بهترین روش های پیشگیری از بارداری : چسب، حلقه و هورمون تزریقی
کنترل و پیشگیری از بارداری با قرص های هورمونی که باید هر روز در ساعت معیتی مصرف شوند کار دردسر سازی است و شاید بخواهید روش های دیگری را جایگزین نمایید.

درباره چسب ضد بارداری و حلقه ضد بارداری چه می دانید؟

چسب و حلقه ضدبارداری، هر دو از روش‌های هورمونی ضدبارداری هستند که مانند قرص‌های ضدبارداری، استروژن و پروژستین دارند، اما مصرف آن‌ها لازم نیست روزانه باشد. 


چسب ضدبارداری چیست

چسب ضد بارداری قطعه پلاستیکی کوچکی است که روی شکم، باسن یا بازو می‌چسبانند و باید به‌صورت هفتگی جایگزین شود.


حلقه ضدبارداری چیست

حلقه ضد بارداری قطعه کوچک و انعطاف‌پذیری است که درون واژن قرار می‌گیرد و تا ۳ هفته باقی می‌ماند، اما یک هفته در ماه بیرون آورده می‌شود تا روند قاعدگی به‌صورت طبیعی برای شما اتفاق بیفتد. 

جنبه‌های مثبت استفاده از چسب و حلقه ضد بارداری

هم چسب و هم حلقه ضدبارداری، شیوه‌های کنترل بارداری‌ای هستند که همه مزایای قرص‌های ترکیبی را دارند. به‌علاوه، حلقه ضدبارداری می‌تواند به‌طور مداوم استفاده شود تا دوره‌های قاعدگی را به تعویق بیندازد. این دو شیوه نیز مانند قرص‌های ضدبارداری در ۹۱ درصد از موارد موثر هستند و اگر دقیقا طبق دستورالعمل به‌ کار گرفته شوند، حتی می‌توانند اثربخشی بیشتری هم داشته باشند. 


جنبه‌های منفی استفاده از چسب و حلقه ضد بارداری

بهترین جایگزین قرص های ضد بارداری : چسب، حلقه و هورمون تزریقی

چسب ضدبارداری می‌تواند باعث شکل‌گیری واکنش‌های پوستی در بعضی از زنان شود. هم چسب و هم حلقه ضدبارداری نیز می‌توانند باعث به‌وجود آمدن عارضه‌های جانبی مانند لکه‌بینی، سردرد، نفخ و حساسیت‌پذیری پستان‌ها گردند. در ضمن اگر شرایط زیر را داشته باشید، نباید از این شیوه‌ها استفاده کنید: مستعد بودن به لخته شدن خون در بدن، داشتن فشار خون بالای کنترل‌نشده و مبتلا بودن به میگرن همراه با آئورا. به‌علاوه، استفاده از حلقه ضدبارداری می‌تواند با ترشحات واژینال یا تحریک‌پذیری پوست این قسمت از بدن همراه باشد. 


استفاده هورمون‌های تزریقی برای پیشگیری از بارداری

تزریق هر شات از پروژستین در بازوها، به‌ مدت ۳ ماه از باردار شدن زنان جلوگیری می‌کند. هورمون‌های تزریقی، تخمک‌گذاری را مهار می‌کنند و همچنین باعث می‌شوند که حرکت اسپرم بسیار سخت‌تر شود، چون مخاط درون گردنه رحم را افزایش می‌دهند. 


جنبه‌های مثبت تزریق هورمون ضد بارداری

اگر هورمون‌های تزریقی توسط متخصصان و افراد مجرب تزریق شوند و هر سه ماه نیز سر موعد مقرر تجدید شوند، شانس بارداری زنان به کمتر از یک مورد در هر ۱۰۰ نفر کاهش پیدا می‌کند. به‌علاوه، اگر از این شیوه استفاده کنید، دیگر لازم نیست که هر روز، هر هفته یا هر ماه به مساله کنترل بارداری فکر کنید. شات‌های تزریقی همچنین خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش می‌دهند و از شما در مقابل ابتلا به بیماری التهابی لگن محافظت می‌کنند. 


جنبه‌های منفی تزریق هورمون ضد بارداری

برای تزریق شات‌های هورمونی باید نزد پزشک بروید. به‌علاوه، این شات‌ها نسبت به شیوه‌هایی مانند قرص، چسب یا حلقه ضدبارداری (خصوصا در ۳ تا ۶ ماه اول) بیشتر باعث شکل‌گیری خون‌ریزی‌های نامنظم می‌شوند. 

استفاده طولانی‌مدت از شات‌های هورمونی هم می‌تواند تراکم استخوانی را پایین بیاورد. پس اگر قصد دارید که از این شیوه به‌ مدتی بیشتر از ۵ سال متوالی استفاده کنید، باید آزمایش تراکم استخوانی را انجام بدهید. البته متوقف کردن استفاده از این شیوه، روند تضعیف استخوان‌ها را برگشت‌پذیر می‌کند. 

اگر برنامه‌ریزی کرده‌اید که در آینده باردار شوید، باید استفاده از شات‌های هورمونی را طبق برنامه پیش ببرید. درواقع، به‌طور متوسط ۱۰ ماه طول می‌کشد تا پس از توقف استفاده از این روش، لقاح انجام بگیرد.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : روشهای پیشگیری از بارداری

اگر می خواهید بیشتر بدانید : پیشگیری از بارداری بصورت اضطراری

اگر می خواهید بیشتر بدانید : پیشگیری از بارداری ناباروری می‌آورد؟!

اگر می خواهید بیشتر بدانید : روش دائمی پیشگیری از بارداری در مردان(وازکتومی)



گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:salamatism.com