عوارض کاشت نگین روی لب‌, بینی, گوش, دندان و چشم
برای اینکه داوطلبان کاشت نگین روی لب‌ها، بینی، گوش، چشم و دندان متوجه شوند با انجام این کارها دقیقا چه فرآیندی رخ می‌دهد، با متخصصان سلامت در همین زمینه گفت‌وگو کرده‌ایم

کاشت نگین روی لب‌ها، بینی، گوش، چشم و دندان

معمولا در آستانه سال نو برخی از افراد به ویژه برخی از دختران نوجوان و جوان، تمایلی به ایجاد تغییر در چهره‌شان نشان می‌دهند و به همین دلیل گاهی دست به کارهایی می‌زنند که می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برایشان داشته باشد. کاشت نگین روی لب‌ها، بینی، گوش، چشم و دندان جزو همین اعمال زیبایی است که در سطح جامعه، اطلاعات چندانی درباره‌اش وجود ندارد ولی با توجه به گفته پزشکان، میل به انجام این کارها در چند سال اخیر افزایش یافته است. به همین دلیل و برای اینکه داوطلبان این اعمال زیبایی متوجه شوند با انجام این کارها دقیقا چه فرآیندی رخ می‌دهد، با متخصصان سلامت در همین زمینه گفت‌وگو کرده‌ایم.

از منظر دکتر بابک ساعدی, متخصص گوش‌، حلق و بینی, دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی تهران


آیا سوراخ کردن گوش در محلی غیر از نرمه آن خطرناک است؟

بله، مدتی است که سوراخ کردن گوش آن هم در محلی غیر از نرمه گوش مد شده که این کار در درازمدت ممکن است باعث عفونت در ناحیه غضروف شود و التهاب و قرمزی گوش را نیز همراه داشته باشد.

بیشتر بدانید : سوراخ کردن گوش و توصیه های قبل و بعد از آن


سوراخ کردن بینی خطرناک است؟

این کار هم خطرهای خودش را دارد. آویزهایی که در بینی قرار می‌گیرند، خطرناک‌اند و احتمال عفونت در بینی را افزایش می‌دهند. از طرفی، رها شدن آویز بینی و کشیده شدن آن همراه تنفس به نواحی بالای بینی یکی دیگر از مشکلات انجام این کار است، بنابراین باید مواظب باشید نگین‌های داخل بینی و گوش کشیده نشوند چون بسیار خطرناک است.


اگر فردی پس از سوراخ کردن گوش یا بینی دچار عفونت شد، چه کار باید بکند؟

حتما باید از آنتی‌بیوتیک‌ استفاده کند تا چرکی که در گوش یا بینی‌اش وجود دارد، از بین برود و اگر درمان نشود، ممکن است بیمار دچار آبسه شود.


گاهی پیرسینگ در آرایشگاه‌ها انجام می‌شود. در این خصوص چه نظری دارید؟

پیرسینگ(سوراخ کاری بدن Piercing)
من کلا با این کار مخالفم ولی اگر به هر دلیلی تمایل یا اجباری در انجام این کار وجود دارد، باید به‌وسیله پزشک یا متخصص انجام شود که با بی‌حسی و اصول بهداشتی جراحی‌های ابتدایی آشنا باشد چون آرایشگرها درصورت بروز واکنش‌های آلرژیک به مواد بی‌حسی و اتفاقات غیرمنتظره نمی‌توانند وضعیت را مدیریت کنند و اقدامات درمانی بعدی را انجام دهند. افرادی که بعد از پیرسینگ دچار عفونت می‌شوند حتما باید با توجه به تشخیص پزشک از داروهای آنتی‌بیوتیک، ضدقارچ و ضدویروس استفاده کنند. همچنین بهتر است پیرسینگ را تا زمان برطرف شدن عفونت خارج کنند.


برخی از افراد، به‌خصوص گروهی از نوجوانان، روی زبانشان نگین می‌کارند. این کار چه عوارضی دارد؟

زبان یکی از نقاط حساس بدن است که علاوه بر احتمال بروز خفگی به دلیل باز شدن و بلیعدن اتفاقی شیء تزیینی، کاشت نگین روی آن ممکن است، باعث ایجاد اشکال در تکلم فرد شود و حتی حس چشایی فرد را هم تحت‌تاثیر خود قرار دهد. ضمنا خطر ابتلا به عفونت مرگبار آنژین لودویگ در این نوع پیرسینگ بسیار بالاست.


