یائسگی به سراغتان آمده است؟ این مطلب را حتما بخوانید
روش های مقابله با علایم یائسگی, گر گرفتگی تان را کاهش دهید, تعریقهای شبانه را کاهش دهید, کیفیت خوابتان را بهتر کنید, به بدن خود یاری برسانید, تمایل جنسی خود را پرورش دهید

روش های مقابله با علایم یائسگی

گر گرفتگی تان را کاهش دهید

دفتر یادداشتی تهیه کنید و گرگرفتگیهای خود را ثبت کنید. ببینید چه چیزهایی باعث این حالت میشوند؟ کافئین، دمای بالا، استرس و غیره همه از عوامل رایج گرگرفتگی هستند. وقتی دچار گر گرفتگی شدید، تنفس خود را عمیق و آهسته کنید، از بینی دم عمیق و از دهان باز دم عمیق. در موارد شدید با پزشک صحبت کنید.

 

تعریقهای شبانه را کاهش دهید

گر گرفتگی در شب میتواند سه دقیقه یا بیشتر طول بکشد. این حالت، شما را خیس عرق کرده و از خواب بیدار میکند. اما شما برای خنک نگه داشتن خود در این شرایط میتوانید اقداماتی انجام دهید: به جای لباس خواب کلفت یا پلاستیکی، از لباس خواب نازک و نخی استفاده کنید. یک کیسه نخود یخ زده زیر بالش خود بگذارید. بالش را در طول شب جا به جا کنید و صورت خود را روی سمت خنک بالش بگذارید. از پتوی نازک استفاده کنید. از پنکه یا هواکش برای ایجاد جریان هوا در اتاق خواب استفاده کنید.

 

کیفیت خوابتان را بهتر کنید

مشخص شده است که یوگا، تای چای و مدیتیشن  به بهبود خواب کمک میکنند. هر گونه ورزشی در این زمینه موثر است، فقط سه ساعت پیش از خواب نباید ورزش انجام شود. قبل از خواب شیر گرم بنوشید. شیر حاوی ماده ای است که به آرام سازی شما کمک میکند. اگر این اقدامات موثر نبود، از رختخواب خارج شوید و مطالعه کنید تا زمانی که خوابتان بگیرد. اگر مشکل هنوز ادامه دارد، با پزشک صحبت کنید.

 

به بدن خود یاری برسانید

تغییرات هورمونی در یائسگی موجب خشکی واژن میشوند در نتیجه رابطه جنسی ممکن است دردناک شود. خوشبختانه محصولات زیادی امروزه وجود دارند که میتوانند به شما کمک کنند. از روان سازهای واژنی بر پایه آب یا مرطوب کننده واژن بدون نسخه استفاده کنید. همچنین میتوانید از پزشک بخواهید حلقه یا کرم واژن یا داروهایی برای خشکی واژن و دشواری رابطه جنسی برایتان نسخه کند. هر قدر بیشتر رابطه جنسی داشته باشید، جریان خونتان بهتر شده و سلامت واژن بهتر حفظ میشود.

 

تمایل جنسی خود را پرورش دهید

زمان بیشتری برای رابطه جنسی بگذارید. ماساژ و اقدامات دیگر رابطه جنسی را امتحان کنید. علاوه بر تغییرات هورمونی، عوامل دیگری نیز میتوانند تاثیر بگذارند. با پزشک درباره مشکلات خواب، مشکلات مثانه یا احساس افسردگی یا استرس صحبت کنید.

 

به کاهش نوسان خلق کمک کنید

همانند سندرم پیش از قاعدگی، پس از یائسگی نیز تغییرات خلق، انرژی منفی، گریه و ... طبیعی است. اگر در گذشته سندرم پیش از قاعدگی شدیدی تجربه میکردید، تغییرات هورمونی در این زمان نوسان خلق حتی شدیدتر از گذشته ایجاد میکنند. یوگا و تای چای میتوانند در این زمینه نیز مفید باشند. بنابراین میتوانید در کنار دیگران از این فعالیتها بهره ببرید. قرص ضد بارداری با دوز پایین، داروهای ضد افسردگی و حتی درمانهای جایگزین گاهی اوقات برای تغییرات خلق تجویز میشوند.

 

سردرد را از خود دور کنید

میگرن در یائسگی میتواند شدت بگیرد یا حتی برای اولین بار در زندگی، خود را نشان دهد. دفتر یادداشت روزانه داشته باشید تا ببینید چه محرکهایی برایتان سردرد ایجاد میکنند و در صورتی که سردرد اتفاق می افتد، با گر گرفتگی همراه است یا نه. با پیدا کردن الگوی سردرد میتوانید از رخ دادن آن جلوگیری کنید. مثلا اگر گرسنگی محرک سردردتان است، در طول روز تعداد بیشتر وعده های غذایی کم حجم مصرف کنید. کمبود خواب اگر موجب سردردتان میشود، در صورتی که خواب مناسب و کافی در شب ندارید، در روز چرت بزنید. درمانهای سردرد بسیار متفاوتند و میتوانند به پیشگیری از میگرن، کاهش دفعات یا شدت آن کمک کنند. میتوانید در این زمینه با پزشک خود صحبت کنید.

 

جلوی ریزش موها را بگیرید

موها در این دوره ریزش بیشتری داشته و کم پشت میشوند. در عین حال، در جاهایی که نباید برویند، ظاهر میشوند مثل چانه، گونه و غیره. برای حفظ موهای سر، هنگام خرید محصولات رنگ مو، دقت کنید مواد شیمیایی قوی نداشته باشند. از آفتاب که پوستتان را خشک میکند، دوری کنید. اگر موی زاید در صورتتان رشد میکند با متخصص پوست صحبت کنید.

 

دوران جوش فرا رسیده است

انتظار دارید آکنه تنها مربوط به دوران نوجوانی تان باشد نه دهه پنجاه زندگی اما چنین نیست. آکنه در دوران یائسگی نیز شایع است. مرتبا از مرطوب کننده، ضد آفتاب، شوینده و محصولات دیگر مراقبت از پوست که دارای مواد شیمیایی ملایم هستند، استفاده کنید. دقت کنید روی این محصولات عبارت بدون چربی یا  غیر کومدوژن یا غیر آکنه زا درج شده باشد. حتی شدیدترین موارد نیز به مرور زمان و با کمک متخصص پوست رفع میشود.

 

از سردرگمی روانی خارج شوید

به خاطر داشته باشید در مورد مغز هر چه از آن استفاده نکنید، ضعیفتر میشود، بنابراین باید با افکار گیج کننده مقابله کنید و متمرکز بمانید. مغز خود را به شیوه های جدید به چالش بکشید. چیزهای جدید یاد بگیرید (مانند زبان جدید یا کار جدید). استرس خود را کاهش دهید. زنانی که بیشتر دچار گر گرفتگی میشوند، مشکلات حافظه بیشتری دارند.

 

تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ
اختصاصی سیمرغ