منابع ویتامین K
یکی از ویتامین های مفید برای بدن، ویتامین K است. ویتامینK به انعقاد خون و استحکام استخوان ها کمک می کند. اگر مقادیر کافی ویتامین K به بدن نرسد احتمال ابتلا به حمله قلبی پوسیدگی دندان و پوکی استخوان افزایش می یابد. سوالی که این جا مطرح می شود این است که چه غذاهایی حاوی ویتامین K است. در ادامه مطلب به این مواد غذایی اشاره می کنیم.
منابع ویتامین K : کرفس
خوردن روزانه یک ساقه کرفس 15درصد از نیاز بدن به ویتامین K را تامین می کند. کرفس همچنین منبع خوبی برای آهن، پتاسیم، کلسیم و آنتی اکسیدان است.
منابع ویتامین k : پیازچه
پیازچه سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی است. پیازچه شامل مقادیر زیادی فیبر، پروتئین، ویتامین B وCاست. این ماده مغذی به صورت خام و پخته سرو می شود.
منابع ویتامین k : بامیه
نصف پیمانه بامیه 43درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین Kرا تامین می کند . بامیه را به خورشت یا سوپ بیفزایید و میل کنید.
منابع ویتامین k : اسفناج
این گیاه منبع بسیار خوب انواع ویتامین است .مصرف روزانه یک پیمانه اسفناج 181درصد از نیاز بدن را به ویتامین K تامین می کند و همچنین شامل مقادیر زیادی ویتامینC،کلسیم و آهن است.
منابع ویتامین k : هویج
10درصد یک هویج متوسط را ویتامین K تشکیل داده است .این ماده غذایی انرژی معادل 25 کالری را آزاد می کند پس گزینه خوبی برای استفاده در رژیم های لاغری است.
منابع ویتامین k : کلم
95درصد از نیاز روزانه خود به ویتامینK را می توانید با مصرف یک پیمانه کلم برطرف کنید. کلم گیاهی سرشار از فیبر، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، ویتامینE و C است.
منابع ویتامین k : آلو بخارا
یک فنجان آلو 7درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین Kرا بر طرف می کند . آلو منبعی سرشار از پتاسیم، کلسیم، فیبر و ویتامین A است.
نکته
دو نوع از این ویتامین وجود دارد.اولین شکل آن ویتامین 1- K است که در گیاهانی مانند اسفناج وکلم وجود دارد.
دومین نوع آن هم دربدن یافت میشود که به طورطبیعی محل تولید آن در روده است.
هر دو ویتامین 1- K و 2- K پروتئینهایی تولید میکند که نقش آن ها کمک به لخته شدن خون است. لخته شدن خون از خون ریزی مفرط داخلی و خارجی جلوگیری میکند. بیشتر افراد بزرگ سال میزان کافی از ویتامین K را از طریق مصرف خوراکیها و آن چه بدن به طور طبیعی تولید میکند، دریافت میکنند. با این حال برخی داروها وبیماریها، تولید ویتامین K را کاهش می دهد و از جذب آن جلوگیری میکند.
به گفته کارشناسان کمبود ویتامین K درنوزادان شایعتراست. همچنین بزرگ سالانی که از داروهای ضد انعقاد، آنتی بیوتیکهای مداخلهگر در تولید و جذب ویتامین K، میزان بالایی از ویتامین A یا E مصرف میکنند، بیشتر مستعد ابتلا به کمبود ویتامین K هستند. همچنین کمبود این ویتامین میتواند ناشی از بیماری باشد که مانع از جذب صحیح چربی میشود.
نشانه های کمبود ویتامین K
- کمبود ویتامین K علایم متعددی دارد از جمله:
- کبود شدن بدن
- ظاهر شدن لختههای خونی کوچک زیر ناخنها
- تیره شدن رنگ مدفوع یا وجود خون در آن
- وجود خون در غشای مخاطی
در صورتی که کمبود ویتامین K تشخیص داده شود، برای فرد مصرف مکملهای این ویتامین به نام فیتونادیون تجویز میشود.
اگر می خواهید بیشتر بدانید : ویتامین K، ویتامین ناشناخته
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : khorasannews.com