کرونا با ریه ها چه می کند؟ آیا بعد از درمان آثار آن در ریه می ماند؟
همه می دانیم که اولین تاثیر ویروس کرونا بر روی ریه هاست به همین دلیل در این مطلب با جزئیات بیشتری به چگونگی تاثیر ویروس کرونا بر روی ریه اشاره می شود

تاثیر ویروس کرونا بر روی ریه ها

کروناویروس‌ به خاطر وجود شاخک‌های تاجی شکلی که بر روی سطوحش وجود دارد، با این نام شناخته شده و می‌تواند سبب بروز کووید 19 شود. این ویروس یک عفونت ویروسی واگیردار است که در ابتدا گلو و سپس ریه‌ فرد مبتلا را درگیر می‌کند.

کروناویروس‌ها سلول‌های زنده را آلوده می‌کنند که بتوانند از آن طریق تولید مثل کنند؛ درون ویروس‌ها ماده ژنتیکی وجود دارد که ویروس‌ها به کمک اطلاعات نهفته در آن تکثیر می‌شوند، پوسته پروتئینی ویروس محافظی سخت مانند یک حصار محکم بر روی ماده ژنتیکی آن ایجاد می‌کند که ویروس بتواند به راحتی بین موجودات زنده جا به جا شده و تکثیر شود.

در خارجی ترین لایه ویروس، شاخک‌های پروتئینی وجود دارند که به اتصال ویروس به سلول‌های سالم کمک می‌کنند؛ وقتی ویروس وارد بدن فرد می‌شود شاخک‌های موجود بر سطح ویروس به مولکول‌های گیرنده موجود بر سطح غشا سلول‌های سالم متصل می‌شود و ویروس وارد سلول‌های بدن ما می‌شود.

البته ویروس ها نیازی به ورود به هسته سلول‌ها ندارند و می‌توانند مستقیما به بخشی از سلول دسترسی داشته باشند و از این طریق پروتئین‌های مورد نیاز برای تکثیر ویروس را می‌سازند و در نهایت یک ویروس جدید ساخته شده که شروع به حرکت به بافت‌های بدن می‌کند.

بیشتر بدانید : آیا ویروس کرونا در فریزر از بین می رود؟+ پاسخ به چند سوال مهم کرونایی

بیشتر بدانید : ویروس کرونا چطور به بدن حمله می کند که باعث مرگ می شود؟

بیشتر بدانید : بهترین ضدعفونی کننده ها برای از بین بردن کرونا

چگونگی بروز علائم عفونت ریوی

هر کدام از ریه‌ها از چند بخش تشکیل شده است، در حالت عادی هنگامی که تنفس می‌کنیم هوا آزادانه درون نای و لوله‌های تنفسی حرکت می‌کند و سپس وارد کیسه‌های هوایی می‌شود. این کیسه‌های هوایی خاصیت ارتجاعی دارند و هر کدام از آنها ساختاری مانند یک بادکنک کوچک دارد که کار تبادل اکسیژن تازه و کربن دی‌اکسید در این محل و بین رگ‌ها و کیسه‌های هوایی انجام می‌شود. لایه موجود در مجاری تنفسی بیشتر میکروب‌هارا به خود جذب می‌کند.

در بدن یک فرد سالم مژک‌هایی در مجاری تنفسی وجود دارند که مدام میکروب‌های درون مجاری تنفسی را به بیرون هدایت می‌کنند و در نهایت فرد با یک سرفه آنها را از بدن خارج می‌کند.

از طرفی سلول‌های دستگاه ایمنی بدن میکروب‌ها و ویروس‌هایی که به کیسه‌های هوایی رسیده اند را نابود می‌کند اما وقتی دستگاه ایمنی بدن ضعیف باشد،‌ مثل موارد ابتلا به کرونا ویروس، ویروس‌ها می‌توانند دستگاه ایمنی بدن فرد را احاطه کرده و تحت تاثیر قرار دهند. در چنین حالتی کیسه‌های هوایی ملتهب شده و دستگاه ایمنی شروع به حمله به ویروس‌های در حال تکثیر می‌کند و در نتیجه این التهاب کیسه‌های هوایی پر از مایع می‌شوند و کار تبادل اکسیژن سخت می‌شود.

عفونت ویروسی ایجاد شده می‌تواند حتی هر دو ریه فرد مبتلا را آلوده کند که به دنبال بروز این عفونت تنفس فرد سخت شده و درد سینه احساس خواهد کرد.

سرفه،‌ تب و لرز، پریشانی، سر درد، درد و کوفتگی بدن، احساس خستگی از علائم عفونت ریه است، اما عوارض این مشکل گاها جدی‌تر هم می‌شود. وقتی تنفس برای فرد مبتلا به بیماری سخت شود نارسایی تنفسی ایجاد شده و در آن شرایط فرد برای تنفس نیاز به دستگاه‌های کمک تنفسی یا ونتیلاتور خواهد بود. البته شدت بروز علائم در هر فرد وابسته به عوامل مختلفی همچون سن، شرایط ایمنی بدن و... دارد.


بیشتر بدانید : خرید خود را چگونه ضد عفونی کنیم که به کرونا مبتلا نشویم؟

بیشتر بدانید : آیا خوردن الکل می تواند از کرونا پیشگیری کند؟

بیشتر بدانید : آیا در قالیشویی هم ویروس کرونا به فرش ها منتقل می شود؟


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: کانال خبری سازمان نظام پزشکی