرم کردن اتاق زایمان، خشک کردن نوزاد بلافاصله بعد از تولد، استفاده از لباس مناسب مانند کلاه، دستکش، جوراب و رختخواب از دیگر راهکارهایی است که به گرم ماندن بدن نوزاد در بدو تولد کمک می کند. وی در پایان تصریح کرد: نوزادانی که به موقع و به طور طبیعی به دنیا می‌آیند، حداقل تا شش ساعت اول تولد و ثبات علایم حیاتی نباید شسته شوند و تنها باید ترشحات زایمانی از روی پوست آنها پاک شود.

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : ایسنا