نکات طلایی سحری برای رفع عطش ماه رمضان
سپیده دولتی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مطلبی توصیههای تغذیهای برای ماه مبارک رمضان را تشریح کرد.
بر اساس این گزارش، مطالعات متعدد نقش موثر روزهداری را در بهبود بیماریهای مختلف نشان دادهاند. در اغلــب بیماریهائی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه داری مفید است.
مطالعات نشان داده است روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید بوده و میزان چربیهای نامطلوب موجود در خون را تنظیم میکند و موجب افزایش میزان چربی های مفید خون میشود.
بیشتر بدانید : بخور و نخورهای سحری
بیشتر بدانید : 8 توصیه سحری + 8 توصیه افطاری
توصیههای سحری
خیلیها فکر میکنند هنگام سحر باید غذاهای پرچربی وپرکالری بخورند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند. بد نیست بدانید مصرف موادغذایی پرچربی بخصوص در هوای گرم موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن میشود.
توصیه شده در وعده سحری از مواد غذایی پرفیبر مثل میوهها وسبزیها استفاده کنید که منبع سرشاری از فیبر هستند. مواد غذایی پرفبیر آب زیادی درخود جذب میکنند و بدن میتواند آن را به آهستگی جذب کند واحساس تشنگی دیرتر عارض میشود.
مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصا بین غذا توصیه نمیشود چون موجب رقیق شدن شیره معده وآنزیمهای گوارشی شده وروند هضم غذا مختل می شود.
از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب نمائید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهای معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد میشود.
برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمیشود بلکه بدلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب میشود تا شخص روزه دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین وچرب پیدا کند وهمین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن وچاقی میشود.
مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود. مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در نتیجه کاهش قند خون میشوند. به این ترتیب مصرف مـــواد غـــذایی شیرین و حاوی قندهای ساده در وعده سحری موجب میشود شخص زودتر گرسنه شود. از آنجا که میوهها نیز حاوی قندهای ساده هستند توصیه میشود در وعده سحری کمتر مصرف شوند. انواع میوه را که حاوی ویتامینها واملاح معدنی است و بسیار مفید برای سلامت بدن هستند بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.
برای کاهش تشنگی میتوانید از لیمو ترش و سبزی خوردن و سالاد در وعده سحری استفاده کنید.
در هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک مانند کوکوسیب زمینی، کوکوسبزی، کتلت، انواع کباب و همچنین از مصرف زولبیا، حلواهای شیرین و چرب، غذاهایی که با ادویه جات زیاد تهیه می شوند، سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و دیگر غذاهای آماده به دلیل ایجاد تشنگی خود داری کنید.
از خوردن چای زیاد و پررنگ و قهوه در هنگام سحر خودداری نمایید، زیرا باعث دفع ادرار زیاد و موجب تشنگی در طول روز می شوند.
مهمترین زمان برای نوشیدن آب کافی یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحری است. مصرف میوه مثل هندوانه، خربزه ،طالبی و آبمیوه تازه یا شربت های کم شیرین حاوی خاک شیر و تخم شربتی در فاصله افطار تا سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری میکند.همچنین برای جبران کمبود میزان آب و املاح بدن در ماه رمضان میتوان از مقداری سوپ یا آش ساده هنگام افطار استفاده کرد.
از غلات و حبوبـات به میزان دلخـواه در ترکیبـات غذایـی سحری برای جلوگیری از افت قند خون در طول روزه داری و یبوست استفاده کنید.
در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی های مختلف مصــرف شود. سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری میکنند.
بیشتر بدانید : از مصرف این نوشیدنی در سحر پرهیز کنید!
بیشتر بدانید : سحری بخوریم یا نه؟
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/hhealth
منبع : farsnews.ir