کم کاری تیروئید و تغذیه مناسب برای آن
 بسیاری از ما امروزه با بیماری های مربوط به تیروئید دست و پنجه نرم میکنیم. در این مطلب به تغذیه مناسب برای کم کاری تیروئید میپردازیم

 کم کاری تیروئید باعث افسردگی، افزایش وزن و ریزش مو می شود. در حالی که به طور قطعی، رژیم غذایی نمی تواند این بیماری را درمان کند، مصرف برخی غذاهای خاص می تواند به بهبود عملکرد تیروئید کمک نماید. در مقابل برخی غذاها هم هستند که آسیب بیشتری به این عضو بدن خواهند زد.

مواد غذایی که برای کم کاری تیروئید مفید هستند

ماهی

انواع ماهی ها به ویژه ماهی های آبهای آزاد یک منبع عالی از اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می شوند و برای تعادل هورمونی و عملکرد تیروئید ضروری اند. امگا 3 همچنین سبب کاهش التهاب و حمایت از سیستم عصبی سالم می شود. سعی کنید ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا، ساردین و سالمون را برای دو بار در هفته مصرف کنید.


روغن نارگیل

این روغن نه تنها برای سلامت پوست مناسب است و جایگزینی برای بسیاری از روغن های سنتی پخت و پز محسوب می شود، بلکه به دلیل اسیدهای چرب با زنجیره متوسط، برای متابولیسم سالم، تقویت انرژی و مبارزه با خستگی مفید است. روغن نارگیل یک ضد میکروب طبیعی، ضد باکتری و آنتی اکسیدان است که باعث کاهش التهاب در بدن می شود.


غذاهای با فیبر بالا

رژیم غذایی حاوی 30 تا 40 گرم فیبر در روز، اغلب برای مبتلایان به کم کاری تیروئید توصیه می شود زیرا به حفظ وزن در محدوده سالم کمک می کند. نان و غلات کامل یکی از گزینه های مفید سرشار از فیبر است. عدس، لوبیا و نخود نیز غنی از فیبر هستند.


میوه ها و سبزیجات
میوه ها

میوه ها و سبزیجات نه تنها منبع مفید فیبر برای مبتلایان به کم کاری تیروئید هستند، بلکه آنتی اکسیدانها، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آنها باعث کاهش اثرات رادیکال های آزاد در بدن و کاهش التهاب می شود. میوه ها و سبزیجات برای حمایت از سلامت گوارش، عملکرد مغز، سلامت قلب، تعددل هورمونی و حفظ وزن در محدوده سالم مفید هستند.


دانه ها

برخی از انواع دانه ها مانند دانه های آفتابگردان، دانه های چیا و کتان، منبع خوبی از فیبر برای مبتلایان به کم کاری تیروئید هستند. این دانه های اسیدهای چرب امگا 3 به نامALAدارند که نقش حیاتی در تعادل هورمونی و عملکرد سالم تیروئید دارد. علاوه بر این، مصرف کافی این چربی ها به بهبود عملکرد مغز، بهبود خلق و خو و حفظ قند خون در محدوده سالم کمک می کند.


پروبیوتیک ها

یک رژیم غذایی غنی از پروبیوتیک نه تنها به سلامت روده ها و دستگاه گوارش کمک می کند، بلکه نقش مهمی در بهبود عملکرد تیروئید دارد. مصرف این محصولات باعث کاهش خطر ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر، کاهش التهاب و کاهش واکنش های خودایمنی می شود.


مواد غذایی که برای کم کاری تروئید مضر است

سبزیجات کریستالی

سبزیجات خاصی تحت عنوان سبزیجات کریستالی بهتر است در بعضی موارد یا حتی به طور کامل از رژیم غذایی مبتلایان به کم کاری تیروئید حذف شوند. این سبزیجات شامل انواع کلم، گل کلم و تربچه است. این سبزیجات می توانند در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کنند، به ویژه در کسانی که از کمبود ید رنج می برند. هضم این سبزیجات، جذب ید در غده تیروئید را دچار مشکل می‌کند، در حالی‌ که ید برای عملکرد طبیعی غده تیروئید حیاتی است.


گلوتن

افراد مبتلا به بیماری کم‌ کاری تیروئید باید میزان مصرف گلوتن را کاهش دهند. گلوتن پروتئینی است که در مواد غذایی تهیه شده از گندم، جو، گندم سیاه و دیگر غلات یافت می ‌شود. گلوتن می ‌تواند باعث تحریک روده کوچک شده و جذب داروهای جانشین حاوی هورمون تیروئید را مختل کند. با این وجود، اگر قصد مصرف گلوتن را دارید، از نان تهیه شده از غلات کامل، پاستا و برنج استفاده کنید که سرشار از فیبر و دیگر مواد غذایی بوده و باعث کاهش یبوست می ‌شوند که خود یکی از علائم رایج کم‌ کاری غده تیروئید است.


 شکر
قند

مصرف شکلات، دونات و آب نبات باید در مبتلایان به کم کاری تیروئید به حداقل برساند. شکر، سوخت و ساز بدن را دچار مشکل کرده و همچنین می تواند منجر به اختلالات هورمونی، خستگی، تغییرات خلقی و افسردگی شود.


 سویا

هورمون استروژن می ‌تواند در فرآیند مصرف هورمون تیروئید در بدن شما اختلال ایجاد کند. سویا سرشار است از فیتو استروژن گیاهی و به همین دلیل بسیاری از محققان این حوزه معتقدند که سویا خطر ابتلای اشخاص به بیماری کم‌ کاری تیروئید را افزایش می دهد.


 غذاهای فراوری شده

غذاهای فرآوری شده دارای مقدار زیادی سدیم هستند و افراد مبتلا به کم‌ کاری تیروئید باید از سدیم دوری کنند. کم‌ کاری تیروئید خطر فشار خون بالا را در افراد افزایش می ‌دهد و مصرف بیش از اندازه سدیم این خطر را بیشتر نیز می ‌کند. برچسب‌ های مربوط به محتویات روی غذاهای فرآوری شده را مطالعه کنید تا مطمئن شوید که غذای انتخابی شما کمترین میزان سدیم را داشته باشد.


 بیشتر بدانید : 10 علائم تیروئید که ممکن است حتی توسط پزشک تان نادیده گرفته شود

بیشتر بدانید : علائم سرطان تیروئید که باید بسیار مراقب باشید

بیشتر بدانید : عوامل بروز مشکلات تیروئید


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:آوای سلامت