از منظر دکتر ابراهیم امین صالحی, متخصص دندان‌پزشکی ترمیمی و زیبایی

آیا کاشت نگین روی دندان عارضه‌ دارد؟

اگر نگین داخل دهان و روی دندان درست و به شیوه‌ای اصولی و علمی قرار بگیرد، عارضه‌ چندانی ندارد.


حتی اگر به‌صورت طولانی‌مدت از آن استفاده شود؟

ببینید، اگر طولانی‌مدت از نگین روی دندان استفاده کنید، ممکن است پس از مدتی لکه‌های سفیدی روی دندان‌ها مشاهد شود که با مسواک زدن و استفاده از فلوراید می‌توان آنها را از بین برد. به‌هرحال، این کار بیشتر جنبه زیبایی دارد و از نظر بهداشتی و درمانی هیچ گونه ضرری ندارد، فقط ممکن است مایع چسبناک آن جذب مینای دندان شود و به آن آسیب برساند.


آیا نگین روی دندان می‌تواند باعث پوسیدگی شود؟

نه، چون دندان‌ها بیشتر بر اثر استفاده از مواد قندی و همین‌طور ماندن مواد غذایی داخل دهان دچار پوسیدگی می‌شوند و با پیروی از رژیم غذایی کم‌قند و استفاده نکردن از قندهای پرتراکم و چسبنده می‌توان از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرد. البته کشیدن نخ دندان و مسواک‌زدن مرتب هم می‌تواند تا حد زیادی از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند. بهتر است هر 24 ساعت، 2 بار مسواک بزنید، روزانه یک‌بار نخ دندان بکشید و هر 6 ماه یکبار به دندان‌پزشک مراجعه کنید. همچنین میکروب‌های دهان را می‌توان با قرقره کردن آب نمک به صورت هفتگی از بین برد، اما باید این کار به میزان لازم و دور از افراط انجام شود.


از منظر دکتر بهروز بیرشک, روان‌شناس, عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران

آیا اینکه ما به هر قیمتی خودمان را زیباتر نشان دهیم، کار درستی است؟

قطعا نه! افرادی که چنین کاری انجام می‌دهند، سعی در بیشتر دیده شدن و جلب توجه دارند و می‌خواهند نسبت به بقیه متفاوت باشند، در حالی که با این کارها نشان می‌دهند که اعتماد به‌ نفس پایینی دارند و خودشان را باور ندارند و با انجام کارهای غیرمعمول زیبایی، سلامت خود را نیز به خطر می‌اندازند.


توصیه شما به این گروه از افراد چیست؟

اینکه تلاش کنند تا به خودباوری برسند و خودشان را با هر خصوصیت و چهره‌ای که دارند، قبول کنند و بعد با خود بیندیشند که چرا می‌خواهند سلامت خود را به خطر بیندازند و واقعا هدفشان چیست؟ باید قبل از انجام هر کاری به عواقب آن فکر کرد و صرفا از روی احساس تصمیم نگرفت.


برخی خانم‌هایی که این‌گونه عمل‌ها را انجام داده‌اند، بعدها پشیمان و افسرده می‌شوند، به‌خصوص آنهایی که دچار مشکلات شدیدی شده‌اند. به این گروه از افراد چه توصیه‌ای دارید؟

توصیه‌ام به آنها این است که حالا که کار از کار گذشته، دیگر خودشان را نگران نکنند و فقط دنبال راه‌حل باشند چون با انزواطلبی هیچ مشکلی حل نخواهد شد و مشورت با یک مشاور در این زمینه قطعا کمک‌کننده خواهد بود.


از منظر دکتر شهرام افضلی, جراح و متخصص بیماری‌های چشم

آیا گذاشتن نگین داخل چشم عارضه‌ای همراه دارد؟

البته! شما هر روز که از خانه خارج می‌شوید، ممکن است هزاران اتفاق برایتان بیفتد؛ از دزدیده شدن کیفتان گرفته تا تصادف و زمین خوردن؛ منظورم این است که خروج از خانه هم عارضه دارد، چه برسد به اینکه بخواهیم اعمال زیبایی‌ این‌چنینی انجام دهیم. فردی که داخل چشم‌هایش نگین می‌گذارد، ممکن است هم دچار عارضه دارویی شود یا چشم‌هایش عفونت کند و بینایی‌اش کم شود. از طرف دیگر، ممکن است فرد پس از گذاشتن نگین داخل چشم‌هایش دچار حساسیت چشمی شود و دائم چشم‌هایش قرمز شود یا حتی فشار آنها بالا برود. به‌هرحال گذاشتن نگین در چشم، یک عمل کاملا زیبایی محسوب می‌شود که سطح چشم را دچار اختلال می‌کند و از آنجا که سطح چشم مانند سدی در برابر بیماری‌ها از چشم‌ها محافظت می‌کند، بروز هرگونه اختلال در این لایه سطحی می‌تواند مشکلاتی برای فرد ایجاد کند.


