چطور تورم پاها را در خانم های باردار درمان کنیم؟
 ورم پا در دوران بارداری پدیده ای طبیعی است اما ورم بیش از حد آزار دهنده و در مواردی ممکن است نشانه ای از یک بیماری باشد

تورم پای زنان بادار به راحتی درمان می شود

کمترین استرس و ناراحتی مادر روی جنین او تاثیر می‌گذارد، به همین دلیل باید از عوارض بارداری هم کاست تا او تجربه شیرینی از فرزندآوری داشته باشد.  یکی از مشکلات جسمی این دوران تورم پاهاست که در ادامه مطالبی را در این زمینه مطالعه می‌کنید:

 تورم زیاد پاها

تورم پا‌ها که با آن اِدم می‌گویند می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد؛ کفش‌ها دیگر اندازه‌تان نیست و ممکن است هنگام راه رفتن، احساس درد کنید. ادم در پا‌ها می‌تواند در هر مرحله‌ای از بارداری روی دهد، اما در سه ماهه‌ سوم معمولا تشدید می‌شود.

 دلیل اصلی 

تورم بخش طبیعی بارداری است که به دلیل تولید خون و مایعات اضافی در بدن برای تامین نیاز‌های جنین در حال رشد به‌وجود می‌آید. این مایعات به تورم قوزک زانو و کف پا  منجر می‌شود. رشد هر روزه  جنین، فشار بیشتری به رگ‌ها وارد می‌کند و برگشت خون از پا‌ها به سمت قلب کُندتر می‌شود.

ایستادن طولانی مدت، فعالیت‌های زیاد، رژیم غذایی کم پتاسیم، مصرف زیاد کافئین و سدیم هم باعث تشدید این تورم می‌شود.

 تورم پاها چقدر می تواند خطرناک باشد؟

تورم پا به مادر آسیبی نمی‌زند، اما در  برخی مادران می‌تواند علامت به‌وجود آمدن یک بیماری به نام «پره اکلامپسی»، باشد؛ بنابراین اگر ناگهان دچار تورم پا تورم زیاد در  صورت، فشار خون بالا، سردرد شدید و کاهش دفع ادرار شدید حتما  به سرعت با پزشک مشورت کنید.

 روش هایی برای کاهش تورم

پیاده روی کنید

وقتی راه می‌روید عضلات پاهای‌تان به طور مداوم منقبض و منبسط می‌شود و این کمک می‌کند مایعات اضافی از بافت‌ها خارج شود. همچنین بالا رفتن ضربان قلب، گردش خون را در پا‌ها افزایش می‌دهد که برای  کمتر شدن مایعات در پاها مفید است.

با سرعت کم شروع کنید و به تدریج سرعت و مدت پیاده روی  را افزایش دهید، از ۲۰ تا ۶۰ دقیقه.

بیشتر بدانید : نقش ورزش در دوران بارداری

پاهایتان را بالا نگه دارید

بالا نگه داشتن پا‌ها کمک می‌کند از تورم شان کم شود. این کار موجب بهبود جریان خون  می شود و از تجمع مایعات در پا‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین توجه داشته باشید که برای مدت طولانی نایستید.

 پاهایتان را در آب و نمک اپسوم نگه دارید

نمک اپسوم (سولفات منیزیم) نه تنها از تورم پاهای‌تان کم می‌کند بلکه درد عضلات را تسکین می‌دهد. لگن کوچکی را از آب ولرم پر کنید، یک دوم فنجان نمک اپسوم در آن حل کنید، چند قطره عصاره استوقودوس یا گلاب در آن بریزید و پاهای‌تان را در آن بگذارید تا زمانی که آب، سرد شود. این کار را سه بار در هفته انجام دهید.

پاهایتان را ماساژ دهید

ماساژ برای تسکین تورم پا‌ها مفید است. ماساژ دادن با حرکات آرام، به پوست و عضلات فشار وارد و سیستم لنفاوی را فعال می‌کند و مایعات به طور طبیعی تخلیه می‌شود.

کمتر نمک مصرف کنید

فشار خون بالا می‌تواند موجب ادم بارداری شود. برای پایین آوردن فشار خون باید کمتر نمک مصرف کنید.

غذا‌های پتاسیم‌دار میل کنید

غذا‌های غنی از پتاسیم کمک می‌کند سدیم از بدن‌تان دفع  شود و نسبت نمک به آب در بدن‌تان در سطح مطلوبی بماند. سدیم موجب حفظ آب بدن می‌شود بنابراین خوردن غذا‌های  دارای پتاسیم در برطرف شدن ادم بارداری سودمند است. موز، آووکادو، انجیر کاهو، کیوی، آب آلو، اسفناج، گوجه فرنگی‌ و کاسنی پتاسیم زیادی دارد.

آب کافی میل کنید

علت  تورم پا‌ها در دوران بارداری، تعادل  نداشتن سدیم و آب در بدن است. بدن‌تان را هیدراته نگه دارید. می‌توانید کمی آب‌لیموی تازه به لیوان آب‌تان اضافه کنید. لیموترش خاصیت ضد التهابی دارد و برای برطرف کردن تورم خوب است. کافئین کمتر مصرف کنید، چون موجب دهیدراته شدن (کمبود آب )بدن می‌شود.

بیشتر بدانید : لیست ممنوعه غذایی زنان باردار

بیشتر بدانید : ورم پا بعد از سزارین و بررسی دیگر مشکلات بعد از سزارین

بیشتر بدانید : چرا در دوران بارداری دچار فراموشی و آلزایمر می شوید

بیشتر بدانید : در ماه دوم بارداری حواستان به این موارد باشد

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع :khorasannews.com