علائم کمبود مواد مغذی در بدن
کمبود مواد مغذی در بدن علائمی داردکه بهتر است آنها را بشناسید و در صورت رو به شدن با این علائم برای جبران این کمبودها دست به کار شوید

کمبود مواد مغذی در بدن و علائم آن

موارد زیر از این علائم هستند که در صورت مشاهده هر یک از آنها باید با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت و در صورت نیاز مکمل مصرف کنید.

سردرد یا گرفتگی عضلات نشانه کمبود منیزیم

منیزیم یک ماده مغذی کلیدی برای سیستم عصبی است. کمبود پتاسیم، کلسیم یا منیزیم در رژیم‌ غذایی می‌تواند باعث گرفتگی عضلات پا شود. مصرف دیورتیک‌ها - داروهایی که اغلب برای فشار خون بالا تجویز می‌شوند - یکی از عواملی است که کمبود پتاسیم را به‌همراه دارد. سطوح مناسب منیزیم در بدن می‌تواند دفعات حملات میگرنی را در افرادی که دچار کمبود این ماده معدنی هستند، کاهش دهد.

آکنه نشانه کمبود روی

یکی از دلایلی که متخصصان مراقبت از پوست استفاده از اکسید روی را برای بهبود آکنه پیشنهاد می‌کنند این است که نتایج چند مطالعه تحقیقاتی، ارتباط بالقوه بین سطوح پایین روی در بدن و بروز آکنه را نشان داده است. روی دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد التهابی است و تولید چربی بدن را کاهش می‌دهد. تقریبا ۷۹ درصد از بیماران پس از مصرف مکمل‌های روی شاهد ۸۰ تا ۱۰۰ درصد بهبود آکنه بودند.

مو و ناخن خشک و شکننده نشانه کمبود بیوتین

علائم کمبود بیوتین یا ویتامین B7 شامل مواردی مثل ریزش‌ مو، خشک و پوسته‌پوسته‌شدن پوست، ترک‌خوردن گوشه‌های دهان، زبان متورم و دردناک که رنگ سرخابی دارد (گلوسیت) و خشکی چشم است.

موهای کم‌پشت‌ نشانه کمبود آهن

آهن به طرز عجیبی در کم‌پشت‌شدن و ریزش مو نقش دارد. دریافت مقادیر مناسب این ماده‌ مغذی می‌تواند رشد و پرپشت‌شدن موها را به‌همراه داشته باشد.

میلیا یا برآمدگی‌های سفید کوچک روی پوست نشانه کمبود اسیدهای‌چرب

برآمدگی‌های سفید کوچکی که اغلب روی پوست قسمت‌هایی مانند پشت بازوها، بینی یا گونه‌ها ایجاد می‌شود اغلب در اثر یک اختلال پوستی به نام کراتوز پیلاریس بروز می‌کند. این بیماری از تجمع کراتین - یک پروتئین سفت که از پوست در برابر مواد مضر و عفونت محافظت می‌کند - ناشی می‌شود. کراتین یک پلاک پوسته‌پوسته تشکیل می‌دهد که بازشدن فولیکول مو را مسدود می‌کند. تشکیل تعداد زیادی از این پلاک‌ها ایجاد این دانه‌های پوستی را به‌همراه دارد.

بیشتر بدانید : چگونه تمام مواد مغذی خوراکی ها را هنگام پخت از آنها بیرون بکشید!

بیشتر بدانید : 3 ماده مغذی مورد نیاز بدن مادران

بیشتر بدانید :  مواد مغذی سبزیجات هنگام پخت را چگونه حفظ کنیم

بیشتر بدانید : مغذی ترین مواد خوراکی روی زمین

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:jamejamonline.ir