آیا خشکی چشم هم یک عارضه محسوب می‌شود؟

البته، یکی از مهم‌ترین مشکلات مربوط به سطح چشم، همین خشکی چشم و عوارض مربوط به آن است که می‌تواند به‌تدریج اختلالات قابل‌توجهی در عملکرد طبیعی سایر قسمت‌های چشم ایجاد کند. به همین دلیل بهتر است افرادی که چنین وضعیتی دارند و می‌خواهند نگین داخل چشم‌هایشان بگذارند، حتما از قبل با چشم‌پزشک خود مشورت کنند.

بیشتر بدانید : علل خشکی چشم و راه های پیشگیری از آن

آیا از منظر چشم‌پزشکان، استفاده از لنزهای زیبایی و لمسی فقط برای زیبا‌تر به نظر رسیدن کار درستی است؟

نه، ما زمانی استفاده از لنز را به بیمار پیشنهاد می‌کنیم که دچار آب‌مروارید شده باشد و برای اینکه بینایی‌اش را از دست ندهد از او می‌خواهیم که لنز بگذارد. در غیر این صورت، استفاده از لنز، آن هم فقط برای زیبا‌تر به نظر رسیدن، توصیه نمی‌شود چون خطر‌های زیادی دارد. لنزهای تماسی خیلی زود باعث عفونت در قرنیه می‌شوند و حتی ممکن است برای فرد به مرور زمان حساسیت ایجاد کنند.


فردی که از لنز با مقاصد زیبایی استفاده می‌کند، چگونه باید متوجه شود که لنز داخل چشم‌هایش غیرقابل‌استفاده شده است؟

بله، سوال خوبی است. گاهی در مهمانی فرد در چشم‌هایش سوزش زیادی احساس می‌کند و حتی چشم‌هایش قرمز می‌شود اما سعی می‌کند این وضعیت را تحمل کند در حالی که این علامت، خوب نیست و ممکن است چشم زخم شده باشد. به همین دلیل باید فورا لنز را از چشم خارج کرد.


برای نگهداری از لنز چه توصیه‌هایی دارید؟

لنز را باید حتما در ظرف مخصوص آن قرار داد، در غیر این صورت خشک می‌شود و دیگر استفاده از آن جایز نیست. افراد باید از محلول لنز استفاده کنند و لنزشان را در آن بگذارند. آنها نباید هرگز با لنز بخوابند چون به مرور زمان چشم‌هایشان دچار مشکل می‌شود. از لنزهای مشترک استفاده نکنند زیرا لنزها خیلی راحت عفونت را منتقل می‌کنند. لنز با کیفیت بالا تهیه و بیشتر از هر موضوعی به سلامت چشم‌هایشان فکر کنند. مورد دیگر اینکه از آنجا که لنزها کاملا سطح روی چشم را می‌پوشانند و مانع از رسیدن اکسیژن می‌شوند، بسیاری از استفاده‌‌کننده‌های لنز گهگاهی خشکی چشم را تجربه خواهند کرد. این خشکی چشم ممکن است در برخی شرایط خاص (مثلا سوار شدن هواپیما، بودن در آب و هوای کاملا خشک، مصرف داروهای آنتی‌هیستامین و...) شدیدتر هم شود. بهتر است تمام افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند، همیشه یک یا چند بسته قطره اشک مصنوعی با خود داشته باشند تا در این مواقع از آنها استفاده کنند.


آیا استفاده از ریمل هم می‌تواند به مرور زمان روی چشم اثر مخرب بگذارد؟

بله، مخصوصا اگر ریمل را به طور مشترک استفاده کنید. در این صورت، عفونت خیلی زود به فرد دیگر منتقل می‌شود و سوزش و خارش چشم را نیز همراه دارد. هرگز از وسایل آرایشی دیگران استفاده نکنید و پس از هر بار استفاده نیز حتما چشم‌هایتان را بشویید.


بیشتر بدانید : چه سنی برای سوراخ کردن گوش مناسب است؟

بیشتر بدانید : سوراخ کردن گوش از دیدگاه پزشکی

بیشتر بدانید : پیرسینگ خطر هم دارد؟


گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:هفته نامه سلامت