یک جراح ترمیمی دندان گفت: اگر جرم دندان درمان نشود به مرور به بافت‌های عمقی لثه نفوذ کرده و در نهایت منجر به تحلیل لثه می‌شود.

درمان نکردن جرم دندان بافت لثه را از بین می‌برد

سعیدی نعمتی انارکی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: با افزایش سن به دلیل عملکرد دندان‌ها و صدماتی که ممکن است در طول زندگی فرد به دندان وارد شود یکسری تغییرات ضربه‌ای یا سایشی به وجود می‌آید.

وی افزود: برای درمان دندان‌های این دسته افراد باید نگاه متفاوتی نسبت به یک فرد ۲۰ ساله داشته باشیم و کاری را انجام دهیم که علاوه بر زیبایی عملکرد صحیحی هم داشته باشد.

نعمتی انارکی به عوامل شایع خرد شدن و از بین رفتن دندان اشاره کرد و گفت: متاسفانه شکستن غذاهای سفت مانند پسته، فندق یا آبنات‌ها قبل از اینکه نرم و کوچک شوند بین ایرانیان خیلی شایع است، ممکن است این کار در یکی دو بار اول صدمات ایجاد نکنند ولی ترک‌های ریزی را در مینا ایجاد می‌کند که این ترک‌ها یک روزی به هم می‌پیوندند و سبب شکسته شدن دندان می‌شوند.

متخصص ترمیمی دندان اظهار داشت: یکسری عوامل ضربه‌ای مانند خوردن سر کودک و یا لیوان به دندان که گریزی از آن نیست، علاوه بر این در افراد مسن سایش‌ها مسئله‌ساز هستند که خیلی اوقات سبب از بین رفتن کامل مینای دندان می‌شود و عاج بیرون می‌زند و دندان به سرما، گرما و فشارها حساس می‌شود.

جرم گیری به مینای دندان آسیب نمی‌زند

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود جرم دندان سبب تحلیل رفتن لثه‌ها می‌شود از طرفی گفته می‌شود جرم‌گیری به مینای دندان آسیب می‌زند و کدام گزینه مورد تایید است گفت: این باور غلطی در جامعه است که جرم‌گیری به مینای دندان آسیب می‌رساند زیرا با آمدن تجهیزات روز به بازار مانند و تجهیزات آلتراسونیک صدمه‌ای به مینای دندان وارد نمی‌شود.

نخ دندان در پیشگیری از جرم بسیار موثر است

وی افزود: چکاپ‌های منظم و استفاده از نخ دندان در جلوگیری از ایجاد جرم بسیار موثر است ولی در جامعه با استفاده از نخ دندان جا نیافتده و از طرفی روش صحیح مسواک زدن مانع رسوب مواد معدنی در پای دندانها می‌شود.

جرم دندان درمان نشود لثه را از بین می‌برد

نعمتی انارکی اضافه کرد: در صورت بی توجهی به پیشگیری و درمان، جرم دندان، جرم به بافت‌های عمقی لثه نفوذ کرده و در نهایت منجر به تحلیل لثه می‌شود و خیلی اوقات می‌شنویم که فرد می‌گوید دندانم سالم بود ولی لق شد و افتاد که این موضوع مربوط به بافت نگهدارنده اطراف دندان می شود که جرم آن را از بین برده است.
 
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : Farsnews.com
 
مطالب پیشنهادی :
آیا روکش دندان موثر است؟
چگونه دندان های شفاف و براقی داشته باشیم؟
دندان غروچه بیماری جدید شهروندان!!
دستور العمل های خانگی برای سفیدی دندان!!
چند بار در روز باید دندان هایم را مسواک بزنم؟