علت نفخ شدید و درمان نفخ، از زبان یک متخصص تغذیه
نفخ یکی از مشکلاتی است که اغلب با تغذیه ارتباط مستقیم دارد، در این مطلب یک متخصص تغذیه در مورد نفخ شدید و درمان آن بیشتر توضیح می دهد

علت و درمان نفخ

دکتر حسین ایمانی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص تغذیه، درباره نفخ شدید می گوید: نفخ شدید یا باد زیاد در شکم به‌دلیل تولید گاز از برخی مواد غذایی در معده ایجاد می‌شود این مساله در افراد لاغر که نمی‌توانند حجم زیادی غذا بخورند بیشتر دیده می‌شود.

بیشتر بدانید : از بین بردن نفخ شکم بدون دارو و با 25 خوراکی

بیشتر بدانید : علائمی که خبر از جدی بودن نفخ شکمتان می دهند

برخی از افراد و نه همه آنها، پس از خوردن مواد غذایی خاصی دچار باد، نفخ و پری شکم می‌شوند که منجر به تولید گاز از برخی از موادغذایی در معده می‌کند. تولید گاز در معده می‌تواند به درد و ناراحتی‌هایی در دستگاه گوارش منجر شود و فرد را آزار دهد.

این افراد باید از غذاهای نفاخ کمتر استفاده کنند، مهم‌ترین مواد غذایی نفاخ در گروه حبوبات در نخود، لوبیا، عدس و... و در سبزیجات به‌خصوص در پیاز، کلم، کاهو، خیار و... وجود دارد که می‌توانند در بدن گاز تولید کنند. بین گروه لبنیات، شیر هم می‌تواند باعث نفخ و دل‌درد شود. به همین دلیل افرادی که پس از خوردن شیر دچار نفخ و مشکلات گوارشی می‌شوند، بهتر است از شیرهای بدون لاکتوز یا کم‌لاکتوز استفاده کنند. این افراد معمولا ماست را بهتر تحمل می‌کنند.

مصرف موادغذایی نشاسته‌ای کاملا پخته نشده هم باعث نفخ می‌شوند، برخی مواد نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی به‌دلیل هضم نسبتا سنگینی که دارند می‌توانند نفاخ باشند، به‌خصوص اگر کاملا پخته نشده باشد.


توصیه هایی برای درمان نفخ

افرادی که زیاد دچار نفخ می شوند بهتر است از غذاها و موادی که مانع نفخ می‌شوند مانند ادویه‌هایی مثل زیره، زنیان، رازیانه و... در غذاهایشان استفاده کنند.

عامل موثر دیگر در کاهش نفخ ننوشیدن مایعات همراه با غذا است، به هیچ‌وجه نباید از آب و به‌خصوص نوشیدنی‌های گازدار حین خوردن غذا استفاده شود. همچنین باید از صحبت هنگام غذا خوردن اجتناب کرد تا هوا وارد دستگاه گوارش آنها نشود و مساله نفخ یا گاز در ناحیه شکم را تشدید نکند. درضمن استفاده از نی هنگام نوشیدن مایعات از هم توصیه نمی‌شود چراکه نوشیدن مایعات با نی می‌تواند باعث ایجاد نفخ شود.

غذاهای حجیم باعث نفخ می‌شوند از این رو، نباید در یک وعده حجم زیادی غذا خورد. تعداد وعده‌های غذایی باید در این گروه از افراد افزایش یابد و حجم غذای مصرفی کاهش پیدا کند.


آیا مصرف عرقیجات گیاهی ضدنفخ مثل عرق پونه، عرق نعناع و... مفید است؟

این عرقیجات اثر ضدنفخ بسیار خوبی دارند، اما بهتر است بدانید مصرف اینها در افراد مبتلا به ریفلاکس هستند یا کسانی دچار سوزش سردل یا ترش کردن هستند، توصیه نمی‌شود زیرا می‌تواند باعث تشدید ریفلاکس و علائم آن شود.


بیشتر بدانید : علت این افزایش وزن نفخ است یا چاقی؟؟

بیشتر بدانید : درمان نفخ و ورم شکم بعد از تعطیلات با 8 خوراکی طبیعی!

بیشتر بدانید : علت نفخ شما شاید مصرف این میوه ها و سبزیجات باشد

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: salamaneh.com