این مشاغل برای خانم های باردار ممنوع است
خانم های بارداری که شاغل هستند باید از بدن شان به شدت مراقبت و محافظت کنند. اگر شما هم به تازگی بارداری شده اید و جزو دسته خانم های کارمند هستید بهتر است این کارها را کنار بگذارید.

کارهای خطرناک برای خانم های باردار

زنان شاغلی که دوران بارداری خود را در محل کار می‌گذرانند، کم نیستند. البته کار کردن و بارداری هیچ مغایرتی با یکدیگر ندارند، اما بهتر است مادران در این دوران نسبت به رعایت برخی نکات ظریف دقت داشته باشند. در این مطلب درباره زنان شاغلی که در معرض خطر هستند توضیحاتی آورده ایم .

 

چه کاری را نباید کرد؟

درباره کارهایی که با فعالیت زیادی همراه هستند از آنجا که خانم باردار به این نوع فعالیت عادت دارد، اشکالی ندارد؛ اما از بلند کردن بار سنگین بپرهیزد و هرگز کار سنگین را از ابتدای بارداری شروع نکند.

زمان مصرف میان وعده غذایی را طوری تنظیم کنید که در حین کار گرسنه نباشید، چون خستگی و گرسنگی باعث کاهش حرکات جنین می‌شود و برای مادر نگران‌کننده و استرس‌زاست.

اگر روی صندلی‌ می‌نشینید، توجه داشته باشید عفونت‌های زنانه هنگامی که روی صندلی چرمی بنشینید، بیشتر می‌شود یا اگر شلوار تنگ بپوشید، لباس زیر به شما می‌چسبد.

برای خانم‌های شاغلی که باردار هستند کارهایی که زیاد خم و راست شوند یا کارهای هوازی یا ایروبیک بسیار مضر است؛ یعنی فعالیت‌هایی که احتیاج به اکسیژن زیاد داشته باشد.

خستگی باعث زایمان زودرس می‌شود؛ انقباضات رحمی شروع می‌شود و ممکن است بیمار مدام از درد زیر شکم شکایت داشته باشد. گاهی اوقات حتی به مادری که خانه‌دار است و یک اتاق را جارو می‌زند و خسته می‌شود توصیه می‌کنیم کار را ادامه ندهد. در حین انجام کار باید قبل از اینکه خسته شوید، از کار دست کشیده و استراحت کنید و دوباره کار را شروع کنید.

توصیه می‌شود مادر باردار زیاد از پله بالا و پایین نکند.

 

فقط ۳ روز کار در هفته

زنانی که تمام وقت در مشاغل پر استرس و پرفشار مشغول به کار هستند، باید ساعت کار خود را به ۲۴ ساعت در هفته در طول دوران بارداری کاهش دهند.

زنان بارداری که بیش از ۳۲ ساعت در هفته در یک کار پر استرس مشغول‌به فعالیت هستند، احتمال اینکه نوزادشان زیاد گریه کند، یا با وزن کمتر از حد طبیعی متولد شود بیشتر است. به علا‌وه خود مادران نیز با مشکلا‌ت دوران حاملگی مواجه می شوند.

به توصیه متخصصان، اگر این زنان باردار و شاغل بخواهند نوزادان سالمی داشته و خودشان نیز به سلا‌مت این دوران را بگذرانند، باید ساعت کارشان را به ۲۴ ساعت معادل ۳ روز کاری در هفته کاهش دهند.

تحقیقات دیگری حاکی از آن است زنان بارداری که بیش از ۲۵ ساعت در هفته کار می کنند، بیشتر در معرض زایمان کودک با جثه کوچک قرار دارند. محققان دریافتند: بین مدت زمان کار زنان باردار و جثه نوزادان آنها ارتباط وجود دارد.

این محققان گفتند: زنان بارداری که اکثرا به طور ایستاده کار می کنند، نظیر معلم ها و یا فروشنده ها، بیشتر در معرض زایمان کودکان کم جثه قرار دارند.

یک توضیح این است که مشاغل نیازمند فعالیت بیشتر بدنی ممکن است باعث شود که خون کمتری به سمت جفت جریان داشته باشد و در نتیجه مقدار مواد غذایی و اکسیژن کمتری به جنین برسد.

محققان علت این امر را درنیافته اند که چرا زنانی که ساعات طولانی در شغل های دفتری کار می کنند از همین تاثیر رنج می برند، اما آنها فکر می کنند که استرس روانی در این زمینه نقش داشته باشد.

 

بارداری و مواد شیمیایی

مواد شیمیایی مانند مواد آرایشی، رنگ، مواد فر و مش، مواد رنگرزی، رنگ‌های نقاشی و چسب‌هایی که برای کارهای گل‌سازی استفاده می‌شوند، بسیار مضرند.

مادران شاغل اگر در معرض این مواد هستند حتما باید از ماسک استفاده کنند و اگر برایشان مقدور است از این مواد دور باشند.

همچنین آلودگی هوا و گازهای بیهوشی در محیط کار یا مواد شوینده خطراتی را برای مادر باردار ایجاد می‌کنند.


بیشتر بدانید : 7 زنگ خطر در اوایل بارداری

 بیشتر بدانید : در ماه دوم بارداری حواستان به این موارد باشد

بیشتر بدانید :  آیا عطسه کردن در دوران بارداری خطرناک است؟


گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : niniban.com