هشدار، رانندگی برای روزه داران مبتلا به دیابت به ممنوع
روزه داری برای یرخی مبتلایان به دیابت توصیه نمی شود، اما برخی دیابتی ها با مشورت پزشک می توانند روزه بگیرند، اما برای این افراد رانندگی توصیه نمی شود که در ادامه به بیان علت آن می پردازیم

اگر روزه می گیرید و دیابت دارید لطفا رانندگی نکنید

آمار نشان می‌دهد در طول ماه رمضان، تعداد تصادفات رانندگی افزایش خفیفی پیدا می‌کند. دلیل این موضوع کاملا مشخص نیست و به نظر می‌رسد که مجموعه‌ای از عوامل در این زمینه نقش دارند، از جمله  :

  • عجله برای رسیدن به افطار
  • شلوغ شدن برخی گذرگاه‌ها در نتیجه توقف خلاف قانون
  • افت قند به ویژه در ساعات پایینی روز

بیشتر بدانید : دیابت، 20 غذایی كه دشمن دیابت هستند

بیشتر بدانید : آیا تمام کسانی که دیابت دارند نمی توانند روزه بگیرند؟

درباره عامل آخر، یعنی افت قند خون، به نظر می‌رسد برخی گروه‌ها بیشتر در معرض آن هستند.

در خصوص توانایی بیماران دیابتی در روزه‌داری، قانون یکسانی وجود ندارد. بسته به شرایط بیمار ممکن است در برخی موارد به صورت کلی آن‌ها از روزه‌داری نهی شوند یا در مقابل، با رعایت برخی شرایط اجازه روزه‌داری به این افراد داده شود.

اما حتی در شرایطی که افراد بعد از مشورت با پزشک روزه می‌گیرند نیز تضمینی وجود ندارد که دچار افت قند خون نشوند. در واقع بررسی‌های گروهی از محققان روی بیماران دیابتی روزه‌دار در تعدادی از کشورهای اسلامی نشان می‌دهد که حدود  17 درصد  افراد روزه‌دار دیابتی در طول روز، دچار افت قند شده‌اند.

با توجه به غیرقابل پیش‌بینی بودن این افت قند در این بیماران، توصیه کلی اجتناب از رانندگی در زمان روزه‌داری است چرا که در صورت افت قند، احتمال حوادث رانندگی به شدت افزایش می‌یابد.

البته فراموش نکنید اگر دیابت دارید و پزشک به شما اجازه روزه‌داری داده است، اگر حتی برای یک بار هم در زمان روزه‌داری دچار افت قند خون شدید، لازم است وضعیت شما دوباره توسط پزشک بررسی شود.


بیشتر بدانید : اگر دیابت درمان نشود این اتفاقات وحشتناک برایتان می افتد!

بیشتر بدانید : آیا با دیابت می شود روزه گرفت؟

بیشتر بدانید : توصیه‌های رییس انجمن دیابت درباره روزه داری


 گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : khorasannews.com