کسانی که نباید آویشن مصرف کنند
با وجود تمام خواص معجزه آسای آویشن اما مصرف آن برای برخی افراد ممکن است خطرناک باشد

افرادی که بهتر است از آویشن استفاده نکنند

از آویشن در دوران رم باستان، برای جلوگیری از مسمومیت استفاده می شد، مثلا اگر شخصی دچار مسمومیت می شد، او را با آب آویشن حمام می کردند تا از تاثیرات مسمومیت جلوگیری کنند. در زمان های قدیم که یخچال وجود نداشت از آویشن در پخت غذا استفاده می کردند تا تأثیر مخرب گوشت فاسدشده را کم کند و از بروز بیماری های ناشی از مصرف غذای ناسالم پیشگیری کنند. همچنین به جای آنتی بیوتیکهای قوی امروزی، از آویشن برای درمان زخم ها استفاده می کردند.

به طور کلی آویشن تاثیر بسیار زیادی در بهبود وضعیت سیستم ایمنی، دستگاه های تنفسی، گوارشی، عصبی و بخش های دیگر بدن دارد. تاثیر این گیاه را بر افزایش قد و طول عمر نمی توان نادیده گرفت. روغن این گیاه برای افزایش قدرت ذهن، تسریع گردش خون، جوانسازی پوست و بهبود سلول های بدن دارای خواص بسیار است. همچنین در درمان آکنه، کاهش فشار خون، سرطان روده بزرگ، کاهش موخوره و ریزش مو نیز دارای فواید زیادی می باشد.

این گیاه آنتی باکتریال دارای ویتامین K است که موجب افزایش کلیسیم، آهن و بهبود پوکی استخوان می شود.

آویشن دارای موادی به نام تیمول و کلرهگزیدین است که از پوسیدگی دندان جلوگیری می کنند.

علاو بر این بیماران کلیوی و افراد دارای تنگی نفس می بایست برای بهبود و کاهش بیماری، از ترکیب یک قاشق مرباخوری عسل با ۱۰ گرم گیاه آویشن دمنوش تهیه کرده و آن را میل کنند.

زمانی که پای سلامتی به میان می آید، آویشن مانند یک داروخانه مجهز، سلامت بدن را تامین می کند اما همین گیاه درمانی قوی برای برخی افراد مضر است.

خواص آویشن بی شمار است اما افرادی هستند که نباید از این گیاه دارویی فوق العاده استفاده کنند مانند:

زنان باردار

مصرف بیش از اندازه گیاه آویشن در بارداری خطر افزایش سقط جنین را به همراه دارد. زنان باردار و شیرده نباید بدون نظر پزشک، از مکمل ها و داروهای گیاهی استفاده کنند.

افراد مبتلا به حساسیت 

ماده شیمیایی تیمول که در آویشن وجود دارد باعث کاهش ضربان قلب، افت دمای بدن، بروز حالت تهوع ، استفراغ، سرگیجه و سردرد می شود.تیمول و کارواکرول از ترکیبات شیمیایی آویشن هستند. افرادی که حساسیت دارند ممکن است پس از مصرف آویشن از تحریک غشاهای مخاطی رنج ببرند. بنابراین نباید از آویشن استفاده کنند.

کسانی که شیمی درمانی می شوند

افرادی که شیمی درمانی می کنند قبل از استعمال موضعی آویشن، به شکل تیمول،که باعث جذب فلوروراسیل (داروی درمان سرطان) می شود با پزشک مشورت نمایند.

کودکان زیر ۱۰ سال 

مصرف آویشن برای کودکان زیر ۱۰ سال خطرناک است حتی از دهانشویه ی لیسترین هم که حاوی آویشن است نباید به عنوان ضدعفونی کننده ی دهان برای کودکان مصرف شود و استفاده از آن باید تحت نظر پزشک باشد.

افرادی که دچار آلرژی به خانواده نعناع هستند

برخی افراد به گیاهانی از خانواده نعناع آلرژی دارند و مصرف آنها موجب بروز حساسیت در این افراد می شود. مثلا در صورت وجود حساسیت به رزماری، کرفس و پونه، ممکن است به آویشن نیز حساسیت وجود داشته باشد.

افراد مبتلا به اختلالات انعقاد خون 

در صورت ابتلا به اختلالات انعقاد خون و یا استفاده از رقیق کننده خون ، از مصرف زیاد آویشن خودداری کنید .همچنین ۲ هفته قبل از عمل جراحی باید مصرف آویشن را کنار بگذارید.

افرادی که در حال مصرف داروهای جایگزین هورمونی هستند

آویشن موجب اختلال در عملکرد گیرنده ی پروژسترون و استروژن می شود. بنابراین در صورت مصرف داروهای پیشگیری از بارداری و یا داروهای جایگزین هورمونی، برای استفاده از آویشن با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بدانید : 10 گیاه دارویی که باید همیشه درخانه داشته باشیم

بیشتر بدانید : دمنوش های گیاهی برای تقویت سیستم ایمنی

بیشتر بدانید : آیا با گیاهان دارویی می توان یبوست را درمان کرد؟

بیشتر بدانید : گیاهی مفید برای رفع افسردگی، خستگی و بی‌خوابی

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع :jamaran.news