پنیرهایی که به صورت باز فله ای فروخته می شوند, خطرناک هستند؟
یک متخصص علوم و صنایع غذایی گفت: اغلب پنیرهای سنتی که به صورت باز و کیلویی توسط مغازه داران به مشتری عرضه می شوند، غیر کارخانه ای بوده و از همه بدتر آنکه نحوه عرضه شان غیر بهداشتی است.
  1. نحوه خرید و نگهداری پنیرهای سنتی باز فله ای

دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گفت: یک حلب ۱۷ کیلویی پنیر که در مغازه توسط فروشنده باز می شود و هر بار مقداری از آن را با دست آلوده بر می دارد و به مشتری می دهد، بدترین نوع عرضه این محصول لبنی فسادپذیر است، ضمن اینکه باز بودن مداوم در حلب باعث می شود آلودگی و گرد و خاک وارد آن شود و نکته مهمتر آنکه گاهی خود این حلب ها از مواد بازیافتی و آلوده تهیه شده اند و می توانند باعث افزایش بار میکروبی و شیمیایی محصول شوند.

برای تهیه پنیر سنتی به دنبال انواع کارخانه ای آن که درون حلب های کوچک فلزی بسته بندی شده اند بروند و حتما به نام و نشان کارخانه تولید کننده آن و مجوز بهداشت و تاریخ مصرفش توجه کنند.

بعد از باز کردن درب حلب، پنیر را از درون ظرف فلزی اش خارج کنید و درون ظروف شیشه ای در دار بگذارید.

  1. برای جلوگیری از کپک زدن پنیرهای سنتی چه باید کرد؟

س از آنکه پنیر را درون ظرف شیشه ای قرار دادید، سطح پنیر را با آب نمکی که آب آن جوشیده و نمکش کم غلظت باشد بپوشانید. در این شرایط پنیر به مدت طولانی تری قابلیت نگهداری دارد.

اغلب پنیرهای سنتی در گروه پنیرهای نرم قرار دارند که میزان رطوبت بالاتری داشته و چون احتمال کپک زدگی و فساد پذیری آن ها زیاد است باید حتما در یخچال نگهداری شوند. اما پنیرهای سخت همچون پنیر آبی و پنیر پارمیزان چون رطوبت کمتری دارند در برابر فساد مقاوم بوده و می توان تا مدت ها آن ها را خارج از یخچال نگهداری کرد.


گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:salamatonline.ir