آیا واقعا تریاک برای سلامت مفید است؟
 باور بسیاری از مردم این است که مصرف تریاک به درمان درد و برخی بیماری ها کمک می کند، اما پزشکان این اعتقاد را ندارند

باور مفید بودن تریاک کاملا غلط است؟

رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در کنگره بین المللی دانش اعتیاد با اشاره به اینکه گزارش سازمان ملل برای اولین بار اعلام کرد که که در سال ۲۰۱۹ تعداد معتادان به ۵۳ میلیون نفر رسیده است، گفت: در کنگره قبلی اعتیاد، تعداد ذکر شده برای معتادان 25 میلیون نفر بود و در هند و نیجریه آمار اعتیاد به شدت افزایش یافته و شیوع اعتیاد در سال جاری را نسبت به سال قبل ۵۶ درصد بیشتر اعلام می‌کنند.تنها در افغانستان حتی با وجود خشکسالی در سال گذشته ۷ هزار و ۸۰۰ تن تریاک تولید شده است و تولید کوکائین نزدیک به ۲۰۰۰ تن است.

 اعتیاد را باید به عنوان یک بیماری تلقی کنیم. علم اعتیاد این را پذیرفته و بر این باور است که فرد معتاد یک مریض است و باید معالجه و کمک شود در حالیکه در گذشته در تمام دنیا به عنوان جرم تلقی می‌شده است.

باید پیشگیری را در دوران مدرسه و نوجوانی انجام دهیم و برای جوانان اشتغال و سرگرمی های مثبتی ایجاد کنیم و اینها مشکلاتی است که می‌تواند منجر به افزایش اعتیاد شود، هنوز درمان قطعی و موثری برای اعتیاد نداریم که اگر تحقیقات موثری در این زمینه انجام شود باید منتظر باشیم در آینده درمان‌های موثری برای اعتیاد داشته باشیم.

موضوع اعتیاد یکی از مسائل مهم در کشور ماست، اعتقاد به این که تریاک ممکن است مفید باشد، یک اعتقاد کاملاً غلط است.

در کنار پدیده‌ای که در کشور ما است در جهان نیز مصرف مواد افیونی افزایش یافته است به طوری که در آمریکا ۳۰۰ هزار نفر به دلیل اعتیاد فوت کردند و پیش بینی می شود در دهه آینده نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر در آمریکا فوت کنند.

به گفته وی بیشتر اعتیاد هایی که در کشورهای آمریکا و اروپا است با داروهای مسکنی است که در داروخانه ها به افراد داده می‌شود و این منجر به اپیدمی بزرگی در جهان شده است.

 یکی از بحث هایی که در رابطه با اعتیاد باید به آن توجه کرد این است که همیشه در شمال ایران سرطان مری زیاد است و در جنوب ایران سرطان مثانه که رابطه جدی با مصرف تریاک دارد بنابراین تریاک تنها یک ماده مخدر نیست و عامل بیماری هم هست.


بیشتر بدانید : تریاک و تأثیر آن بر بیماریهای قلبی و عروقی

بیشتر بدانید : مواد مخدر توانایی جنسی را افزایش می دهند؟

بیشتر بدانید : آنچه درباره آزمايش اعتياد نمی‌دانستيد


گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: isna.ir