برای اینکه بدنی مقاوم در برابر کرونا داشته باشیم چه چیزهایی بخوریم؟
 یکی از مهم ترین اقداماتی که در این روزهای کرونایی می توانید انجام دهید انتخاب یک تغذیه مناسب است تا سیستم ایمنی خود را در مقابل این ویروس تقویت کنید، در این مطلب به برخی مواد مغذی و سالم اشاره می شود به تقویت بدن در مقابل ویروس کرونا کمک می کند

 تغذیه مناسب برای مقابله با کرونا

کمبود ویتامین ها و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می دهد این روزها با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مانند مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C  مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزی‌هایی مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای می توان مانع از ابتلا به بیماری شد.

با مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا دو عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن تأمین می شود. هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج ،  برگ چغندر وبرگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A  است. از طرفی شست وشوی کامل مواد غذایی، سبزی و میوه و ظروف تهیه و پخت غذا هم جزو نکاتی است که باید با دست تمیز  انجام شود.در ادامه به رژیم غذایی مناسب این روزها می پردازیم:

بیشتر بدانید : آیا ویروس کرونا در فریزر از بین می رود؟+ پاسخ به چند سوال مهم کرونایی


روزانه چه میزان میوه و سبزی مصرف کنیم ؟

به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف سه واحد سبزی ها ( به جز سبزی های نشاسته ای مانند سیب زمینی ، ذرت و... ) و دست کم دو واحد میوه توصیه می شود.کودکان زیر پنج سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که  داروهای کورتنی مصرف می کنند بیشتر درمعرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت کنند:

  • هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند
  • از کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود
  • مصرف پیاز خام به  دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می شود
  • از مصرف سوسیس، کالباس و دیگر فست فودها  و غذاهای چرب و سنگین اجتناب کنید
  • استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است

 کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. از منابع غذایی این دو ریز مغذی مثل حبوبات به‌عنوان جایگزین مناسب گوشت ، شیر و لبنیات وسبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده  است ( مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو ، کباب هایی که مغز پخت نشده اند ) خودداری شود. از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خودداری شود.

در صورتی که علایم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش  همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید. از جوانه های گندم ، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. از میوه های حاوی آنتی اکسیدان فصل مثل انار ، پرتقال های تو سرخ ، گریپ فروت و ... استفاده کنید.


چگونه  ویروس کرونا بدن را ضعیف می کند؟

ویروس کرونا سراسر بدن فرد را درگیر می‌کند. ریه ها، دستگاه گوارش، گردش خون، کبد و کلیه‌ها از جمله اعضایی است که ویروس کرونا آن‌ها را به شدت درگیر می‌کند.

بیشتر بدانید : کرونا ویروس چه تاثیری بر بخشهای دیگر بدن می گذارد؟ از معده تا قلب


ریه‌ها

ویروس کرونا مانند دیگر بیماری‌های تنفسی، از ریه آغاز می شود و در همان جا پایان می‌یابد. این بیماری مانند آنفلوآنزا، با تب و سرفه شروع و به مرور باعث التهاب ریه‌ها می‌شود. کرونا ویروس جدیداز روز‌های ابتدایی عفونت به ریه‌ها حمله می‌کند.


دستگاه گوارش

بیماران مبتلا به کروناویروس‌های قبلی یعنی بیماری‌های سارس و مرس، از اسهال و درد‌های شکمی رنج می‌برند، اما در کرونا ویروس جدید یا بیماری کووید-۱۹ این موضوع مشاهده نشده است.


گردش خون

سایتوکاین‌ها که پروتئین‌هایی برای از بین بردن بافت‌های آلوده در سیستم ایمنی بدن است، در مواجهه با کروناویروس بدون هیچ کنترلی در ریه‌ها انباشته می‌شود. در نتیجه تنها سلول‌های آلوده مورد هدف قرار نمی‌گیرند، بلکه به بافت‌های سالم نیز آسیب می‌رسد.

سایتوکاین‌ها در رگ‌های خونی نیز التهاب ایجاد می‌کند و باعث انتقال مایعات به داخل کیسه‌های هوا می‌شود. در نتیجه سیستم گردش خون دچار مشکل می شود و اندام‌های مختلف را درگیر می‌کند.


کبد

کبد رگ‌های فراوانی دارد بنابراین ویروس به راحتی می‌تواند به آن وارد شود. دانشمندان هنوز دقیق نمی‌دانند که کووید-۱۹ در کبد چگونه عمل می‌کند.

بیشتر بدانید : موثرترین راه درمان کبد چرب

 کلیه

مطالعات نشان می‌دهد 6 درصد از مبتلایان به سارس و یک چهارم بیماران مبتلا به مرس به آسیب حاد کلیوی دچار شده اند. کروناویروس جدید نیز می‌تواند کلیه‌ها را دچار مشکل کند. به نظر می‌رسد کروناویروس‌ها بیش از هر چیز بر مجاری کوچک کلیوی تاثیر می‌گذارند.


بیشتر بدانید : راهکارهای سازمان بهداشت جهانی در پیشگیری از کرونا ویروس

بیشتر بدانید : ویروس کرونا تا چند وقت روی سطح زنده می ماند؟

بیشتر بدانید : آیا میوه ها و سبزیجات مغازه ها هم به ویروس کرونا آلوده می شوند؟


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: irna.ir