کدام یک به قلب آسیب بیشتری می زند: کربوهیدرات یا چربی؟
یک باور عمومی در اغلب نقاط جهان وجود دارد که چربی ها اصلی ترین عامل اضافه وزن و ابتلا به بیماری های مختلف هستند. به همین خاطر، بیشتر مردم در کشورهای مختلف چربی کمتر و کربوهیدرات بیشتری مصرف می کنند. این در حالی است که تحقیقات گسترده و طولانی دانشمندان سوئیسی به نکته ای خلاف این ماجرا اشاره دارد.
بر این اساس، افرادی که رژیم غذایی کربوهیدرات دارند 28 درصد بیش از دیگران در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند. این در حالی است که چربی ها هیچ نقشی در افزایش احتمال ابتلا به بیماری های خطرناک قلبی ایفا نمی کنند. پیش از این همواره توصیه می شد که میزان مصرف چربی در روز باید به 30 درصد کاهش یابد و سهم چربی های اشباع شده از این مقدار تنها 10 درصد است.
خلاف آنچه تا کنون مورد تأکید قرار می گرفت، کاهش مصرف چربی ها تأثیر آن چنانی در بهبود شرایط جسمانی ایفا نمی کند؛ چراکه این کربوهیدرات ها هستند که می توانند موجب ابتلا به دیابت، چربی و بیماری های قلبی شوند. در واقع، کسانی که مدافع حذف چربی از رژیم روزانه و کاهش مصرف موادی مانند:کره، پنیر، گوشت قرمز یا دیگر محصولات حیوانی هستند تصوری غلط نسبت به واقعیت دارند.
به گفته متخصصان سوئیسی آنچه واضح است مصرف بیش از حد این دو ماده غذایی برای بدن تبعات جبران ناپذیری به دنبال دارد؛ اما از میان چربی های معروف به بدی و کربوهیدرات های خوش نام این گروه دوم است که باید تا جای ممکن مصرف آن کم و کمتر شود. فراموش نکنید، میوه ها و سبزیجات تنها گروهی از مواد غذایی هستند که می توان با خیال راحت آنها را در سبد غذایی جای داد و نگران بیماری های احتمالی نبود.
اگر می خواهید بیشتر بدانید : اگر رژیم کم کربوهیدرات را برای کاهش وزن انتخاب کرده اید, مراقب باشید
اگر می خواهید بیشتر بدانید : رژيم کم کربوهيدرات برای کاهش فشارخون
اگر می خواهید بیشتر بدانید : خوراکی های ممنوعه در رژیم غذایی کاهش وزن
گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: life.shafaqna.com