قره قاط میوه ای برای دیابت و فشار خون
 قره قاط میوه ای است که زیاد شناخته شده نیست، اما خواص زیادی دارد که در این مطلب به مهم ترین خواص آن اشاره می شود

 کاهش فشار خون و کنترل دیابت با قره قاط

قره قاط میوه هایی ریزتیره رنگ دارد که در تابستان و پاییز به بار می نشیند. برای اطلاع از نحوه تهیه و مصرف دکترسعید کیانبخت متخصص داروشناسی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی نکاتی را به خبرنگار سلامت زندگی سلام می گوید :

قره قاط با نام علمی Vaccinium arctostaphylos، بومی منطقه غرب ایران درمنطقه اسالم و خلخال رشد می کند . به طور سنتی مردم از برگ ومیوه آن برای درمان دیابت وکاهش فشارخون بالا استفاده می کنند. علاوه بر این که قره قاط یا قره قات را می توان به طورسنتی استفاده کرد، ما با آزمایش بالینی اثر متوجه آثار مثبت مصرف عصاره میوه و برگ این گیاه بر بیماران مبتلا به قند و فشار خون بالا شدیم.


مصرف این گیاه همراه با داروها

اگر بخواهید ازاین گیاه استفاده کنید باید داروهایی را که پزشک تجویز کرده است چه برای دیابت و چه فشار خون مصرف و همراه با آن از میوه یا برگ استفاده کنید.


طریقه مصرف قره قاط

دو و نیم گرم صبح و همین مقدار را بعد از ظهررا در یک استکان آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید و به عنوان داروی کمکی استفاده کنید.(با مشورت پزشک)

این گیاه نه سیاه گیله و نه بلوبری است و اگر می خواهید از خود این گیاه استفاده کنید و به اشتباه میوه دیگری به شما داده نشود، بهتر است از تی بک آن که در داروخانه ها دیده می شود خریداری کنید.

قره قاط با بلوبری هم خانواده گونه شان متفاوت است . بلوبری در ایران رشدنمی کند و آن چه بازاردیده می شود در واقع از کشورهای دیگر وارد شده است .


مکانیسم اثر قره قاط بر فشار خون و دیابت 
قره قاط

اثر ضد دیابت یک بار مصرف عصاره این گیاه که اثری مشابه انسولین دارد، تا چند هفته در بدن باقی می ماند. آنتوسیانین ها هم ازمهم ترین ترکیبات این گیاه شمرده می شوند.

اما مکانیسم عمل این گیاه به این صورت است:

  • مهار جذب گلوکز از روده
  • افزایش برداشت گلوکزتوسط سلول ها وکاهش گلوکز خون
  • مهار گلوکونئوژنز( ساخت کربوهیدرات از پیش سازهای غیر کربوهیدراتی) درکبد

در افراد مبتلا به دیابت نوع دو مقدار HDL کاهش می یابد و می تواند LDL را در مقابل آسیب اکسیداتیو ( افزایش رادیکال آزاد که منجر به سرطان می شود) محافظت کرده و ازایجاد LDL اکسید شده جلوگیری کند .

بیشتر بدانید : کلسترول بد و کلسترول خوب یعنی چه؟

بیشتر بدانید : کلسترول چیست؟ کلسترول خوب و بد کدامند؟


موارد منع مصرف قره قاط

مقادیر درمانی و زیاد قره قاط باید با تجویز پزشک صورت گیرد.به گزارش سایت گیاهان دارویی، استفاده از ترکیبات دارویی قره قاط در بیماران مبتلا به ناراحتی های کبدی و افرادی که از داروهای ضد انعقادی استفاده می کنند، باید با احتیاط همراه باشد.

مقدار اگزالات موجود در قره قاط نسبتا بالا است، از این رو مصرف آن برای افراد با سابقه سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا ممنوع است .مصرف مقدار زیاد قره قاط ممکن است مشکلات روده ای و معده ای مانند اسهال ایجاد کند.


بیشتر بدانید : 9 راه حل طبیعی برای کنترل فشار خون

بیشتر بدانید : فشار خون چیست؟

بیشتر بدانید : دیابت، 20 غذایی كه دشمن دیابت هستند

 گردآوری : گروه سلامت سیمرغ 
seemorgh.com/health
منبع : khorasannews.com