پیشگیری از لخته شدن خون با چند مکمل ادویه ادویه ای
 لخته شدن خون مشکلی است که معمولا بدون نشانه بروز کرده اما پیامدهای جبران ناپذیری دارد، در ادامه به مهم ترین خوراکی ها برای جلوگیری از لخته خون اشاره می شود

برای پیشگیری از لخته خون این ادویه ها را بخورید

هر زمانی که جریان خون در معرض مواد خاصی قرار بگیرد، فرایند لخته شدن خون فعال می شود. این مواد خاص را ترومبوژنیک می گویند، زیرا آن ها تشکیل ترومبوز (لخته خونی) را تسریع می کنند، مانند کلاژن. مواد ترومبوژنیک زیادی در پوست بدن یا دیواره رگ های خونی وجود دارد.

 هنگام پاره شدن دیواره رگ خونی و خون ریزی آن، این مواد در تماس با خون قرار می‌گیرد و باعث انعقاد آن می شود. بیشتر حمله های قلبی، سکته های قلبی و مغزی به دلیل تشکیل لخته خونی روی پلاک کلسترولی (چربی) در داخل سرخرگ قلب یا مغز است. وقتی پلاک چربی به طور ناگهانی پاره شود، مواد ترومبوژنیک داخل پلاک در تماس با خون قرار می گیرد و باعث لخته شدن خون می شود. اگر لخته خونی از جای خودش حرکت کند و به سمت مغز برود، باعث بروز سکته مغزی می شود.


دارچین ضد لخته خون

دارچین یکی از رقیق کننده های طبیعی و موثر است. این ماده حاوی کومارین است که به عنوان رقیق کننده خون عمل می کند. این ادویه شیرین می تواند فشار خون را کاهش دهد و شرایط التهابی را تسکین ببخشد. دارچین قادر است خطر ابتلا به سکته را کمتر کند.

مطالعه منتشر شده در سال 2013 نشان می دهد زمان لخته شدن خون با مصرف دارچین کاهش پیدا می کند. شما می توانید پودر دارچین را برای بهبود طعم به مواد غذایی و نوشیدنی های خود اضافه کنید.

هشدار: استفاده طولانی مدت و بیش از حد دارچین می تواند به کبد آسیب وارد کند.


زردچوبه ضد التهاب

زردچوبه یکی از بهترین گیاهان ضد التهابی طبیعی است اما به عنوان رقیق کننده خون نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این موضوع به دلیل کورکومین موجود در آن است.

کورکومین از تجمع پلاکت ها و تشکیل لخته جلوگیری می کند. پودرزردچوبه را به چای، کاری، سالاد و یگر وعده های غذایی خود اضافه کنید. می توانید یک لیوان شیر زردچوبه در روز میل کنید. اگر مکملی مصرف می کنید قبل از به کار بردن زردچوبه با پزشک خود مشورت کنید.

نکته: اگر از وارفارین استفاده می کنید از زردچوبه استفاده نکنید.


زنجبیل کاهنده سکته

زنجبیل یکی از گیاهانی است که می تواند در کاهش لخته شدن خون موثر باشد. این ماده می تواند در پیشگیری از تشکیل لخته خونی جدید مفید باشد و خطر سکته را کاهش دهد . علاوه بر این، زنجبیل می تواند جریان خون در طول بدن را بهبود ببخشد. کمی زنجبیل به آب میوه خود بیفزایید یا آن را به غذاها اضافه کنید.

شما می توانید دو الی سه فنجان چای زنجبیل نیز در روز بنوشید به شرطی که به زنجبیل حساسیت نداشته باشید.


فلفل رقیق کننده

فلفل نیز خاصیت رقیق کنندگی خون دارد و می تواند جریان خون را در بدن افزایش دهد. این ماده در برگیرنده کپسایسین است که می‌تواند لیپیدها را از شریان ها حذف کند. این گیاه فشار خون را کاهش می دهد و به طور کلی سلامت قلب را بهبود می بخشد.فلفل تازه و خرد شده را به مواد غذایی خود اضافه کنید.همچنین می توانید پودر فلفل را بر روی مواد غذایی خود بپاشید.


راهکارهایی برای رفع لخته خون
خون,لخته خون

  • از کاهش آب بدن جلوگیری کنید ؛ به‌ویژه تحت تاثیر تعریق در اثر افزایش درجه‌ حرارت محیط یا تب، اسهال، استفراغ ، مصرف بی‌رویه‌ داروهای مُدر( ادرار آور) یا طی مسافرت‌های طولانی مدت.

  • استفاده‌ بیشتر از مواد غذایی فیبری که منشأ گیاهی دارد، به‌ویژه انواع سبزی و میوه‌ ها؛ ‌طوری که از طریق مصرف آن‌ها بیش از ۲۰گرم فیبر به ازای هر ۱۰۰۰ کیلو کالری دریافتی وارد دستگاه گوارش شما شود. بدین ترتیب نه تنها مانع از بروز یبوست می‌شود، بلکه جذب متعادل موادقندی و چربی‌ها و نیز خنثی‌سازی مواد سرطان ‌زا، توسط فیبر مصرفی صورت می گیرد.

  • کاهش چربی‌های خون ،به ویژه کلسترول خون بسیارمهم است.


برای پیشگیری از لخته شدن خون نکات زیر را در نظر بگیرید

  • برای کاهش دریافت اسیدهای چرب اشباع زیر۷ درصد باید مصرف روغن نباتی جامد، پیه حیوانی و چربی‌های حیوانی (غیرروغن ماهی) وبرخی مواد چرب مانند روغن نارگیل حذف یا بسیار محدود شود و مقدار کل چربی دریافتی کاهش داده شده را نیز به‌طور متناسبی در وعده‌های غذایی تقسیم کرد.

  • خوردن صبحانه و حذف نکردن آن به‌مقدار قابل توجهی موجب کاهش احتمال لخته شدن خون و چسبندگی پلاکت‌ها می‌شود.
     

  • محدود کردن مصرف گوشت به ویژه گوشت‌ قرمز و نیز همچنین عدم استفاده یا مصرف خیلی کم منابع غذایی حاوی اسید آراشیدونیک فراوان مثل دل، قلوه، مغز و پیه ‌گاو و گوسفند از عوامل پیشگیری از لخته خون محسوب می شود

بیشتر بدانید : درمان لخته خون پا با 9 روش خانگی

بیشتر بدانید : از لخته شدن خون جلوگیری کنید!!

بیشتر بدانید : چه کسانی در معرض خطر لخته شدن خون قرار دارند؟

بیشتر بدانید : علائم وجود لخته خون در بدن شما

بیشتر بدانید : لخته شدن خون در پا را جدی بگیرید


گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : khorasannews.com